17-25 Aralık savcılarına yakalama kararı

17-25 Aralık savcılarına 
yakalama kararı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı 17-25 Aralık darbe girişiminin savcıları Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında yakalama kararı çıkardı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, meslekten ihraç edilen 17-25 Aralık darbe girişiminin savcıları Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında "Örgüt kurmak",  "Cebir şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmaya kısmen veya tamamen engellemek" gerekçesiyle tutuklama talebiyle yakalama emri çıkardı. 

17- 25 Aralık darbe girişimişinin 3. gününde İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Zekeriya Öz, Emniyet Müdürlüğü’ne giderek 3. kattaki operasyon merkezini "ziyaret" etmişti. 

15-08/10/1-1439217531.jpg

Öz’ün Emniyet Müdürlüğü’ne gelmesi ve 2 saat kalması çeşitli spekülasyonlara neden olurken, o tarihte Başsavcı Vekili olan Öz'ün Emniyet'e ziyareti Paralel yapı savcılarına açıkça desteği ve darbe girişiminin koordinasyonu yürüttüğüne dair ipucu olarak değerlendirilmişti. 

17 Aralık operasyonunun fezlekesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Dönemin Başbakan'ı" ifadesi yazılmıştı.

Örgüt kurmakla suçlanıyorlar

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne bir yazı yollayan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmasına kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs” suçlarından haklarında tutuklama amaçlı yakalama emri çıkarılmasını istedi.

Savcılık tarafından mahkemeye gönderilen ilgili yazıda, şüphelilerin Twitter hesaplarına ait ekran görüntüleri, tanık beyanları ve HSYK’nın yolladığı soruşturma dosyası delil olarak gösterildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, şüphelilerin dosya içerisinde yer alan eylem ve davranışlarından, delilleri yok etme, gizleme ve değiştirme hususunda kuvvetli şüphelerinin bulunması nazara alınarak tutuklanma talepli yakalama emri düzenlenmesini istedi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN