AB, Meclis'ten geçen 'sansür yasası'na ilişkin Türkiye'ye çağrıda bulundu. Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in sözcüsü Peter Stano, söz konusu yasaya ilişkin yaptığı açıklamasında Ceza Kanunu'nun muhalif seslerin susturulması için kullanılmaması gerektiğini belirtti.
Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in sözcüsü Peter Stano, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabul edilen, muhalefetin "sansür yasası" olarak tanımladığı "dezenformasyonla mücadele yasası"na ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
"TÜRKİYE EN YÜKSEK DEMOKRATİK STANDARTLARI VE UYGULAMALARI SÜRDÜRMEK ZORUNDA"
DW'de yer alan habere göre; Stano söz konusu yasanın "Türkiye'de ifade özgürlüğünü ve bağımsız medyayı daha da kısıtlamasından korktuklarını" söyledi. Yasanın ön gördüğü hapis cezalarına dikkat çeken Sözcü Stano, hâlen AB'ye aday ülkelerden biri olan Türkiye'nin "en yüksek demokratik standartları ve uygulamaları" sürdürmek zorunda olduğunu belirtti. Stano, Ceza Kanunu'nun muhalif seslerin susturulması için kullanılmaması gerektiğini ifade etti.
AB bize demokrasi diye dayattıkları maddeleri önce kendilerine uygulasınlar ki zevkle bu cani devletlerin parçalandıklarını seyredelim.
Yanıtla (0) (1)AB karşı çıkar. Çünkü maşalarını koruyan silahları ellerinden alındığı için tehditlere başvuracakları gözüküyordu.
Yanıtla (0) (1)AB ve ABD , bizim gibi ülkelere siz bizim verdiğimiz demokrasiyi uygularsanız sizi birliğe alırız masalıyla kandırıp sonrada bunun uygulayan ülkelerin parçalanmasını beklemişlerdir.
Yanıtla (0) (0)Avrupa bile bu yasanın sansür olduğunu hissetmiş.
Yanıtla (0) (0)