Zekeriya Öz ve Celal Kara Ermenistan'a sığındı

Zekeriya Öz ve Celal Kara 
Ermenistan'a sığındı

Dün haklarında yakalama kararı çıkartılan 17-25 Aralık savcıları Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın kaçtıkları Gürcistan'dan Ermenistan'a geçtiği tespit edildi. İki eski savcı, Ankara ile Erivan arasında diplomatik ilişki olmadığı için bu ülkeyi tercih etti.

Artvin Valisi Kemal Cirit, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında "örgüt kurma" iddiasıyla soruşturma yürütülen eski savcılar Zekeriya Öz ile Celal Kara'nın Gürcistan üzerinden Ermenistan'a geçtiklerinin tespit edildiğini bildirdi.

Cirit, açıklamada, sosyal ve yaygın medyadan haberler nedeniyle ve şeffaf yönetim anlayışları gereği Öz ile Kara'nın Sarp Sınır Kapısı'ndan çıkışlarıyla ilgili tespitlerini saatleriyle daha önce kamuoyuyla paylaştıklarını söyledi.

Yakalama kararından önce kaçtılar

Buna göre Öz'ün dün saat 03.46, Kara'nın da 04.19 itibarıyla haklarında herhangi bir yakalama kararı verilmemişken ve yurtdışı çıkışlarıyla ilgili tahdit durumu yokken çok saatler önce Sarp Sınır Kapısı'ndan yurtdışına çıktıkları yapılan araştırmalarda belirlendiğini dile getiren Cirit, "Sarp Sınır Kapısı, ülkemizde karayolu anlamında en yoğun kullanılan kapıdır. Sezonunda günlük 25-30 bin civarında geçişler olur. Adli işlemlerin yanı sıra konuyla ilgili idari işlemler de tarafımızdan başlatılmış ve araştırmalarımız devam etmektedir" diye konuştu.

Vali Cirit, "Söz konusu şahısların Gürcistan üzerinden Ermenistan'a çıkış yaptıkları tespit edilmiştir" ifadesini kullandı.

Neden Ermenistan

Dubai tatiliyle gündeme gelen Zekeriya Öz ile Celal Kara'nın Türkiye ile diplomatik ilişkisi olmayan Ermenistan'ı tercih etmesi dikkat çekti. İki savcı Kırmızı Bülten'le dünya çapında arama ihtimalini gözeterek, Ermenistan'ı tercih etti.

ARTVİN/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN