Filipinler Devlet Başkanı Marcos Blinken'la görüşecek: Güney Çin Denizi'ndeki gerginlik tartışılacak

Filipinler Devlet Başkanı Marcos Blinken'la görüşecek: Güney Çin Denizi'ndeki gerginlik tartışılacak

Filipinler ile Çin arasında Güney Çin Denizi'ndeki gerilim sürerken, Filipinler Devlet Başkanı Bongbong Marcos işbirliği ve güvenlik konularını ele almak üzere ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşecek. Toplantı kararının Filipinler ile Çin arasında Güney Çin Denizi'ndeki toprak anlaşmazlıkları nedeniyle artan gerilimin hemen ardından alınması dikkat çekti.

Manila liderinin ofisinden yapılan açıklamada, Filipinler Devlet Başkanı Bongbong Marcos'un işbirliği ve güvenlik konularını ele almak üzere 19 Mart'ta ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşeceği belirtildi.

Reuters’ta yer alan habere göre, toplantı kararı Filipinler ile Çin arasında Güney Çin Denizi'ndeki toprak anlaşmazlıkları nedeniyle artan gerilimin hemen ardından alındı.

Marcos ayrıca, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in silahlı kuvvetlere denizdeki askeri çatışmalara yönelik hazırlıkları koordine etmesi yönünde çağrıda bulunmasının ardından Filipinler'in denizcilik iddialarını savunacağına da söz verdi.

Marcos bir basın toplantısında, "Çinlilerin topraklarımızın bir kısmını ilhak etme yönündeki daha aktif girişimleri karşısında deniz topraklarımızı savunmak için elimizden geleni yapmaya devam etmek zorundayız" dedi.

JAPONYA, ABD VE FİLİPİNLER'DEN ZİRVE TOPLANTISI

Japon gazetesi Asahi ayrıca Japonya, ABD ve Filipinler'den liderlerin önümüzdeki ay Washington DC'de bir zirve toplantısı planlamanın son aşamalarında olduklarını bildirdi.

Lahey'deki Daimi Tahkim Mahkemesi'nin 2016 yılında verdiği bir karar, Çin'in kapsamlı iddialarının hiçbir yasal dayanağının olmadığını tespit etti, ancak Pekin, Güney Çin Denizi'nin büyük bir kısmı üzerinde 'tartışılmaz egemenlik' iddiasıyla kararı reddetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN