ABD: Paris saldırılarını planlayan kişiler hava operasyonunda öldürüldü

ABD: Paris saldırılarını planlayan kişiler hava operasyonunda öldürüldü

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan yapılan açıklamada, Suriye'de IŞİD'e yönelik düzenlenen hava operasyonlarında örgütün 10 liderinin öldüğü, bunların arasında Paris saldırılarını planlayan bir kişinin de bulunduğu bildirildi.

[Karar]

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun sözcüsü Steve Warren, geçtiğimiz ay içerisinde Suriye'de düzenlenen hava saldırılarında 10 IŞİD liderinin öldürüldüğünü bildirdi. Öldürülenlerin arasında Paris saldırılarıyla bağlantısı bir kişinin de bulunduğu ifade edildi.

Batı ülkelerine yeni saldırılar planlıyorlardı

Reuters'te yer alan habere göre 26 Aralık'ta düzenlenen bir hava saldırısında öldürülen Abdül Kadir Hakim'in Paris saldırılarını düzenleyen şebekeyle bağlantılı olduğunu kaydeden Warren, diğer kişilerin ise Batı ülkelerinde yeni saldırılar planladığını söyledi.

IŞİD tarafından Fransa'nın başkenti Paris'te 13 Kasım'da düzenlenen saldırılarda 130 kişi ölmüştü. Saldırıları organize eden isimlerden Abdelhamid Abaaoud Fransız polisi tarafından yapılan bir ev baskınında öldürülmüş, eylemde yer alan militanlardan hayatta kalan tek isim olan Salah Abdeslam ise kayıplara karışmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN