Canlı bomba yeleği ile uyuyan Yunus Durmaz, operasyon sırasında çatıda kendisini patlattı

Canlı bomba yeleği ile uyuyan Yunus Durmaz, operasyon sırasında çatıda kendisini patlattı

IŞİD’in Türkiye’deki saldırılarını planlayan Durmaz kardeşlere yönelik baskından çarpıcı ayrıntılar... Canlı bomba yeleği ile uyuyan Yunus Durmaz, operasyon sırasında çatıda kendisini patlattı. Örgüt, kritik hücrelere ‘sağ yakalanmayın, akrep taktiği uygulayın’ talimatı verdi.

[Karar]
HİLAL ÖZTÜRK

Terör örgütü IŞİD, Gaziantep’te önceki gün yapılan seri operasyonlarla ağır darbe aldı. 60 kişinin gözaltına alındığı operasyonlardan sonra polis, şüphelilerin ifadelerinden yola çıkarak Suruç, Ankara Tren Garı, Sultanahmet ve İstiklal saldırılarının planlayıcısı olarak aranan Durmaz kardeşlerin şehirde olduğunu belirledi. Şehitkamil ilçesi Hacıbaba Mahallesi’nde bir eve yapılan baskında, Türkiye’deki IŞİD yapılanmasının sorumlusu Yunus Durmaz kendini patlattı. 4 milyon TL para ödülüyle aranan Yunus Durmaz ölürken, kardeşi Hacı Ali Durmaz sağ ele geçirildi.

ÇATIDA KENDİNİ PATLATTI

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Yunus Durmaz, kendisiyle bağlantılı kişiler yakalandığı için deşifre olacağından korkarak uyurken bile intihar yeleğini üzerinden çıkarmadı. Baskın sırasında da evin çatısına çıkarak üzerindeki bombayı patlattı.

1 Mayıs’ta Gaziantep Emniyeti’ne yönelik bombalı saldırının ardından polisin sorguladığı bazı şüphelilerin, Yunus ve Hacı Ali Durmaz ile irtibatlı olduğu ortaya çıktı. Polis, şüphelilerin ifadeleri ve istihbarat bilgileri doğrultusunda Durmaz kardeşlerin Gaziantep’te olduğunu belirledi.

KAÇMAYA FIRSAT BULAMADI

Kaçma fırsatı bulamayan Durmaz kardeşlerin, 19 Mayıs törenlerine saldırı hazırlığında olduğu bilgisine ulaşıldı. Emniyet güçleri, 3 günde gözaltına aldığı 60 kişiden Durmaz kardeşlerin adresine ulaştı. Yakalanmaları için operasyon yapıldı. Evin çatısına çıkan Yunus Durmaz üzerindeki bombayı patlattı. Hacı Ali Durmaz evin alt katında gizlenmeye çalışırken yakalandı.

Evde yapılan aramada bomba düzenekleri, intihar yelekleri, yaklaşık 40 kg patlayıcı, kalaşnikof tüfek, tabancalar, çok sayıda mermi, 1 çuval dolusu fünye, kilolarca demir bilye ile metrelerce kablo bulundu. Evde gizlenmiş para dolu çanta da ele geçti.

YİNE ‘AKREP TAKTİĞİ’

IŞİD’in Ankara Garı’nda 102 kişinin öldüğü canlı bomba saldırısını organize eden Halil İbrahim Durgun, Beylerbeyi Mahallesi’nde bir hücre evine yapılan baskında üzerindeki bombayı patlatmıştı.

* İskenderun’daki operasyonda IŞİD üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan Suriye uyruklu Nedim Belluş, cezaevinde intiharı seçmişti.

* Yunus Durmaz da önceki gece yapılan operasyonda yakalanmak yerine kendisini patlattı. Ancak kardeşi intiharı seçmedi. Örgütün, kritik hücrelere “yakalanmak yerine akrep gibi intihar edin” talimatı verdiği öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN