Dolar ilk kez o rakamı görecek! O tarihe kadar elinizde tutun... Ünlü ekonomist 41 TL'yi geçecek dedi

Dolar ilk kez o rakamı görecek! O tarihe kadar elinizde tutun... Ünlü ekonomist 41 TL'yi geçecek dedi

Dolar kurunda yaşanan son dakika gelişmeleri yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Merkez Bankası'nın faiz artırım kararı sonrası tekrardan yukarı yönlü harekete geçen dolar\TL merak konusu oldu. Vatandaşlar 'Dolar yükselecek mi düşecek mi?' sorusunu araştırırken ünlü ekonomistten korkutan tahmin geldi. Dolar ilk kez o rakamı görecek! O tarihe kader elinizde tutun. İşte güncel döviz kurları...

Mart ayı ile birlikte rekora koşan dolar\TL 32 lira bandını aştı. Yatırımcılar 'Dolar yükselecek mi, düşecek mi? Dolar alınır mı satılır mı?' sorularını araştırırken ünlü ekonomist Altuğ Özaslan'dan korkutan tahmin geldi. Dolar ilk kez o rakamı görecek! O tarihe kader elinizde tutun. Ünlü ekonomist 41 TL'yi işaret etti. Geç kalan kafasını duvarlara vurur.

ÜNLÜ EKONOMİSTTEN KORKUTAN TAHMİN

Türkiye Yerel Seçimlere doğru giderken gözler dolar kuruna çevrildi. Merkez Bankası'nın aldığı faiz kararları dövizde dalgalanmaya neden olurken vatandaşlar 'Yerel Seçimler sonrası dolar ne kadar olacak?' sorusunu sorgulamaya başladı. Ünlü ekonomist doların yıl sonu kaç TL olacağını 3 farklı senaryo ile anlattı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Altuğ Özaslan Merkez Bankası'nın enflasyon hedefini baz alarak doların yıl sonu kaç para olacağını duyurdu.

yeni-proje-2024-03-28t104840-495.jpg

O TARİHE DİKKAT! 41 TL'Yİ GEÇECEK...

Ünlü ekonomist Altuğ Özaslan, Yerel Seçimlerden sonrayı işaret ederek şu paylaşımda bulundu:

"Merkez Bankası enflasyon hedefinde yüzde 36’ya ulaşmak için günlük artış oranlarını daha da azaltırsa o zaman sene sonunda dolar 38,33 TL olur. Yüzde 36'lık enflasyon hedefini değil de yüzde 42'lik üst bandı hedef alsak ve TL'nin 5-6 puanlık reel değerlenmesi makul dersek, USDTRY'nin aynı dönemde yüzde 35 artması tahmini üzerinden yıl sonu dolar kuru 39,81 olur."

yeni-proje-2024-03-28t104901-398.jpg

28 MART 2024 DOLAR NE KADAR OLDU?

  • Dolar alış fiyatı: 32,3058 TL
  • Dolar satış fiyatı: 32,3121 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN