Dolar rekor tazeledi! Piyasalarda Haniye etkisi

Dolar rekor tazeledi! Piyasalarda Haniye etkisi

Dolar ve euroda rekor serisi devam ediyor. Hamas lideri İsmail Haniye'nin Tahran'da öldürülmesi piyasaları vurdu. Jeopolitik riskin artmasıyla hareketlenen dolar kuru, 33,1686 TL'ye kadar yükselerek rekor seviyeye ulaştı.

Hamas lideri İsmail Haniye, son yirmi yıldır Hamas'ın en kıdemli liderlerinden biriydi ve son yıllarda grubun siyasi operasyonlarını Katar'daki sürgünden yönetiyordu. Salı günü Haniye, İran'ın Gazze Şeridi'ndeki Hamas, Lübnan'daki Hizbullah ve Yemen'deki Husileri de içeren direniş ekseninin diğer üst düzey üyeleriyle birlikte İran'ın yeni seçilen cumhurbaşkanının yemin törenine katılmak üzere İran'daydı.

Haniye'nin İran saatiyle gece 02.00'da Tahran'da öldürülmesiyle piyasalarda hareketlilik arttı. Yeni güne 33,1344 TL'den başlayan dolar/TL, sonrasında yukarı yönlü hareketini sürdürdü ve 33,1686 ile yeni zirvesine ulaştı. Kur, saat 11.15 itibarıyla yüzde 0,18 primle 33,1550 TL seviyesinden işlem gördü.

Güne 35,9025 TL seviyesinden başlayan Euro fiyatları ise, şu dakikalarda 35,9206 TL'de hareket etti.

GÖZLER FED KARARINDA

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankasının (Fed) bu akşam alacağı para politikası kararları öncesinde karışık bir seyir izliyor. Fed'in bugün politika faizini yüzde 5,25-5,50 seviyesinde sabit tutacağına kesin gözüyle bakılırken, politika metni ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın sözle yönlendirmelerinden alınacak sinyallerin gelecek dönem para politikasına yönelik ipuçları vermesi bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN