Filipinler, ABD ile yapılan ortak devriyelere ilişkin eleştirilere karşı çıktı

Filipinler, ABD ile yapılan ortak devriyelere ilişkin eleştirilere karşı çıktı

Son dönemde Güney Çin Denizi'nde artan tansiyonla beraber ABD ile ortak devriyeler düzenlemeye başlayan Filipinler’den yapılan açıklamada, Çin'den yapılan eleştirilere karşı çıkılarak uluslararası hukuka uygun olduğu kaydedildi.

3 Ocak'ta tartışmalı Güney Çin Denizi'nde ABD ile 2 günlük ikinci ortak devriye etkinliğini başlatan Filipinler’in Ulusal Güvenlik Danışmanı Eduardo Ano, ABD ile birlikte gerçekleştirilen ortak devriye etkinliğinin münhasır ekonomik bölge içinde yapıldığını belirtti.

ABD ile Filipinler tarafından ortak gerçekleştirilen devriye etkinliğine yönelik Çin'in eleştirilerine cevap veren Ano, Çin'in söz konusu devriye etkinliğini "provokatif askeri faaliyetler" olarak tanımladığını belirterek "ABD ile ortak gerçekleştirilen devriye etkinliğinin münhasır ekonomik bölge içinde yürütüldüğünü ve Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Sözleşmesi başta olmak üzere uluslararası hukuka uygun olduğunu belirtmek istiyoruz" dedi.

‘BARIŞ VE İSTİKRARA BAĞLIYIZ’

Ano, ayrıca, bu tarz faaliyetlerin, "kurallara dayalı bir uluslararası düzene ve bölgede barış ve istikrarın desteklenmesine yönelik karşılıklı bağlılığı" gösterdiğini vurguladı.

Filipinler'in Çin ile diplomatik görüşmelere açık olduğunu ve tüm devletlerle iyi ilişkiler geliştirmeye olan bağlılığını yineleyen Ano, "Barışçıl diyalog ve uluslararası hukuka bağlılık yoluyla bölgedeki tüm tarafların çıkarına hizmet edecek bir çözüme ulaşabileceğimize inanıyoruz." ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN