BYD fiyatı 310 bin liraya çekti piyasayı alt üst etti! Otomobil savaşlarında böyle rekabet görülmedi

BYD fiyatı 310 bin liraya çekti piyasayı alt üst etti! Otomobil savaşlarında böyle rekabet görülmedi

Otomotiv sektöründeki gelişmeler hız kesmeden devam ederken BYD yine otomotiv sektörünü alt üst edecek bir hamlede bulundu. Öyle ki o modelin fiyatını 310 bin liraya çekmesi duyanları şaşkına çevirdi. İşte konuya ilişkin detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Araba piyasasında büyük markaların savaşı devam ederken bu savaşta ön saflarda yer alan BYD, yeni hamleleri ile sektörü sallamaya devam ediyor. Özellikle ürettiği elektrikli araçlarla her defasından sektöre yeni soluk kazandırmayı başaran Çinli marka, bu kez de fiyat konusuyla rakiplerini elemek için adımlar attı.

BYD, elektrikli araç (EV) sektöründe dünyanın en büyük satıcılarından biri olarak zirveye oturdu ve Tesla'yı geride bırakarak sektördeki liderliğini ilan etti. Şirketin Başkanı Wang Chuanfu, otomobil satışlarında 2024 yılı için koydukları 3,6 milyon adetlik hedefle piyasalarda yeni bir dönemin kapılarını aralıyor.

BYD'nin bu iddialı hedefi, Çin'in Shenzhen kentindeki merkezinden dünya sahnesine taşınırken, Avustralya başta olmak üzere uluslararası pazarlara agresif bir genişleme stratejisi izliyor. Şirket, Avrupa'nın elektrikli araç pazarında %5'lik bir pay hedefiyle Macaristan'da ilk Avrupa otomobil fabrikasını kuruyor.

yeni-proje-7-001.jpg

YENİ ENERJİ ARAÇLARI SAVAŞ ALANINDA

Wang, sektörün 2024-2026 yılları arasında "ölüm kalım" mücadelesine sahne olacağını belirterek, ölçek, maliyet ve teknoloji savaşının bu dönemde zirveye ulaşacağını vurguladı. Yeni enerji araçlarının bu süreçte önemli bir rol oynayacağını belirten Wang, yabancı markaların Çin pazarındaki payının %40'tan %10'a düşeceğini öngörüyor.

yeni-proje-8-001.jpg

REKABET VE İNDİRİM SAVAŞLARI

BYD, Tesla ile başlattığı fiyat savaşında durmak bilmiyor. Şirket, "Elektriğin yeni çağı petrolün yerini alacak" sloganıyla, araç ve hafif kamyon serisindeki yeni modellerini %5-20 oranında daha ucuz fiyatlarla piyasaya sürdü. Bu strateji, benzinli araçlardan elektrikli araçlara geçişi teşvik etmeyi amaçlıyor.

YENİ NESİL HİBRİT TEKNOLOJİSİ

Wang, Mayıs ayında piyasaya sürülecek olan yeni nesil plug-in hibrit sistemiyle ilgili de bilgi verdi. Beşinci nesil DM-i teknolojisi, 100 kilometrede 2,9 litre yakıt tüketimi ve 2000 kilometreye kadar menzil sunuyor. Bu, 2021'de lanse edilen ve Qin Plus hibritlerini destekleyen DMI 4.0'a kıyasla önemli bir gelişme.

LÜKS PAZARINA ADIM VE FİYAT İNDİRİMLERİ

BYD, lüks araç pazarına adımını attı ve 1.68 milyon yuanlık yüksek performanslı elektrikli süper otomobiliyle rakiplerine meydan okuyor. Şirket ayrıca, en ucuz modeli Seagull hatchback'i sadece 9 bin 500 dolar (Yaklaşık 310 bin lira)sunarak fiyatlarını daha da indirdi.

yeni-proje-9-001.jpg

BYD'nin bu hedefleri ve stratejileri, elektrikli araç sektöründe yeni bir sayfa açıyor ve rekabetin sınırlarını zorluyor. Önümüzdeki yıllarda elektrikli araç pazarının nasıl şekilleneceği merakla bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN