Haniye'nin cenaze programı belli oldu: Luseyl'de defnedilecek

Haniye'nin cenaze programı belli oldu: Luseyl'de defnedilecek

Hamas, suikast sonucu hayatını kaybeden Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye için yarın Tahran'da cenaze töreni düzenleneceğini, naaşın Katar'a nakledilip Luseyl'deki mezarlığa defnedileceğini duyurdu.

Hamas'tan yapılan açıklamaya göre, İsrail tarafından yapılan saldırıyla hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin cenaze töreni yarın İran'ın başkenti Tahran'da resmi ve halka açık olarak gerçekleştirilecek. Törenin ardından Haniye'nin naaşı Katar'ın başkenti Doha'ya nakledilecek.

Doha'da 2 Ağustos'ta cuma namazı sonrası İmam Muhammed bin Abdülvehhab Camii'nde cenaze namazı kılınacak ve ardından naaşı Luseyl'deki mezarlığa defnedilmek üzere taşınacak.

Ayrıca, "Haniye’nin cenaze töreni, Arap ve İslam liderleri ve halktan katılımla Doha'da gerçekleştirilecek." ifadesi kullanıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN