Florida’da 'Helene Kasırgası' büyük hasara yol açtı: Bölgede acil durum ilan edildi

Florida’da 'Helene Kasırgası' büyük hasara yol açtı: Bölgede acil durum ilan edildi

Florida'nın kıyı şeridine 4. kategoriyle ulaşan Helene Kasırgası, can kaybına ve büyük hasara yol açtı. İlk belirlemelere göre, 3 kişi yaşamını yitirdi ve bölgede acil durum ilan edildi.

Florida'nın kıyı şeridi, 4. kategoriyle karaya ulaşan Helene Kasırgası'nın etkisi altına girdi. Şiddetli rüzgarlar ve yoğun yağışlar, bölgedeki yaşamı durma noktasına getirirken, acil durum ilan edildi. İlk bilgilere göre, kasırga nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti ve birçok yer karanlığa gömüldü.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi, Helene Kasırgası'nın Florida eyaletinin kuzeybatısı kıyılarını yaklaşık 225 kilometre hızla vurduğunu açıkladı.

screenshot-1.jpg

Bölgede şiddetli rüzgar ve yağışlara yol açan 4 kategorisindeki kasırga nedeniyle Florida eyaletinde ilk belirlemelere göre 3 kişi hayatını kaybetti.

1,2 MİLYONA YAKIN EV VE İŞ YERİ ELEKTRİKSİZ KALDI

Florida Valisi Ron DeSantis yaptığı basın açıklamasında, eyalet sakinlerini kasırgadan korunma konusunda uyarıda bulunarak "Floridalılar sabah uyandığında, muhtemelen daha çok can kaybı ve kaçınılmaz yıkımlar ve mülk kayıplarıyla karşı karşıya olacak." ifadesini kullandı.

vei.webp

Yetkililer, Helene Kasırgası'nın Georgia ve North Carolina eyaletlerinde de etkili olmayı sürdüreceğini belirtirken Florida'da 1,2 milyonu aşkın ev ve iş yerinin elektriksiz kaldığını kaydetti.

Georgia'da 190 bin, North Carolina'da ise 30 bini aşkın evin elektriksiz olduğunu kaydeden yetkililer, kasırganın söz konusu eyaletlerde hortumlara yol açabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Kasırga nedeniyle dün Florida, Georgia, North Carolina ve South Carolina eyaletlerinde "acil durum" ilan edilmişti.

screenshot-2.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN