Önceden hayaldi, sonra gerçek oldu! Şimdi ise satışa çıktı: Uçan taksinin fiyatı dudak uçuklatıyor

Önceden hayaldi, sonra gerçek oldu! Şimdi ise satışa çıktı: Uçan taksinin fiyatı dudak uçuklatıyor

Uçan arabalar bir zamanlar çocukluk hayaliydi, sonra ise gerçek oldu! Şimdi ise uçan taksi satışa çıktı! İşte dudak uçuklatan fiyatı...

Çin merkezli drone üreticisi EHang, geleceğin taşımacılığını şekillendirecek EH216-S uçan taksi modelinin ticari satışlarını başlattı. Bu yenilikçi araç, online ticaret platformu Taobao üzerinden satışa sunuldu. EH216-S, kısa mesafeli ulaşım için tamamen elektrikle çalışan bir eVTOL (elektrikli dikey kalkış ve iniş yapabilen) uçağı olarak öne çıkıyor.

UÇAN TAKSİ EHANG EH216-S ÖZELLİKLERİ VE FİYATI

World's first type-certified eVTOL aircraft is ready for service

EHang EH216-S, kentsel hava mobilitesi alanında öncü bir şirket olan EHang Holdings tarafından geliştirilmiştir. Çin Sivil Havacılık İdaresi'nden (CAAC) aldığı sertifikalarla dikkat çeken bu uçak, dünya çapında bir ilk olarak öne çıkıyor. Temel özellikleri arasında tam otonom uçuş yetenekleri, elektrikle çalışma, kapsamlı güvenlik özellikleri ve akıllı komuta-kontrol sistemleri bulunuyor.

EHang EH216-S, iki yolcu taşıma kapasitesine sahip olup saatte 130 km hıza ulaşabilmekte ve yaklaşık 25 dakika havada kalabiliyor. Ayrıca 225-270 kilogram arası yük taşıyabilir ve tek şarjla 35 km menzile sahip.

Çin içi satış fiyatı 333 bin ABD Doları olan EH216-S, küresel pazarlar için ise 410 bin ABD Doları olarak önerilen perakende satış fiyatına sahip.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN