Instagram, Malezya Başbakanı’ndan özür diledi: Enver İbrahim’in ‘haniye’ paylaşımını kaldırmışlardı

Instagram, Malezya Başbakanı’ndan özür diledi: Enver İbrahim’in ‘haniye’ paylaşımını kaldırmışlardı

Meta, Malezya Başbakanı Enver İbrahim'in suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas lideri İsmail Haniye paylaşımlarını kaldırdığı için özür diledi. Instagram'da Meta, bu paylaşımların, "tehlikeli kişi ve kuruluşlarla" ilişkili olduğu gerekçesiyle kaldırıldığını açıklamıştı. Başbakanlık ofisi, paylaşımların kaldırılma nedenine dair bir açıklama talep etti ve Meta temsilcileriyle görüştü. Meta, görüşmeden bir gün sonra "operasyonel bir hata nedeniyle" özür dileyerek içerikleri geri yükledi.

Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın çatı şirketi Meta, Malezya Başbakanı Enver İbrahim'in sosyal medya hesaplarından kaldırılan Hamas lideri İsmail Haniye'nin ölümüyle ilgili paylaşımlar nedeniyle özür diledi. Bu özür, Başbakan İbrahim'in ofisinin Meta temsilcilerini paylaşımların kaldırılma nedenini açıklamak üzere çağırmasından bir gün sonra geldi.

ResimEnver İbrahim'in paylaşımı ve META'nın paylaşımı kaldırma bildirimi

'OPERASYONEL BİR HATA'

Reuters'ta yer alan habere göre; Meta tarafından yapılan açıklamada, "Başbakan'ın Facebook ve Instagram sayfalarındaki içeriğin kaldırıldığı operasyonel bir hata nedeniyle özür dileriz. İçerik doğru haber değeri etiketiyle geri yüklendi" ifadeleri kullanıldı. Şirket, paylaşımların yanlışlıkla kaldırıldığını belirterek içeriği yeniden yükledi.

Hamas'ın siyasi lideri İsmail Haniye, çarşamba günü İran'ın başkenti Tahran'da, İsrail'in sorumlu tutulduğu bir suikast sonucu hayatını kaybetmişti. Başbakan Enver İbrahim, sosyal medya hesaplarında Haniye'nin ölümüne dair üzüntüsünü ifade eden bir video paylaşmış ve bir Hamas yetkilisiyle telefon görüşmesi yaptığını belirtmişti.

Malezya'nın yeni başbakanı Enver İbrahimMalezya Başbakanı Enver İbrahim

'TEHLİKELİ KİŞİ VE KURUMLAR'

Meta'nın Instagram'da paylaştığı bir notta, Başbakan'ın gönderilerinin "tehlikeli kişi ve kuruluşlarla" ilişkili olduğu gerekçesiyle kaldırıldığı belirtilmişti. Bu durum, Malezya Başbakanlık ofisi tarafından "ifade özgürlüğüne yönelik bariz bir baskı" olarak nitelendirildi ve Meta'dan resmi bir özür talep edildi.

Malezyalı lider, paylaşımlarının kaldırılmasının ardından Meta'yı "korkaklıkla" suçlayarak tepki göstermişti. Teknoloji devinin özrü, bu eleştirilerin ardından geldi ve paylaşımlar tekrar sosyal medya platformlarında yer aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN