‘İslam Çinlileştirilecek’

‘İslam Çinlileştirilecek’

Çin’in Doğu Türkistan’daki üst düzey yöneticisi, “Herkes Sincan’daki İslam’ın Çinlileştirilmesi gerektiğini biliyor, bu kaçınılmaz bir eğilim” dedi.

Doğu Türkistan’ı sistematik şekilde yok eden Çin, niyetini açık açık tüm dünyaya ilan etti. Komünist Parti sekreteri Ma Xingrui, Müslümanların çoğunlukta olduğu bölgede İslam’ın ‘Çinlileştirilmesi’nin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Euronews’in haberine göre; Pekin’deki yıllık parlamento oturumları sırasında konuşan Xingrui, soykırım iddialarını yalanlarken 10 milyon civarındaki Müslüman halkı “Etnik ayrılıkçılık, dini aşırılıkçılık ve şiddet yanlısı terörist güçler” olarak nitelendirdi. Konuşma sırasında Xingrui’nin yanında Doğu Türkistan’daki insan hakları ihlalleri nedeniyle ABD tarafından yaptırım uygulanan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Erkin Tuniyaz ve eski vali Shohrat Zakir de hazır bulundu.

Kıdemli Sincan milletvekili Wang Mingshan, aynı toplantıda “Terörist faaliyetlere karşı ciddi bir baskı uyguladık. Terörizmin çeşitli biçimleriyle mücadele etmek için yasalar çıkardık ve uyguladık” ifadelerini kullandı. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping defalarca İslam, Budizm ve Hıristiyanlık gibi dinlerin ‘Çinlileştirilmesi’ çağrısında bulunmuştu.

Avustralyalı bir düşünce kuruluşunun raporuna göre; bölgedeki camilerin yaklaşık üçte ikisi 2017’den bu yana hasar gördü ya da yıkıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN