Dolar sahipleri olduğu yerde dört dönecek! 7 lira birden yükseleceği tarih açıklandı

Dolar sahipleri olduğu yerde dört dönecek! 7 lira birden yükseleceği tarih açıklandı

Elinde dolar bulunduran milyonlarca vatandaş ibreyi yakından takip ediyor. Uzman isimlerden gelecek açıklamalar merakla beklenirken dolar için o tarih işaret edildi. Dolar sahipleri bu haberle 4 dönecek. 7 TL birden yükseliyor…

Piyasalarda hareketlilik yaşanmaya devam ederken Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), 68 katılımcının yer aldığı rapordaki verileri yayınladı. Rapor kapsamında dolar/ TL paritesinin yılsonunda 40 TL'ye ulaşabileceği beklentisi olduğu belirtildi. Yılsonu için ortalama kur beklentisinin yer aldığı raporda TCMB'nin faiz kararlarının yer aldığı tahminlerde bulunuyor.

DOLAR KURU YÜKSELECEK

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, her ay düzenli olarak yayınladığı piyasa katılımcıları anketinin Nisan raporunda kur beklentilerini açıkladığı. Yılsonuna kadar dolar fiyatının ulaşabileceği rakamları tek tek belirten Merkez Bankası, 52'si finansal sektör ve 16'sı reel sektör olmak üzere 68 katılımcının yanıtlarının bulunduğu raporu yayınladı.

merkez-bankasi-dolar-kapak.jpg

Rapor kapsamında dolar/ TL paritesinin ay ve yılsonu tahminleri açıklandı. TCMB tarafından kamuoyu ile paylaşılan raporda Nisan ayının son günü itibarıyla görülmesi beklenen dolar kurunun her ne kadar 32,91 TL olarak tahmin edilse de, ortaya çıkan tablo ekonomi yönetimi için beklenenden oldukça iyi bir netice verdi.

dolar-tahminleri.jpg​​​​​​​

40 TL'Yİ BULACAK

Nisan ayına 32,38 seviyesinde tamamlayan dolar kurunun yılın geri kalan bölümünde kademeli artış yaşayacağı belirtildi. Yaz ayları ile birlikte turizm gelirinin artması Türkiye'de yaşanabilecek döviz krizini de minimum seviyeye indiriyor. Katılımcılara yöneltilen "Bankalararası döviz piyasası ABD Dolar kuru beklentiniz nedir? (TL)" sorusuna alınan yanıt raporda yer alıyor. Cari yılsonu yani 31 Aralık 2024 tarihinde dolar kurunun 40,0098 TL rakamına ulaşabileceği belirtildi.

Açıklanan senaryoda yılın geri kalan 8 ayında yaklaşık 7,5 TL bir artış yaşanabileceği aktarıldı. Bu yükselişin ise aylara göre dağılması ve dolar kurunun geçtiğimiz yıllarda yaşanan benzer sert ataklarının yeniden görülebileceği beklentisini de arttırıyor.

dolar-aa.jpg​​​​​​​

FAİZ İNDİRİMİ UYGULANACAK

Raporda yer alan veriler kapsamında sıkıp para politikalarının etkisiyle enflasyonda ciddi bir düşüş eğilimi yaşanacağı ifadeleri yer aldı. Yaşanan düşüş ile birlikte Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Yılın son çeyreği itibarıyla faiz indirimlerine gitmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN