Harry Potter’ın ilk kapak çizimi 1.9 milyon dolara satıldı

Harry Potter’ın ilk kapak çizimi 1.9 milyon dolara satıldı

J.K. Rowling'in efsanevi kitap serisi Harry Potter'ın ilk kitabı Felsefe Taşı'nın orijinal kapak resmi, ABD'deki bir açık artırmada rekor fiyata satıldı. Sulu boyayla yapılmış bu ikonik eser, 1.9 milyon dolar karşılığında yeni bir sahibine kavuştu. Müzayede evinden yapılan açıklamada, bu resmin şimdiye kadar satılan en değerli Harry Potter ürünü olduğu belirtildi.

ABD merkezli Sotheby’s müzayede evi, dün düzenlenen açık artırmada, J. K. Rowling tarafından kaleme alınan Harry Potter kitap serisinin ilk kitabı 'Felsefe Taşı'nın sulu boyayla yapılmış orijinal kapak resminin 1.9 milyon dolara satıldığını açıkladı. Sotheby’s açık artırma öncesinde resmin 400 ila 600 bin dolar aralığında satılmasını tahmin edildiğini ifade etmişti. Orijinal kapak resmi şimdiye kadar satılan en değerli Harry Potter ürünü oldu.

Sotheby's müzayede evi yetkililerden Kalika Sands, ilk kitabın 2001 yılında 108 dolara satılması ile açık artırma fiyatı arasındaki farka dikkat çekerek, “Aradan geçen yıllar içinde, Harry'nin hikayesinin sona ermesinin yanı sıra Harry Potter serisinin nasıl büyüdüğünü ve bu süre içinde yeni nesillerin Harry'yi ve onun yolculuğunu takdir etmeye başladığını görmek olağanüstü bir şeydi” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN