Araçlar yola çıktı: Azerbaycan’dan Karabağ’daki Ermenilere yardım eli

Araçlar yola çıktı: Azerbaycan’dan Karabağ’daki Ermenilere yardım eli

Azerbaycanlı yetkililer, geçtiğimiz gün Ermenistan’ın çekilmeyi kabul ettiği Dağlık Karabağ bölgesinde yaşayan Ermenilere yönelik insani yardım malzemelerinin yola çıktığını bildirdi.

Azerbaycan ile Karabağ’daki Ermeni nüfusun temsilcilerinin dün Azerbaycan’ın Yevlah şehrinde yaptığı görüşmede insani yardım konusu da gündeme gelirken, Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı’nın Karabağ’daki Ermenilerin acil ihtiyaçlarını karşılamak için gönderdiği insani yardım malzemelerinin yüklü olduğu araçların bölgeye hareket ettiği duyuruldu.

2-003.jpg

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DAĞITILACAK

Talep doğrultusunda Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı’nca hazırlanan insani yardımları taşıyan iki tır ve iki kamyon Ağdam şehrine doğru yola çıktı. 40 ton gıda ve temizlik ürününün yanı sıra ekmek de taşıyan araçlar Ağdam'dan geçerek Ermeni nüfusun yaşadığı Hankendi şehrine ulaşacak ve yardımlar bölgedeki ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

3-001.jpg

Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı Karabağ Bölge Müdürü Mirali Feyzivey, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karabağ’daki Ermeni nüfusun ihtiyaçlarının karşılanması için insani yardımlara devam edeceklerini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN