Beyrut'taki ABD Büyükelçiliğine silahlı saldırı

Beyrut'taki ABD Büyükelçiliğine silahlı saldırı

Beyrut'taki ABD Büyükelçiliğine silahlı saldırı düzenlendi. Suriye uyruklu olduğu tespit edilen saldırgan etkisiz hale getirildi. Büyükelçilik çevresinde güvenlik üst seviyelere çıkarılırken olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

ABD'nin Beyrut Büyükelçiliğine silahlı saldırı düzenlendi. Lübnan ordusunun X hesabından yapılan açıklamada; saldırganın vurularak etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

9413381.jpg

Büyükelçiliğe ateş açan kişinin Suriye uyruklu olduğunun belirtildiği açıklamada yaralı saldırganın tedavi amacıyla hastaneye kaldırıldığı aktarıldı.

9413385.jpg

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Saldırının ardından büyükelçilik çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı. Ordu birlikleri bölgede detaylı incelemeler yaparak, çevrenin güvenliğini sağlamak için gerekli tüm adımları attı.

9413388.jpg

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

ABD'nin Beyrut Büyükelçiliğinin X hesabından yapılan açıklamada, büyükelçiliğin girişine yakın bir yerde "hafif silahlarla ateş açıldığı" bildirildi.

9413386.jpg

Açıklamada, "Lübnan Ordusu, İç Güvenlik Birimleri ve güvenlik ekibimizin hızlı tepkisi sayesinde Büyükelçiliğimiz ve ekibimiz güvende." ifadelerine yer verildi.

9413881.jpg

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Olayla ilgili soruşturma Lübnan yetkilileri tarafından sürdürülüyor.

9413883.jpg

Lübnan'daki kolluk kuvvetleri ile ABD büyükelçiliği arasında yakın temasın devam ettiği ve saldırının arka planının aydınlatılması için çalışmaların titizlikle yürütüldüğü bildirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN