Çin’in Pasifik’teki askeri gücü ABD’yi ‘endişelendiriyor’

Çin’in Pasifik’teki askeri gücü ABD’yi ‘endişelendiriyor’

Son dönemde Asya-Pasifik’te gerginlik artarken, ABD’nin bölgedeki güçleri, Çin ordusunun Pasifik genelinde "artan askeri kapasitelerinden" endişe duyduklarını ifade etti.

Japonya başkenti Tokyo'da konuşan ABD Ordusu Pasifik (USARPAC) Komutanı General Charles Flynn, Çin ordusunun bölgesel büyümede kapasitelerini artırdığını bildirerek durumdan endişe duyduklarını bildirdi.

Japonya devlet televizyonu NHK'ye göre, General Flynn, "Çin ordusu kapasitelerini giderek artırdı. Şu anda genişleme ve askeri araçları kullanma konusunda sorumsuz bir yola giriyor" şeklinde konuştu. Çin ordusunun bölgede "artan askeri ve sinsi kapasitelerinden" endişe duyduğunu kaydeden Flynn, Güney Çin Denizi'nde Filipinler ve Çin arasında martta yaşanan olayı anımsattı.

‘AMACIMIZ ÇİN PROVOKASYONUNU DİZGİNLEMEK’

Flynn, Güney Çin Denizi'ndeki ihtilaflı bölgede Çin sahil güvenliğinin sıktığı tazyikli su nedeniyle, Filipinler gemisi mürettebatının yaralanmasına tepki gösterdi. Tutumu "saldırgan" olarak niteleyen Flynn, "Filipinler kıyılarında olanlar gibi bölge genelindeki saldırgan eylemler, Çin'in sorumsuz davranışını açıkça ortaya koyuyor" dedi.

Flynn Japonya, Filipinler ve Avustralya gibi "ABD müttefikleriyle" ortak eğitim ve tatbikatlar yoluyla ilişkileri güçlendireceklerini ve Çin'in "provokatif eylemlerini dizginlemek" istediklerini ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN