Dünyanın yeni madeni bu olacak! Ne altın ne elmas ne pırlanta... Tehlike bağıra bağıra geliyor

Dünyanın yeni madeni bu olacak! Ne altın ne elmas ne pırlanta... Tehlike bağıra bağıra geliyor

Dünya yavaş yavaş felaketin eşiğine doğru ilerliyor. Ne elmas ne altın ne de pırlanta bu kadar değerli olmayacak. Dünyanın yeni madeni haline gelecek tehlike bağıra bağıra yaklaşıyor. İşte beklenen tehlike...

Dünya üzerinde elmas ve pırlantayı bile geride bıkacak maden paylaşıldı. Felaket olarak nitelendirilen bu maden tehlikeyi de beraberinde getirecek. Tüm ülkelerde en değerli haline geleceği tahmin ediliyor. İşte tüm detaylar...

TEHLİKE GİDEREK ARTIYOR

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Sarıoğlu Cebeci korkutan haberi paylaştı. İklim değişikliğine dikkat çeken Cebeci, mevsimsel döngüler üzerindeki etkilerinden bahsetti.

Tehlikeyi işaret ederek, giderek arttığı yönünde uyardı. İklim değişikliklerinin beraberinde mevsim geçişlerinin normalin üzerinde bir hız gözlemlendiğini söyleyerek, "Bu durum özellikle kıştan ilkbahara ve ilkbahardan yaz mevsimine geçişlerde ani sıcaklık değişiklikleri ve belirsiz hava koşulları olarak kendini gösteriyor" sözlerini kullandı.

aw251748-01.jpg

SAVAŞLARA NEDEN OLABİLİR

İklim değişikliğinin beraberinde sadece mevsimsel değişikliklerin etkilenmeyeceği paylaşıldı. Cebeci'nin açıklamasına göre, su kıtlıklarıyla karşı karşıya kalınabileceğinden bahsederek, "Gelecek kuşaklar için su savaşlarının dahi yaşanabileceği bir döneme doğru ilerliyoruz" ifadelerini kullandı. Dünya genelinde hissedilen iklim değişikliği araştırmalarına göre, 2000 ve 2010 yılları en sıcak yıllar olarak kayda geçti.

İklim tarafında kırmızı alarmların verildiğini söyleyen Cebeci, insan kaynaklı sera gazı emisyonlarındaki artışa dikkat çekerek çölleşme ve su kaynaklarında azalma olduğunu belirtti. Bu konuda daha duyarlı olmaya çağırarak, "Gelecek nesiller için sadece mevsimsel değişimleri değil, su kıtlıklarını da deneyimleyeceğiz ve belki de su savaşları göreceğiz" sözlerini paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN