Esrarengiz monolit yetkililer tarafından kaldırıldı

Esrarengiz monolit yetkililer tarafından kaldırıldı

Bir hafta önce ABD'nin Nevada eyaletinin Las Vegas yakınlarında keşfedilen esrarengiz monolit, yetkililer tarafından kaldırıldı. Monolitin nereden geldiğiyle ilgili bir açıklama yapılmazken, 2020'den beri ABD ve Romanya'da defalarca görülen prizma yapılar esrarını korumaya devam ediyor.

Las Vegas, Nevada yakınlarındaki ıssız bir dağ silsilesinde kayaların arasında bulunan esrarengiz monolit yetkililer tarafından kaldırıldı. Monolitin bölgeye nasıl getirildiği henüz çözülemedi.

Las Vegas polisi X'te yayınladığı gönderide, parlayan, 1 metre 95 santim uzunluğundaki prizmanın kaldırıldığını duyurarak, "Öğenin bulunduğu yere nasıl geldiği veya kimin sorumlu olabileceği bilinmiyor" dedi.

Bir hafta önce keşfedilen nesne, Stanley Kubrick'in "2001: A Space Odyssey" filminde görünen monoliti çağrıştırması nedeniyle sosyal medyada dikkatleri üzerine çekti.

2001-monolith-kubrick.jpg
2001: A Space Odyssey filminden bir kare

Las Vegas polisi arama kurtarma ekibi üyeleri monoliti, Çöl Ulusal Yaban Hayatı Koruma Alanı'nın bir parçası olan Gass Peak yakınlarında buldu.

GİZEMLİ MONOLİTLER 2020'DEN BERİ ESRARINI KORUYOR

Las Vegas'da tespit edilen esrarengiz monolit, 2020'den beri ortaya çıkan sütunların sonuncusu oldu.

Kasım 2020'de, Utah'ın kırmızı kaya çölünün Mars benzeri manzarasının derinliklerinde benzer bir metal monolit bulunmuştu. Ardından Romanya'da, Kaliforniya'nın merkezinde, New Mexico'da ve Las Vegas şehir merkezindeki ünlü Fremont Caddesi'nde görülmüştü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN