BM açıkladı: İnsan ticaretinin üçte biri çocuklardan oluşuyor

BM açıkladı: İnsan ticaretinin üçte biri çocuklardan oluşuyor

BM, "İnsan Ticareti ile Mücadele Günü" nedeniyle yaptığı açıklamada çarpıcı sonuçlara yer verdi. İnsan ticaretinin korkunç bir suç olduğuna dikkat çeken BM, "Kurbanların üçte birini çocuklar oluşturuyor" dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, insan ticareti kurbanlarının üçte birinin çocuklardan oluştuğunu bildirdi. Guterres, "İnsan Ticareti ile Mücadele Günü" dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

'KORKUNÇ BİR SUÇ'

İnsan ticaretinin korkunç bir suç olduğunu ifade eden Guterres, "İnsan ticareti kurbanlarının üçte biri çocuklardan oluşuyor" ifadesini kullandı.

Guterres, çocukların istismar, zorla çalıştırılma, askere alma, gelin olarak satılma ve suç faaliyetlerine zorlanma gibi durumlarla karşı karşıya bırakıldığını kaydetti.

'YENİ MODEL KÖLELİK'

Küreselleşmeyle beraber karmaşık insan ticareti ağları oluştuğuna işaret eden Guterres, "Yeni model kölelik yarattılar" değerlendirmesinde bulundu.

Koruma önlemlerinin artırılması gerektiğinin altını çizen Guterres, hükümetler, sivil toplum, özel sektör ve teknoloji şirketlerine çağrıda bulunarak "Hiçbir insan kaçakçısı cezasız kalmamalı" ifadesine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN