Erdoğan-Özel görüşmesinin dikkat çeken ayrıntıları

Erdoğan-Özel görüşmesinin dikkat çeken ayrıntıları

Dikkatlerin kesildiği CHP lideri Özel ve Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmesi gerçekleşti. Buluşma 95 dakika sürerken Özel görüşmeden 'iyimser' ayrıldığını belirtti. Özel'in oturma düzeninden rahatsız olduğu ifade edilirken Erdoğan'ın iade-i ziyarette bulunacağı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasındaki görüşme, Ankara Söğütözü'ndeki AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşti.

CHP lideri Özel ve beraberindeki heyeti AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş karşıladı. Özel'e ziyarette CHP İstanbul Milletvekili ve eski ABD Büyükelçisi Namık Tan eşlik etti.

9177818.jpg

Saat 16.05'te başlayan görüşme 95 dakika sürdü.

ÖZEL GÖRÜŞMEDEN 'İYİMSER' AYRILDI

PolitikYol'dan Altan Sancar'ın haberine göre CHP lideri Özel, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Olumlu bir atmosferde gerçekleşti. Olumlu sonuçlar doğuracağına dair iyimserim. Önümüzdeki günlerde gelişmeleri takip edeceğim. Müzakere ve mücadeleyi birlikte yürüteceğiz" dedi.

Özel’in randevunun Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi’nde verilmiş olmasından memnuniyet duyduğunu iletti. Bu konuda Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’ın emeklerine ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ev sahipliğine teşekkür ettiğini ifade etti.

OTURMA DÜZENİ ELEŞTİRİSİ VE İADE-İ ZİYARET MESAJI

Ancak Özel’in, oturma düzenini doğru bulmadığını, bunun telafisine ihtiyaç olduğunu ilettiğini belirten kaynaklar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bunun üzerine Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’a dönerek en kısa sürede Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ne iade-i ziyaret gerektiğini söylediğini aktardı.

9177922.jpg

Özel’in de bunun üzerine, Cumhuriyet Halk Partisi’ne yapılacak ziyaretten memnuniyet duyacaklarını kaydettiği belirtildi.

ÖZEL'DEN 'CUMHURİYET ATEŞİ' HEDİYESİ

Özel, Erdoğan'a Paşabahçe'nin "Gururla" serisinden "Cumhuriyet Ateşi" isimli objeyi hediye etti.

"Cumhuriyet Ateşi", Mustafa Kemal Atatürk'ün genç Cumhuriyet’in Avrupa’ya gönderdiği öğrencilerden Sadi Irmak'a hitaben söylediği “Sizi birer kıvılcım olarak gönderiyoruz, gür alevler halinde geri dönmelisiniz” sözünden ilhamla oluşturulmuş bir eser.

ELİTAŞ'IN "GÖRÜŞME İYİ GEÇTİ" YORUMUNA TAN'DAN ONAY

Erdoğan-Özel görüşmesine katılan CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan, tv100'de yayınlanan Kübra Par'la Görüş Farkı programında görüşmeye ilişkin olarak "Sayın Elitaş’ın değerlendirmeleri doğrudur" açıklamasında bulundu.

Görüşmeye katılan AKP Başkanvekili Mustafa Elitaş, görüşmeden sonra "İyi bir görüşme oldu" ifadelerini kullanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN