‘Bırakın Gazze’yi konuşalım’

‘Bırakın Gazze’yi konuşalım’

Filistin yanlısı yüzlerce sanatçı Londra’daki İsrail destekçisi Barbican Sanat Merkezinde korsan festival düzenlendi. Festivalde merkeze ‘Kültürel Soykırımı Durdurun’ ve ‘Bırakın Konuşalım’ yazılı devasa pankartlar asan protestocular, Barbican’ın İsrail’in Gazze’deki kültürel soykırımının suç ortağı olduğunu söyledi.

SALİHA SULTAN

Yüzlerce aktivist ve sanatçı, Londra’da Filistin yanlısı sesleri kısan sanat kurumları arasında yer alan Barbican Sanat Merkezinde korsan festival düzenledi. Barbican Sanat Merkezi, Filistin destekçisi Hintli yazar Pankaj Mishra’nın yeni sergisinde yapacağı ‘Gazze’den Sonra Holokost’ başlıklı konuşmasını iptal etmişti. Merkezin bu kararını kınayan iki koleksiyoncu da 26 Mayıs’a kadar sürecek sergiye ödünç verdikleri eserleri geri çekmişti.

Filistin yanlısı seslere sansür uygulayan merkez öte yandan İsrail büyükelçiliği işbirliğinde bir konsere ev sahipliği yaparak tepkileri daha da üzerine çekmişti. Protesto, merkezin bu ayrımcılığına yanıt olarak geldi. Soykırıma Karşı Kültür İşçileri (CWAG) adlı bir grup tarafından 16 Mart’ta düzenlenen korsan festival sırasında Barbican’ın asma katına çıkan protestocular, üzerinde ‘Kültürel Soykırımı Durdurun’ ve ‘Bırakın Konuşalım’ yazan devasa bir pankart açtılar.

Alt kattaki protestocular ise, 7 Ekim’den bu yana İsrail güçleri tarafından Gazze’de öldürülen 30 binden fazla kişi arasında yer alan Filistinli yazar ve sanatçılara gönderme yapan ‘Sanatçıları Öldürmeyi Durdurun’ yazan beyaz uçurtmalar salladılar.

Protestoda dağıtılan ve daha sonra ‘Barbican’da Sansür’ adlı Instagram sayfası tarafından paylaşılan bir broşürde de şu ifadeler yer aldı:

“Barbican, Filistinli ve Filistin yanlısı müttefiklerinin seslerinin sansürlenmesinde ve susturulmasında suç ortağı olmuştur. Bu sansür, İsrail ordusunun işlediği toplu katliamın yanı sıra Filistin kültürünün silinme girişimine de yardımcı oluyor.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN