Yücel Yılmaz kimdir? Bu gün Erdoğan'ın açıklayacağı belediye başkan adayları listesinde Balıkesir adayı olarak yer aldığı iddia ediliyor. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti Balıkesir belediye başkan adayı kim? Balıkesirli seçmenler Balıkesir Belediye başkan adayını ve Yücel Yılmaz ismini merak ediyor. Yücel Yılmaz hakkındaki detaylar ve belediye başkan adayları ile ilgili son dakika haberleri yazımızda...
Haberimizde 'Yücel Yılmaz kimdir?' sorusunun detaylı cevabını bulabilirsiniz. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti Balıkesir belediye başkan adayı kim? Bu gün Erdoğan tarafından 20 belediye başkan adayının isminin açıklanması bekleniyor. 2019 yerel seçimlerinde sürpriz yaşamak istemeyen AK Parti belediye başkan adaylarını açuıklamaya devam ediyor. Balıkesir belediye başkan adayının bu gün Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor. Yücel Yılmaz'in Balıkesir'den aday olması bekleniyor. Yücel Yılmaz hakkında merak edilen detaylar haberimizde...
31 MART 2019 YEREL SEÇİMLERİNDE AK PARTİ BALIKESİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI
AK Parti'nin geçen hafta yaptığı elektronik yoklamada Balıkesir Belediyesi için Yücel Yılmaz ismi ön plana çıktı. Peki Yücel Yılmaz kimdir? AK Parti Balıkesir belediye başkan adayı Yücel Yılmaz n e iş yapıyor? Detaylar haberimizde...
YÜCEL YILMAZ KİMDİR?
1975 yılında Almanya’da doğdu.İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Balıkesir’de tamamlayan Yılmaz, Anadolu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu.
Balıkesir’de Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bazı okullarda İngilizce öğretmenliği yaptı.Yılmaz, 8 şehirde yabancı dil eğitimi veren şirketini kurdu.Balıkesir Ticaret Odası Meclis Başkanlığı görevini belediye başkan adaylığı dolayısıyla bıraktı.Yılmaz, 30 Mart 2014 yerel seçiminde Ak Parti’den Balıkesir, Karesi Belediye Başkanı seçildi.Yücel Yılmaz, evli ve iki çocuk babasıdır.
BALIKESİR ADI NEREDEN GELİYOR?
Tarihçilere göre Balıkesir adı, Bizans İmparatoru Hadrianus' un av partilerinde kullanmak için yaptırdığı Paleo Kastro (Eski Hisar) sözcüğünden kaynaklanmıştır. Tarihi bir gerçekliği de bulunan bu ad, daha sonra halk etimolojisi sayesinde değişik rivayet ve yorumlara da konu teşkil etmiştir. Bu rivayetlerden birkaçı kısaca şöyledir;
Balıkesir adı daha çok bal, balık, kesir ve hisar kelimeleri üzerinde yapılan oynamalarla izah edilmiştir. Bir rivayete göre Balıkesir' in adı eskiden Balık Hisar şeklindeymiş. Buradaki “balık” Eski Türkçe' de “şehir, kale” veya “saray” anlamı taşımaktaymış. “Kale Şehri” anlamını veren bu rivayete göre bu ad, XI. yüzyıldan sonra kullanılmaz olmuştur. Gerçekten de Orta Asya' da “Beşbalık” gibi bazı Uygur Devrine ait yer isimlerinde “balık” kelimesinin şehir anlamında kullanıldığı dikkati çekmiştir.
Diğer bir rivayete göre ise; Balıkesir adı, “balı kesir” yani “balı çok, bol” anlamındaki söz grubundan gelmiştir. Buna göre Balıkesir' in balının bol ve lezzetli oluşu bu adı almasına sebep olmuştur.
Başka bir rivayet ise; Balıkesir' in ilk kurulduğu yıllarda buraya gelen bir yabancının iyi muamele görmemesi üzerine “balı keser” yani “hatır, gönül tanımaz” adını verdiği şeklinde olmuştur. Buna göre “bal” Arapça' da “hatır, gönül” anlamına gelmiştir.
Bunların dışında bölgede bir süre hakim olan İran Hükümdarı “Balı Kisra” veya civardaki Yılanlı Dağ' ın eski adı olan “Balcea” yada “Pelecas'ın” Balıkesir adının ilk şekli olduğu ileri sürülmüştür. Fakat bunlar uzak ihtimaller olarak değerlendirilmiştir. Bütün bu rivayetler içinde en kabul edileni, buraya yerleşen Türk Oymakları’ nın Orta Asya hatıralarını canlı tutmak için koymuş olabilecekleri “Balık Hisar” adı olmuştur.
İlin “Balıkesir” adı dışında tarihte daha çok anılan bir adı daha olmuştur. Bu ad yörede bir süre hakim olan Karesioğulları Beyliği' nin kurucusu Karasi Bey' den kaynaklanan “Karesi” adı olmuştur. İl gerek beylik, gerekse Osmanlı Sancaklığı döneminde daha çok bu adla anılmıştır. Bir rivayete göre de Karesi Beyi’ nin oturduğu kaleye “Beylik Hisar” adı verildiği için bu ad değişerek bugünkü Balıkesir şeklini almış olduğu söylenmiştir.
Balıkesir dolaylarında ilk defa adı geçen şehir Agiros (Achiraus)’ dur. Daha sonraları İmparator Hadrianus burada bir şato yaptırmış, “Paleo” diye şöhret kazandırmıştır. Sonradan burada kurulan şehre, bu isimden bozma olarak “Balıkesir” dendiği bir çok tarihçiler tarafından kabul edilmiştir.
Bir söylentiye göre de bu havalinin “bal’ ı kesir” “çok” olduğundan burada kurulan şehre “Balı-kesir” denmiştir.
Balıkesir adının, bölgeyi zapteden İranlı Devlet adamlarından “Balı- Kisra’ nın” adından geldiği veya “Polikayseros’ dan” bozma olduğunu söyleyenler de olmuştur.
Bazı tarih ve coğrafya kitaplarında Balıkesir’ in yerinde “Balak Hisar” veya “Balık Hisar” yazıldığı görülmüştür. Türklerin Orta Asya’ nın bir hatırası olarak, burada kurulan şehre “Balık Hisar”(Hisar Şehri) demiş olmaları da düşünülmüştür. Fakat bunu ispat etmek mümkün olmamıştır.
İbni Batuta ve diğer arap kaynaklarına göre , Balıkesir şehri Karesi Bey tarafından kurulmuştur. Karesi Vilayeti, 2. Meşrutiyetin ilanına müteakip, müstakil mutasarrıflık haline getirilmiş ve 1923 yılında, bir kanunla “Karesi” deyimi kaldırılarak “Balıkesir” sözü aynı zamanda Vilayetin de adı olmuştur.