ABD'den savaşın yönünü değiştirecek karar: Patriot siparişleri askıda, tüm üretim Kiev'e

ABD'den savaşın yönünü değiştirecek karar: Patriot siparişleri askıda, tüm üretim Kiev'e

Beyaz Saray, Patriot hava savunma sistemleri ve füzeleri için bekleyen siparişleri askıya alarak bu sistemleri öncelikle Ukrayna'ya göndermeye karar verdi. Birçok Avrupa ülkesi ABD'den teslimat beklerken alınan bu karar, Biden yönetiminin Kiev'e olan bağlılığını vurguluyor. Ukrayna'da şu anda ABD ve Almanya tarafından sağlanan en az dört Patriot sistemi bulunuyor.

ABD, Ukrayna'nın Rusya'nın hava saldırılarına karşı savunmasını güçlendirmek için kritik bir karar aldı. Beyaz Saray, Patriot hava savunma sistemleri ve füzeleri için açık siparişleri askıya alarak, tüm üretimi Ukrayna'ya yönlendirecek. Bu karar, Biden yönetiminin Kiev'e olan bağlılığını bir kez daha ortaya koyuyor.

UKRAYNA'NIN SAVUNMASI İÇİN KRİTİK ADIM

Rusya'nın işgaliyle başlayan savaşta Ukrayna, Moskova'nın düzenlediği hava saldırılarına karşı Patriot ve diğer NATO ülkelerinden gelen hava savunma sistemleriyle direniyor. ABD'nin bu kararı, Ukrayna'nın savunma kapasitesini önemli ölçüde artıracak ve savaşın seyrini değiştirebilecek bir adım olarak görülüyor.

AVRUPA ÜLKELERİ BEKLEYECEK

Polonya, Romanya, İspanya ve Almanya gibi birçok Avrupa ülkesi, ABD'den Patriot sistemleri teslimatı bekliyordu. Ancak Ukrayna'nın ihtiyaçları karşılanana kadar bu ülkelerin beklemesi gerekecek. Bu durum, ABD'nin Ukrayna'ya verdiği önceliği ve desteğin boyutunu gösteriyor.

PATRİOT SİSTEMLERİ: UKRAYNA'NIN KORUYUCU KALKANI

ABD yapımı Patriot sistemleri, dünyanın en gelişmiş hava savunma silahları arasında yer alıyor. Radar sistemi ve mobil fırlatıcılardan oluşan bu sistemler, gelen füze ve uçaklara karşı etkili bir koruma sağlıyor. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, bu sistemleri "günümüzde dünyanın en etkili hava savunma sistemi" olarak nitelendiriyor.

UKRAYNA'DA MEVCUT DURUM

Ukrayna'da şu anda ABD ve Almanya tarafından sağlanan en az dört Patriot sistemi bulunuyor. Bu sistemler, savaşın başından beri Kiev ve diğer şehirlerdeki önemli hedeflerin korunmasında kritik bir rol oynadı. ABD'nin yeni kararıyla birlikte Ukrayna'nın hava savunma kapasitesi daha da güçlenecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN