TOKİ ucuz ev satışını başlattı! 2000 TL taksitle sıfır daire satacak: Başvurular açıldı

TOKİ ucuz ev satışını başlattı! 2000 TL taksitle sıfır daire satacak: Başvurular açıldı

Seçim sürecinin sona ermesinin ardından, TOKİ'den konut açıklamasıyla birlikte bir müjde geldi. Bu müjdede belirtilen konut satışlarının 2 bin lira taksitle başladığı ortaya çıktı. İşte yüksek erişilebilirlikteki TOKİ konut kampanyası hakkında bilgiler.

TOKİ'nin resmi internet portalında bir son dakika duyurusu yapıldı. Yapılan bu duyuruda, 3 ilde ekonomik konut satışlarının başlatıldığı müjdesi verildi.

Seçimlerin bitiminden itibaren konut satışlarına hız veren TOKİ, belirli illerde konut satışlarına start verdi. Yürürlüğe giren konut satışlarında, avantajlı fiyatlarla ev satışlarının gerçekleştiği ve taksitlerin 2 bin liradan itibaren başladığı görülüyor. Peki, TOKİ konut başvurusu için gereken şartlar nelerdir? TOKİ konut başvurusu nasıl yapılır? Başvuru için ne gibi bilgilere ihtiyaç duyulacak? İşte başvuruyla ilgili son dakika detayları.

2-003.jpg

2023 TOKİ BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ KOŞULLAR NELERDİR?

TOKİ'nin resmi internet portalından yapılan son dakika duyurusunda, 2023 yılında konut başvurusunda bulunacak vatandaşların karşılaması gereken koşullar şöyle belirtildi:

T.C. vatandaşı olmak,

Başvurulan projenin yer aldığı il sınırları içinde en az 1 yıl süreyle ikamet etmiş olmak veya il nüfusuna kayıtlı olmak,

Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı bir bağımsız bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması, (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimler kategorisi hariç)

Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını tamamlamış olması gerekmekte olup, ancak, çocuklu dul bayanların eşinin vefat etmiş olması durumunda yaş şartı aranmamaktadır.

Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 21.000 TL olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının her türlü yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 21.000 TL olması gerekmektedir.)

Bir hane halkı adına, yani başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.

HANGİ İLLERDE KONUT SATIŞI GERÇEKLEŞİYOR?

TOKİ konut kampanyasına göz attığımızda Rize, Bartın ve Çorum illerinde kampanyanın başladığı görülüyor. Kısa süre içinde diğer iller için de konut ilanları duyurulacak. Sizin hangi ilde konut müjdesi beklediğinizi aşağıdaki yorum kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (20)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
20 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN