Salman Rüşdi yapay zekanın yazarlık kabiliyetlerini test etti: Gerçek bir yazarla asla rakip olamaz, özgünlükten yoksun

Salman Rüşdi yapay zekanın yazarlık kabiliyetlerini test etti: Gerçek bir yazarla asla rakip olamaz, özgünlükten yoksun

Her geçen gün gelişen ve geleceğin teknolojisi denilen yapay zekanın, pek çok iş kolunda hakimiyet kuracağı belirtiliyor. Yapay zekanın, kitap yazacağı, akademik çalışma yazacağı ifade ediliyor. Ancak dünyaca tanınan yazar Salman Rüşdi, bir Fransız dergisi için kaleme aldığı yazıda, yapay zekanın roman yazma konusundaki becerilerini test ettiğini ve memnun kalmadığını açıkladı. Rüşdi, yapay zekanın ciddi yazarlarla rekabet edecek özgünlükten yoksun olduğunu söyledi.

Kaleme aldığı 'Şeytan Ayetleri' isimli kitabı nedeniyle, kitabın basıldığı 1988 yılından bu yana ölüm tehditleri alan ve 12 Ağustos 2022'de uğradığı bıçaklı saldırı sonrası bir gözünü kaybeden yazar Salman Rüşdi, son dönemde özellikle içerik üretiminde giderek öne çıkan yapay zekayı, kurmaca yazma konusunda denediğini söyledi.

Bir Fransız dergisinde yayınlanan yazısında Rüşdi, yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'den kendi tarzında 200 kelimelik bir yazı yazmasını istediğini söyleyerek çıkan sonucu "Tam bir saçmalık" diye niteledi.

'ÖZGÜNLÜKTEN YOKSUN'

ChatGPT'nin hiçbir espri anlayışı olmadığını söyleyen Rüşdi, yapay zeka araçlarının korku ya da bilimkurgu yazarları için tehlikeli olabileceğini ancak ciddi yazarlarla rekabet edecek özgünlükten yoksun olduğunu ifade etti.

"Yine de bu yaratıklar çok hızlı öğreniyor" diye yazan ünlü yazar, film ve dizi senaryolarında yapay zekanın daha etkili olabileceğine de dikkat çekti.

Rüşdi, özellikle aynı filmin farklı versiyonlarını çeken Hollywood'un yapay zeka araçlarını kullanabileceğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN