Filipinler: Çin kasıtlı olarak sorun çıkarıyor

Filipinler: Çin kasıtlı olarak sorun çıkarıyor

Filipinler ve Çin arasında Güney Çin Denizi'nde suçlamalar devam ediyor. Filipinler Çin'i, Güney Çin Denizi'nde "kasıtlı olarak sorun çıkarmakla" suçlarken ülkenin Güney Çin Denizi'ndeki Görev Gücünün Sözcüsü Jonathan Malaya Çin'in "kötü niyetle abartıyı kışkırttığını" belirtti.

Filipinler Çin'i, Güney Çin Denizi'nde "kasıtlı olarak sorun çıkarmakla" suçladı.

Filipinler'in Güney Çin Denizi'ndeki Görev Gücünün Sözcüsü Jonathan Malaya da Çin'in "kötü niyetle abartıyı kışkırttığını" söylerken, Filipinler'in denizcilik haklarını kullanmaktan caydırılmayacağını yineledi.

Reuters’ta yer alan habere göre su yolunun her iki ülkenin barış içinde bir arada yaşamasına yetecek kadar geniş olduğunu da sözlerine ekledi.

Malaya'nın sözleri, Filipinler'in Çin sahil güvenliğini Güney Çin Denizi'ndeki İkinci Thomas Shoal'da konuşlanmış Filipinli birliklere rutin ikmal görevi yürüten Manila gemilerini taciz etmek, engellemek ve onlara tazyikli su sıkmakla suçlamasından bir gün sonra geldi.

Malaya, düzenlediği basın toplantısında Çin sahil güvenliğinin eylemlerinin 'kışkırtıcı', yasa dışı ve 'bir sahil güvenlik görevlisine yakışmayan' olduğunu belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN