Mona Lisa'ya C4 bomba tehdidi

Mona Lisa'ya C4 bomba tehdidi

Leonardo da Vinci'nin şaheseri 'Mona Lisa'nın sergilendiği Louvre Müzesi saldırı tehdidi aldı. Müzenin internet sitesine 'Pères fondateurs de la Confederation' imzasıyla gönderilen tehdit mesajında “Mona Lisa'yı ve diğer birçok başyapıtı havaya uçurmaya kararlıyız. Sadece bir uyarı: 100 kg C4 çok fazla zarar veriyor" denildi.

SALİHA SULTAN

Fransız gazetesi Le Figaro'da yer alan habere göre, Paris'teki Louvre Müzesi, geçtiğimiz Pazar günü erken saatlerde diğer şaheserlerin yanı sıra Mona Lisa'yı da hedef alan bir bomba tehdidi aldı.
İngilizce yazılmış tehdit müzeye kendi internet sitesi aracılığıyla gönderildi. 'Pères fondateurs de la Confederation' (Konfederasyonun Kurucu Babaları) imzasıyla gönderilen tehdidin ardından müze 20 Mart Çarşamba günü polise şikayette bulundu. Müze daha sonra olayı Fransız haber kaynağına doğruladı.

Gece 03.47'de sitenin genel iletişim formu aracılığıyla gönderilen tehdit mesajında şu ifadeler yer aldı: “Mona Lisa'yı ve diğer birçok başyapıtı havaya uçurmaya kararlıyız. Sadece bir uyarı: 100 kg C4 çok fazla zarar veriyor." Mektuba atılan 'Pères fondateurs de la Confederation' imzasının 19. yüzyılda İngilizlerin Kuzey Amerika kolonilerini 1867'de Kanada ülkesinin kurulmasıyla sonuçlanan bir dizi konferansta temsil eden 36 adama bir gönderme olduğunu belirten uzmanlar, ayrıca söz konusu tehdidin Shakespeare diliyle yazıldığını ifade etti.

ARAMA YAPILDI, ŞÜPHELİ BİR ŞEY BULUNMADI

Louvre Müzesi'nin mesajı aldıktan sonra Kültür Bakanlığı'nın görevdeki aktif savunma ve güvenlik görevlisinden şüpheli herhangi bir nesne için müzede arama yapmasını talep ettiği, ancak hiçbir şey bulunamadığı belirtiliyor.

GEÇEN YIL DA TEHDİT ALMIŞTI

Mesaj Louvre'un patlayıcılarla tehdit edildiği ilk sefer değil. Geçtiğimiz ekim ayında, dünyanın en çok ziyaret edilen turistik mekanlarından ikisi olan ünlü Paris müzesi ve Versay Sarayı, bomba tehditleri aldıktan sonra boşaltılmıştı. Raporlara göre, galerilerden ve cam piramidin altındaki yer altı alışveriş merkezinden şaşkın ziyaretçiler tahliye edilirken Louvre'da alarmlar çalıyordu. Paris polisi müzeyi baştan aşağı aradı ancak olay yerinde hiçbir şey bulamadı ve müze ertesi gün yeniden açıldı. Yetkililer binayı incelerken Fransa'nın eski kraliyet sarayı Versailles da benzer şekilde boşaltıldı. Arama yine boş çıktı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN