Merkez Bankası genel kurulu artık her yıl nisan ayında toplanacak

Merkez Bankası genel kurulu artık her yıl nisan ayında toplanacak

Merkez Bankası genel kurul toplantılarının tarihi değişti. Artık her yıl nisan ayı içerisinde, Banka Meclisi'nin belirleyeceği bir günde yapılacak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Anonim Şirketi Esas Mukavelesinde yapılan değişiklik, Cumhurbaşkanlığı kararıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Merkez Bankası'nın genel kurulu, her yıl nisan ayı içerisinde Banka Meclisi'nin belirleyeceği bir günde gerçekleşecek şekilde düzenlendi.

Buna göre, esas mukavelenin 14. maddesinde değişikliğe gidildi. Daha önce genel kurul toplantılarının her yıl hesap dönemi sonunda üç ay içinde ve Banka Meclisi'nin tespit edeceği günde toplanması öngörülürken, değişikliğe göre, Merkez Bankası genel kurulu artık her yıl nisan ayı içerisinde ve Banka Meclisi'nin tespit edeceği günde toplanacak.

Daha önceki yıllarda Merkez Bankası'nın genel kurulu mart ayı içerisinde yapılıyordu.

Merkez Bankası'nın bu yılki genel kurulu 30 Nisan'da yapılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN