Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı öldürüldü

Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı öldürüldü

Ekvador'da 2 belediye başkanı, yasa dışı madencilik faaliyetleriyle ilgilenen suç çetelerince öldürüldüğü belirtildi.

Güney Amerika'nın Ekvador ülkesinde, son 48 saat içerisinde yaşanan iki silahlı saldırı sonucu iki belediye başkanı hayatını kaybetti.

Ekvador Belediyeler Birliği (AME) tarafından yapılan açıklamaya göre, El Oro eyaletine bağlı Portovelo kasabasının Belediye Başkanı Jorge Moldonado, bir tetikçinin saldırısına maruz kaldı.

2 GÜNDE 2 CİNAYET

AME'nin açıklamasında Moldonado'nun hastanede yaşamını yitirdiği belirtilirken, son 2 günde yaşanan iki belediye başkanı cinayetine vurgu yapıldı.

Diğer bir olayda ise, And eyaletine bağlı Azuay kasabasının Belediye Başkanı Camilo Ponce Enriquez, 17 Nisan tarihinde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

ÇETELER TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜLER

Ekvador basınında yer alan haberlere göre, her iki belediye başkanının da yasa dışı madencilik faaliyetleriyle ilişkili suç çeteleri tarafından öldürüldüğü belirtildi.

Bu olaylar, Ekvador'da Mart ayında San Vicente kentinin Belediye Başkanı Brigitte Garcia ile Bölge İletişim Direktörü Jairo Loor'un uğradığı suikast sonucu yaşanan ölümlerden sonra meydana geldi. Garcia ve Loor, seyahat ettikleri araçta ölü bulunmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN