İran Devlet Televizyonu'ndan İsrail'e saldırı düzenleneceği iddia edildi

İran Devlet Televizyonu'ndan İsrail'e saldırı düzenleneceği iddia edildi

İran Devlet Televizyonu'ndan yapılan açıklamada, "Önümüzdeki saatlerde dünya çok önemli gelişmelere sahne olacak" ifadelerine yer verildiği iddia edildi.

Hamas lideri İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesinin ardından bölgede gerilim yükseldiği iddia ediliyor.

İran Devlet Televizyonu'ndan yapılan açıklamada, "Önümüzdeki saatlerde dünya çok önemli gelişmelere sahne olacak" ifadesinin yer aldığı öne sürüldü. Ülke genelinde televizyon kanallarından normal yayınların kesildiği ve askeri kliplerin yayınlanmaya başladığı bildiriliyor. Ayrıca, İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın İsrail'de yaşayanlara yönelik, "Herkesi İsrail'den ayrılmaya çağırıyorum. Olacaklardan kendi hükümetleri sorumludur" şeklinde bir açıklama yaptığı iddia ediliyor.

000013137-heniye.jpg

"TELEVİZYONDAN YAPILAN SALDIRI AÇIKLAMASI BİR UZMANIN KİŞİSEL GÖRÜŞÜ"

İran'dan İsrail'e saldırı olacağına dair iddialar üzerine gazeteci Nevzat Çiçek sosyal medya hesabında açıklamalarda bulundu.

Çiçek, "İran’ı aradım, birçok kişi ile konuştum, durum normal" dedi. Ayrıca, İran Devlet Televizyonu'nda yapılan açıklamanın, bir uzmanın kişisel görüşü olduğunu belirtti. Hava trafiğine bakıldığında uçuşa kapatılan bir hava sahası olmadığını vurgulayan Çiçek, "Bu gece gazeteci olarak ayaktayız ama İran'dan bir şey beklemiyorum" ifadesini kullandı ve gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtti.

NE OLMUŞTU?

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesinin ardından bölgede gerilim artmıştı.

ABD basınının aralarında iki Devrim Muhafızı'nın da bulunduğu 3 İranlı yetkiliye dayandırdığı haberlerde, İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in İsrail'in doğrudan vurulması emrini verdiği iddia edilmişti.

Haberlerde, söz konusu emrin sabah saatlerinde Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi'nin acil toplantısında verildiği aktarılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN