Kahve makinasını kıskandıran köpük! Kafelerde bu şekilde pişiyor, köpüğü bardaktan taşıyor

Kahve makinasını kıskandıran köpük! Kafelerde bu şekilde pişiyor, köpüğü bardaktan taşıyor

Türk kahvesindeki en önemli nokta bol köpüklü olmasıdır. Enfes lezzeti daha keyifli bir hale getiren köpük detayı herkesin mest edecek. Kafelerin sır gibi sakladığı o yöntem köpüğü bardaktan taşırtıyor. Bol köpüklü kahve yapmanın gizemi ortaya çıktı bu köpüğü kahve makineleri bile kıskandı. İşte bol köpüklü kahve yapmanın püf noktaları…

Türk geleneğinin olmazsa olmazları arasında yer alan Türk kahvesini içmeden kalkmak olmaz. Kırk yıl hatırı olan bu lezzeti en köpüklü şekilde yapmak da oldukça basit oluyor. Kafelerin sır gibi sakladığı köpüklü kahvenin yöntemi herkesi şaşkına çevirdi. Köpükleri bardakta durmuyor kahve makinaları bu köpüğü görünce çatır çatır çatlıyor. İşte bol köpüklü kahve yapmanın püf noktaları…

GÜNDE BİR FİNCAN

Geleneklerimizde olmazsa olmaz lezzetler arasında görülen Türk kahvesi, uzmanlar tarafından da sıklıkla önerilen lezzetler arasında yer alıyor. Günde bir fincan içilmesi tavsiye edilen kahvenin kontrollü miktarlarda tüketilmesi gerekmektedir. Dışarıda yapılan Türk kahveleri evde yapılanlara göre daha köpüklü ve daha lezzetli olmaktadır. Herkesin sakladığı köpüklü kahvenin püf noktası ortaya çıktı.

turk-kahvesi-aa.jpg

BOL KÖPÜKLÜ TÜRK KAHVESİ NASIL YAPILIR?

Kahve dükkanlarının önünden geçerken canınızın çektiği kahve lezzetine evde muhteşem bir şölene dönüştürebilirsiniz. Türk kahvesi kokusu kadar lezzeti ile de herkese mest ediyor. Uzun uzadıya yapılan sohbetlerin eşlikçisi olan Türk kahvesi yapmanın da belli püf noktaları bulunuyor. Türk kahvesi yaparken bol köpüklü olması için izleyebileceğiniz adımlar şu şekildedir:

turk-kahvesi-buz.jpg

  • 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş Türk kahvesini cezvenin içerisine alınız.
  • 1 tatlı kaşığı kahve bir fincana denk gelmektedir. Bu nedenle yapacağınız miktara göre kahveyi ayarlamanız gerekiyor.
  • Bir fincan içme suyunu cezvenin içerisine aldıktan sonra homojen oluncaya dek karıştırınız.
  • Cezveyi ocağın üzerine aldıktan sonra pişirmeye başlayınız.
  • Kahve ısındıktan sonra içerisine 1 adet buz küpü ilave ederek kahvenin pişmesini bekleyiniz.
  • Türk kahvesi pişerken ilave edeceğiniz bir adet buz küpü Türk kahvesinin kıvamını ve lezzetini büyük oranda arttırmaktadır. Bunun yanı sıra kahvenin bol köpüklü olmasını da buza borçlu olacaksınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN