ABD’de halk seçim sonrası iç savaştan korkuyor

ABD’de halk seçim sonrası iç savaştan korkuyor

5 Kasım’da başkanlık seçimleri için sandığa gidecek ABD’de Demokratların adayı Harris ile Cumhuriyetçilerin adayı Trump arasındaki yarış sürerken, seçimlere ilişkin yapılan bir ankette, vatandaşların dörtte birinin seçim sonrası çıkabilecek iç savaştan korktuğu ortaya çıktı.

ABD’de başkan adayları Kamala Harris ile Donald Trump arasında propaganda süreci kıran kırana devam ederken, İngiltere merkezli araştırma şirketi YouGov’un yaptığı bir ankette, vatandaşların seçim sonrası gerçekleşebilecek bir iç savaştan endişelendiği ortaya koyuldu.

Ankete göre, ABD’lilerin yüzde 21’i başkanlık seçimlerinden sonra ülkede iç savaş çıkmasını ‘ihtimal dahilinde’ olduğunu belirtirken, katılımcıların yüzde 6’sı ‘yüksek ihtimal’ olarak değerlendirdi.

‘TRUMP’IN OLASI ZAFERİ ENGELLENİRSE…’

2020 yılındaki son başkanlık seçiminde mevcut Başkan Joe Biden’ın Trump’a karşı zaferinin ardından binlerce kişinin Kongre binasına yaptığı baskın hafızalarda yerini korurken, anketin bin 266 katılımcısının yüzde 12’si, Trump’ın olası seçim zaferinin elinden alındığını düşünürlerse silaha sarılacak en az bir kişiyi tanıdıklarını söyledi. Bu oranın Harris destekçileri için yüzde 5 olduğu kaydedildi.

Anket ayrıca, katılımcıların yüzde 84'ünün ABD’nin on yıl öncesine göre daha bölünmüş olduğunu düşündüğünü göstererek toplumdaki derin bölünmeleri gözler önüne serdi.

SON ANKETLER ‘AZ FARKLA ÖNDE’ DİYOR

ABD merkezli Wall Street Journal’ın yaptığı ankete göre Cumhuriyetçi Trump, Demokrat rakibi Harris’e göre yüzde 47’ye 45’lik bir farkla önde gidiyor.

Financial Times gazetesinin son anketinde de seçmenlerin yüzde 44’ü Trump’a ekonomi konusunda daha fazla güvendiğini belirtirken, Harris’e güvenenlerin oranı yüzde 43’te kaldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN