Ajda bilezik ve müjde bilezik çok satıyor ama gençlerin tercihi başka! Kuyumcular en çok satılan modelleri açıkladı

Ajda bilezik ve müjde bilezik çok satıyor ama gençlerin tercihi başka! Kuyumcular en çok satılan modelleri açıkladı

Düğün sezonu yaklaşırken evlilik hazırlığında olan çiftlerin gündeminde altın bilezikler bulunuyor. Bu kapsamda en popüler modeller araştırılırken gençlerin yeni tercihi belli oldu. En çok ajda ya da müjde bilezik satılırken asıl tercih bu oldu. İşte konuya ilişkin detaylar…

Güvenli liman olarak nitelendirilen altın yatırımı gram altından tam altına, bilezikten kolyeye kadar birçok alanda değerlendirilebiliyor. Altını hem yatırım hem takı için kullanmak isteyenler ise genellikle farklı bilezik modellerine yöneliyor. Son dönemde ise en çok ajda ve müjde bilezikler çok satıyor. Lakin kuyumcular ise gençlerin yeni bir favorisinin olduğunu söylüyor.

yeni-proje-18.jpg

GENÇLER ALTINA PEK SICAK BAKMIYOR

Aydın Söke’de yer alan habere göre, Aydın’da 34 yıldır kuyumculuk yapan Mehmet Yavaşoğlu, gençlerin son zamanlarda altından uzaklaştığını ve genellikle kazançlarını harcamayı tercih ettiklerini söyledi. Yavaşoğlu, “Gençlerin altına yatırım yapmasını isteriz ancak şimdiki nesil yatırımdan daha çok harcamaya yöneliyor, giyime yöneliyor. Gençlere tavsiyemiz altın damlaya damlaya göl olur. En iyi yatırım altındır” dedi.

yeni-proje-17.jpg

PİYASA DURGUN OLSA DA ALTINA İLGİ VAR

Maddi gücüne göre altın alımı yapan kişilerin olduğunu ifade eden Yavaşoğlu, “Piyasada durgunluk var, insanların alım gücü malum ama az bir parası olsa bile insanlar geliyor çeyrek alıyor, gram alıyor. Uzun vadeli yatırımda altın çok önemlidir” diye konuştu.

UZUN VADELİ YATIRIMIN ADRESİ

Uzun vadeli yatırımda en iyi tercihin altın olduğunu söyleyen Yavaşoğlu, “Altın fiyatları daha bizim istediğimiz seviyede değil. Altın yükseldi ancak iki gündür bir gerileme var. Bu da normaldir. Uzun vadeli düşünen herkesin altına yatırım yapmasını isterim” ifadelerini kullandı.

yeni-proje-16.jpg

BİLEZİK TERCİH ETMİYORLAR

Gençlerin altına merakının az olduğunu söyleyen Yavaşoğlu, “Şimdiki gençler her şeyin uygununu almak istiyor. Gençler bilezik düşünmüyor. Aldıkları yüzük, künye gerekirse küpe ve tektaş. Bunun haricinde genellikle gümüş tercih ediliyor.” Sözlerine yer verdi.

yeni-proje-15.jpg

EN ÇOK BUNLAR TERCİH EDİLİYOR

Gösteriş modasının geride kaldığını ifade eden kuyumcu, “Genelde tercih edilenler, gençlerin de tercih ettiği ince künye, ince kolye. Kalın ürünleri çok tercih etmiyorlar” dedi.

Popüler bileziklerden bahseden Yavaşoğlu, “Türkan Şoray, Müjde Ar, Ajda Pekkan gibi popüler kişilerin isimlerine göre konuldu bu modeller. 10 gram civarı tutuluyor. Bu modeller 90’lı yıllarda daha popülerdi. Şimdi yine geriye dönüş furyası başladığı için güncelde de ajda bilezik ve müjde bilezik modelleri revaçta” açıklamasını yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN