2019 AK Parti'nin seçim sloganı nedir? sorusunun yanıtı Mahir Ünal'dan geldi. 31 Mart yerel seçimlerinde seçim sloganı olarak neyi kullanacakları belli oldu. Ünal, yerel seçimlerdeki ara sloganı katıldığı bir televizyon programında açıkladı. İşte AK Parti'nin seçim sloganı...
2019 AK Part seçim sloganı nedir? AK Parti'li Mahir Ünal 31 Mart yerel seçimlerinde seçim sloganı olarak neyi belirlediklerini açıkladı. Bu haberlerden sonra seçmenler AK Parti'nin seçim sloganını araştırıyor. Peki AK Parti'nin seçim sloganı nedir? İşte 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'nin seçim sloganı...
2019 AK PARTİ SEÇİM SLOGANI NEDİR?
AK Parti'li Mahir Ünal A Haber'de yerel seçim çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Ünal Seçimlerde kullanacakları seçim sloganını da açıkladı. Ünal AK Parti seçim sloganının yanı sıra Seçim tanıtım kampanyasının da ne zaman başlayacağını açıkladı. Ünal konuşmasında 'Seçim tanıtım kampanyasımızı 15 Şubat'ta yapacağız" dedi.
Ünal'ın açıklamaları şöyle:
"Bir tane sanal genel merkez oluşturduk. Kampanyamızı sosyal medya ağırlıklı sürdüreceğiz. Sloganımız belli ama açıklamıyoruz. Şubat ayına kadar adaylarımızın kullanacakları ara sloganımız var. Ara sloganımız; 'Önce millet, önce memleket' AK Parti belediyeciliğinden önce 3 Ç vardı. Çöp, çukur, çamur. İnsanlar, 'Bizi bundan kurtarın' diyordu. 16 yılda bunu yaptık.
Şehirler kültür, sanat da üretebilmeli. Aksi takdirde taşralaşıyorlar. Bunları da kapsayan bir gönül belediyeciliği anlayışımız var.
Millet ittifakı çatırdıyor. Neden çatırdıyor? Cumhur İttifakı ile arasında fark var. 15 Temmuz sonrası millet mutabakatı olarak ortaya çıkan doğal bir ittifaktır Cumhur İttifakı. Millet İttifakı ise masa başı ittifakıdır. Kendileri masa başı ittifaklarla işlerini yürüttükleri için, bizim İstanbul'u açıklamayı geri bırakmamızın arkasında bir şey mi var, bir sorun mu var diye konuşuyorlar. Hayır, hiçbir problem yok. Kulislerde Meclis Başkanımızın ismi konuşuluyor, başka isimler konuşuluyor. Meclis Başkanımız ile Cumhurbaşkanımız görüştü. AK Parti'de kararlar istişare ile alınır. Bunlar, bizi kendileri gibi sanıyorlar. İstanbul adayımız muhtemelen İstanbul'da açıklanabilir.
AK PARTİ 15 YILDA 12 SEÇİM KAZANDI
5 genel, 3 de yerel seçim kazanan AK Parti, 3 referandum ve bir Cumhurbaşkanlığı seçiminden de zaferle çıktı.
14 Ağustos 2001’de kurulan, 15 ay sonra 3 Kasım 2002’de girdiği ilk seçimden zaferle çıkan AK Parti bugün iktidardaki 15’nci yılını dolduruyor. AK Parti, 14 Ağustos 2001’den bu yana kurulan 12 sandıktan da zaferle çıktı. 5 genel seçimin yanı sıra, 3 yerel seçimde de halk AK Parti’yi tercih etti. Ayrıca 3 referandum ve bir Cumhurbaşkanlığı seçiminde hedefe ulaşan AK Parti, bu süreçte bünyesinden 2 Cumhurbaşkanı, 6 Meclis Başkanı ve 4 Başbakan çıkardı.
* AK Parti ilk seçim zaferini kuruluşundan 15 ay sonra 3 Kasım 2002’de kazandı. O tarihte yüzde 34,6’lık orana ulaşan AK Parti, tek başına iktidar oldu.
* Birbiri ardına reformları devreye sokan ve restorasyon hareketi başlatan AK Parti, ikinci sandık galibiyetini 2004’teki yerel seçimlerde aldı. Seçimlerde halk, yüzde 40,2’yle yerel iktidarı da AK Parti’ye verdi. AK Parti, seçimde en yakın rakibi CHP’ye 20 puan fark attı. Üçüncü sandık başarısı 2007’de geldi.
* E- muhtıra, Cumhuriyet mitingleri ve Meclisteki 367 tartışmasında Anayasa Mahkemesinin aldığı kararın gölgesinde gidilen 2007’deki seçimlerde AK Parti yüzde 46,7 oy almayı başardı.
* Dördüncü sandık zaferi, referandumla geldi. AK Parti’nin teklifi olan cumhurbaşkanının halk tarafından seçilip seçilmemesi yönünde yapılan referandumda, anayasa değişikliği yüzde 69 ile kabul edildi.
* Beşinci sandık galibiyeti 2009’daki yerel seçimlerle geldi. AK Parti, o seçimlerde de halktan yüzde 38,6’lık destek gördü.
* Altıncı sandık yarışının olduğu 2010’daki referandumda ise halk, yüzde 57,88’lik oranla ‘Evet’ diyerek, AK Parti’nin önerilerini kabul etti. Çok sayıda düzenleme, hayata geçti.
* Yedinci sandık zaferi, 2011’deki genel seçimlerle geldi. Halk, yüzde 49,8’lik oranla AK Parti’ye tarihî bir destek daha verdi ve 2023 hedeflerinin yolunu açtı.
* Sekizinci başarı, 2014’teki yerel seçimlerle geldi. Gezi olayları ve FETÖ’nün 17-25 Aralık darbe girişimlerinin gölgesinde gidilen seçimlerde halk, yine AK Parti’nin arkasında durdu. İktidar partisinin oy oranı yerelde yüzde 45,5’i buldu.
* Aynı tablo, dokuzuncu sandık yarışının olduğu 10 Ağustos 2014’teki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gerçekleşti. Muhalefetin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ve HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş’a karşı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 51,79’luk oranla ilk turda Cumhurbaşkanı seçildi. Böylece Türkiye’de ilk defa halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanı göreve geldi.