Çin'den Filipinler'e dikkatli davranma çağrısı

Çin'den Filipinler'e dikkatli davranma çağrısı

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Filipinler mevkidaşı Enrique Manalo'nun iki ülke arasındaki diyaloğun gerekliliğine dikkat çekmesi üzerine açıklamada bulundu. Wang açıklamasında Filipinleri Güney Çin Denizi konusunda 'dikkatli hareket etmeye' çağırdı.

Çin ve Filipinler arasında devam eden gerginlik devam ediyor. Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Filipinler mevkidaşı Enrique Manalo'nun iki ülke arasındaki diyaloğun gerekliliğine dikkat çekmesi üzerine açıklamada bulundu.

Bakan Wang açıklamasında Filipinleri Güney Çin Denizi konusunda 'dikkatli hareket etmeye' çağırdı.

Al Jazeera'de yer alan habere göre, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Filipinler mevkidaşı Enrique Manalo'nun iki ülke arasındaki diyaloğun gerekliliğine dikkat çekmesi üzerine Manila'yı sıcak çekişmeli Güney Çin Denizi konusunda "dikkatli hareket etmeye" çağırdı.

ÇİN-FİLİPİNLER İLİŞKİLERİ BİR DÖNÜM NOKTASINDA

Bakan Wang, dün telefonda Bakan Manalo ile görüşmesinin ardından tartışmalara ilişkin bir açıklama yayınlandı. Bakan Manalo'nun, Filipinler'in İkinci Thomas Shoal hakkındaki görüşlerinden bahsettiğini belirtirken, gerilimdeki herhangi bir artışın Filipinler'in hatası olduğunu iddia etti.

Açıklamada, "Bunun temel nedeni, Filipinler'in şu ana kadar politika duruşunu değiştirmesi, taahhütlerinden cayması, denizde kışkırtmaya ve sorun çıkarmaya devam etmesi ve Çin'in meşru haklarını baltalamasıdır" denildi. “Çin-Filipinler ilişkileri bir dönüm noktasında. Nereye gideceğini seçme zorunluluğuyla karşı karşıya kalan Filipinler'in dikkatli davranması gerekiyor” ifadesi kullanıldı.

Filipinler, Çin'in davranışına ilişkin düzinelerce diplomatik protestoda bulundu ve bu ayın başlarında Çin ve Filipinli gemiler arasındaki çarpışmanın ardından Çin büyükelçisini çağırmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN