Bize nasıl bir iktidar lazım?
İslami bilimlere vakıf hocaların siyasi mücadelelerde taraf olmasını, kavganın tam ortasında yer almasını doğru bulmam. Ancak herkesin görüşlerini özgürce ifade etmesini de sonuna dek savunurum.
Bu çerçevede Hayrettin Karaman Hoca geçtiğimiz Pazar günü Yeni Şafak’ta “Bize öncelikle din, hürriyet, bağımsızlık, vatan, güç ve birlik lazım” cümlesiyle başlayan bir yazı kaleme aldı.
Hoca burada sıraladığı altı maddede özetle diyor ki:
1-Din: Laik ülkelerde dinimizi hayatımızda korumak ve onu imkan dahilinde yaşamak için buna izin ve imkan veren, hatta yardımcı olan yönetimler lazım.
2-Hürriyet: İnancı, dünya görüşü ve hayat tarzı bizden farklı olanlara tanındığı kadar bize de (İslam’ı bütünüyle fert ve toplum olarak hayatına uygulamak isteyenlere) hürriyet tanınmazsa birinci maddeyi gerçekleştirmemiz ya mümkün olmaz veya zorlaşır.
3-Bağımsızlık: Dünyayı yöneten iri devletler (veya az sayıda büyük sermaye toplulukları) kendilerinden başka hiçbir devlet için tam bağımsızlık istemezler; bağımsız olmaya yönelen yönetimleri bir şekilde iktidardan düşürür, hür görüntülü kölelerini iktidara getirirler.
4-Vatan: İnsanların inanç ve değerleri ile hür ve mutlu yaşayacakları, üzerinde maddi ve manevi üretimde bulunacakları bir toprak parçasına ihtiyaçları vardır; onu korumak başta Müslümanlar olmak üzere bütün vatandaşların önde gelen vazifesidir.
5-Güç: Kur’an-ı Kerim’in ifadesiyle “Allah’ın ve Müslümanların düşmanlarını korkutup caydıracak nitelik ve nicelilkte –askeri, ekonomik, nitelikli insan, bilim ve teknolojik… gücü” edinmek Müslümanlara farzdır.
6-Birlik: Zaruret, Müslüman halkların farklı ulus devlet ve vatanlarda yaşamaları sonucunu doğurmuştur; bu ulus vatanlarında birliğe ihtiyacımız bulunduğu gibi ümmet vatanında/coğrafyasında da birliğe ihtiyacımız vardır ki, “güç” kemalini bulsun.
Bütün bunların sağlanabilmesi için işbirliği yapılabilecek bir iktidara ihtiyaç olduğunu belirten Hayrettin Hoca “Bu işbirliğinin ilk adımı da uygun yöneticileri iş başına getirmek ve orada tutmaktır. Bugün böyle bir iktidar mevcuttur ve alternatifi de yoktur, onu korumak ve yerinde tutmak benim tercihimdir” diyor.
Bu taleplere elbette kimsenin bir itirazı olamaz, ancak bütün bunların hayata geçirilebilmesi için insan hakları temelinde ‘hukukun üstünlüğü’ne dayalı, denge/denetlemenin sağlıklı işlediği demokratik bir hukuk devletine ihtiyaç vardır. Ve bunlar ancak anayasal bir demokrasiyle sağlanabilir.
Esas itibariyle Hayrettin Hoca’nın görmediği ya da görmek istemediği, bugün Türkiye’nin işleyen bir hukuk devletini kaybetmiş olmasıdır. Talihsizlik o ki bugün Türkiye Hukukun Üstünlüğü Endeksinde 140 ülke arasında 116. sırada yer almaktadır, yani Çin, Rusya, İran, Kuzey Kore gibi despotik ülkelerle aynı ligde yer alıyoruz. Uluslararası Şeffaflık Örgütü’nün Yolsuzluk Algı Endeksi’nde ise 101. sıradayız. Basın özgürlüğü ve akademik özgürlüklerde yine geri sıralardayız.
Maalesef dindar-muhafazakar iddialar taşıyan ve 21 yıldır yönetimde olan AK Parti iktidarı Türkiye’yi hukukun olmadığı, insanların güvenlik endişesi taşıdığı, özgürlüklerin baskılandığı, ekonominin dibe vurduğu bir ülke haline getirmiş bulunuyor.
Hayrettin Hoca’yı ilmi kariyeri itibariyle biraz bu parantezin dışına alarak söylemek gerekirse, bu ülkede yolsuzluk ve hukuksuzluklarla anılır hale gelen iktidarı ayakta tutmak için din pazarlamacılığı yapan bütün hoca taslakları bilmeli ki böylesine otokrat bir zihniyetin hakim olduğu ülkede dindarlar dahil, kimsenin hukuku, özgürlüğü, güvenliği garanti altında değildir.
Her ne kadar dini müktesebatları sağlam olduğunu sandığımız hocalar, AK Parti’yi iktidarda tutabilmek için yolsuzluk, rüşvet, usulsüzlük, hukuksuzluk ve akraba kayırmacılığı gibi İslam’ın şiddetle kınadığı fiilleri görmezden gelerek topluma Kur’an-i olmayan bir din satmaya çalışsalar da biz ahlaki olanı savunmaya devam edeceğiz.
Ve diyoruz ki;
-Bize kayıtsız şartsız hukuku ve özgürlükleri savunan bir iktidar lazım.
-Bize yolsuzluğu, rüşveti ve eşitsizliği reddeden bir iktidar lazım.
-Bize nefret dili kullanmayan, halkının bir bölümünü din düşmanı ilan etmeyen, kendinden olmayanları taşlatmayan bir iktidar lazım.
-Bize kendi siyasi çıkarları uğruna dini kullanmayan bir iktidar lazım.
Bize üç-beş oy için insanları Allah’la aldatmayan bir iktidar lazım.















Objektif olma adına Bir takım şeyler yazıyorum yine beğenmeyenler çıkıyor. İki iki daha dört desem 30 kişi beğenmeyecek
Yanıtla (3) (11)Rumuzunuzu değiştirip, gerçekten objektif bir şeyler yazınız. Zira, o rumuz ile pek çok iktidar seviciliği yaptınız.
Yanıtla (8) (3)Anladın mı güzel kardeşim Mevcut iktidarın müslümanlar üzerinde bıraktığı izlenim neymiş. Bir inanç karşıtları tarafından yok edilemez taraftarları sayesinde yozlaşilarak yok edilir.
Yanıtla (2) (0)Çete Tarikat mafya işbirliği ile devleti ele geçirip, paralel devlet ve uyuşturucu tüccarlığı kurmayan bir iktidar lazım.
Yanıtla (2) (0)Maide 219.ayetin devamı/ Diyanet Meali. "İçki ve kumarın bazı faydaları bulunmakla beraber zararının daha büyük olduğu” bildirilmiş ve böylece insanlar kesin yasaklamaya hazırlanmış; nihayet “İçki, kumar... şeytan işi iğrenç şeylerdir. Bunlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz” (Mâide 5/90) buyurularak içki ve kumar müslümanlara kesin olarak haram kılınmıştır. "
Yanıtla (1) (2)Sn Mürsel, bugünkü ortalama bir müslümana (sağdan soldan çoğusu ezberci!) caminin yerini göstermek o insanın girip namaz kılması için yetmiyor. Açıklayacaksın, aydınlatacaksın ki kafa şarjetsin kendi kendine ikna olsun. Nakil döneminin ötesine uzanmağa çalışman gerek. Bu günkü şartlar onu gerektiriyor. Peygamber dönemi geçeli çok oldu. Sorumluluk günün alimlerinde. Kendini alim bilenlerin özeleştiri yapabilmesi de önemli..
Yanıtla (2) (0)İslamcı ahlakı ile evrensel ahlak aradında 180 derece fark vardır.İslamcılar Darül Harb gördükleri ülkede her türlü yolsuzluk,hırsızlık,adam kayırma,rüşvet gibi suç fiillerini kendi mukaddes davalarının bir mücadele şekli olarak görür ve inanırlar.20 yıllık Akp iktidarına İslami değil diyerek "İslamiliği!" aklamaya çalışanlar açıp Halife Osman dönemine bir baksın.Aynı şeylerin o dönemde de yaşandığını görecektir.Akp iktidarının ülkeye tek faydası dinin işlevini yaşayarak insanlara öğretmesidir
Yanıtla (12) (6)Cevabını bütün samimiyetinizle vermenizi istediğim bir soru : Bu iktidardan evvel dine bakışınız da ve din ile olan münasebetinizde günlük yaşantınızda bu güne göre bir farklılık var mıydı? Eğer bu günkü hayatınız o zamanlarda da aynı ise siz uydum kalabalığa tavrıyla bu iktidara din üzerinden çamur atmaktasınız.
Yanıtla (3) (8)10:32 EVRENSEL AHLAK kulağa hos geliyor ama neresinde durduğumuza bağlı..Eger köyünde isen baska MERKEZINDE isen baskadir...Laf soyledik ispat lazim..Afrikada milyonlarca aç var..Diger tarafta kedi,kopekler icin ONMILYARLARCA harcama,,daha diyet,kozmetik finansina gelmedik..Ya Filistin bambaska bir konu..Biz Muslumanlara gelince,, birgun Musluman şuuru oluşursa konuşuruz. Simdi herkes Malkoç oglu tafralarinda ama dij guclere karsi..kendi Nefsimiz ayri..o TERTEMIZ..ama 400 yildir dayak yiyoruz..
Yanıtla (0) (0)Din adına ülkede bölücülük yapanlara karşı olduğunuz gibi, kendi saplantılı dünyalarındaki din düşmanlığını ortalığa kusanlara da karşıyız...
Yanıtla (1) (0)Müslümanlar içinde dinli-dinsiz, imanlı-imansız, müslüman-mecuzi ayrıdetmeden "Birtek gönül kırdın ise, bu kıldığın namaz değil!" diyen, "Kim olursan ol, yine gel!" diyen de var.
Yanıtla (2) (0)Keçecizade İzzet Molla ne diyordu? "Meşhurdur ki fısk (yoldan çıkmak) ile olmaz cihan harab / Eyler anı, müdahane-i âliman (alim dalkavukluğu) harab"
Yanıtla (0) (0)sayın yazara sormak lazım; karar gazetesi yazarları olarak her şeyi, evet her şeyi -hem de iktidardakilere hakarete varacak ölçüde- yazıp çizmenize, konuşmanıza rağmen hala “Türkiye’de hukukun olmadığını, insanların güvenlik endişesi taşıdığını ve özgürlüklerin baskılandığını” söyleyebilmek -en hafif tabiriyle- insafsızlıktır…. özgürlükleri baskılanmamış olanlar, sizden farklı ne yazacaklardır acaba sayın yazar?
Yanıtla (2) (1)Hayrettin ve diğer tüm ehveni şerciler! Din’i koruma şirkinden vazgeçin. Dinin sahibi Allah’tır. RTE’ye oy vermek işimiz geliyor deyin, konuyu kapatın. Din bir met’a değildir ki siz sahip çıkasınız. Allah, sosyal Sünnetullah ile dinine sahip çıkıyor Ezel’den beri. Kendinizi çok da etkili zannetmeyin Din adına. RTE’nşn yaptığı az bile, ona oy vereceğiz deyip oyunuzu verin. Yok din içinmiş de bilmem neymiş. Ula, imanlı adama imansız deniyor; dini hassasiyet mi kalmış ortamda.
Yanıtla (14) (5)Musta; ehvenşerden ne anlıyorsan yaz.Bunlar ehvenşere karşı çıkan azam hayırcı idiler..
Yanıtla (2) (2)Ali, bu ikidir soruluyor burada. Ehven-i Şer'in ne olduğunu biliyorum. Yorumumda Ehven-i ŞerCİ diyorum. Bunlar, yapmak istedikleri düzensizliklere kılıf üretmek için, duruma göre Ehven-i Şer hikayesi üretenlerdir. Ehven-i Şer, en istisna hükümlerden biridir. Ancak bunlar rutin hale getirdiler. Her yolsuzluğa, hukuksuluğa, adaletsizliğe " Evet ama Ehven-i Şer, yine de onunla devam etmeliyiz" diyen tipler. Oldu mu şimdi, açık mı?
Yanıtla (6) (3)Musta bilemedin.Demek istediğinin adı; hilei şeriyedir. İslamda imanda; hile yalan olmaz.İslam 6 yönden doğruluk güven şeffalıktır.Şeri hileciler münafıktır kafirden öte. Ehvenşer; İslami mantıki bir kural. İk şerle karşılaştığında; ehveni- hafifi seçmek zorunda olmaktır. Aslında tüm siyasetler: derece farkıyla ehven şerdir... Akp nin 21 yıllık toplamında; hayır doğru iyi; en az yüzde 51 ve üstüyse ehvenşer.% de 48 ve altı ise buna azamşer denir. Millet İttifakı için de bu formül geçerlidir.
Yanıtla (3) (1)Ali, bildim. Sen okuduğunu anlamıyorsun. Ben sana ehven-i şer'i mi eleştiriyorum; ehveni şercilik oynayanları mı eleştiriyorum. Okuduğunu anla. Bana cevap vermeye angaje olma.
Yanıtla (1) (0)Hayrettin hocam mevcut hükümet en iyisi diyosun.Kul hakkı yiyenin durumu nedir.
Yanıtla (1) (0)Hayrettin Karaman üzerine konuşulacak bir karakter bile değildir. Ne dediğinin hiç bir önemi yoktur. İç savaş çıkınca muhalefet edenlerin karıları size helaldir diyen birisi değil mi bu.
Yanıtla (24) (5)Gerçekten böyle demişse, evet, konuşulmaya değmez bir kişidir.
Yanıtla (10) (0)Faraza destek açıklayan tarikatlar ve bu hoca AKP nin aleyhine fetva verseler AKP nin oyu en fazla 3 4 puan düşer. Bu sosyolojiye iyi etüd etmeden muhalefet anca belki bir seçim kazanır. Aşağılayıp hakaret etmekle olsaydı 16 seçim kaybwtmezler Di. 2019 belediye seçiminde bunların oyu 52 idi.
Yanıtla (1) (3)Bim'e yakın cemaat ne yapmak istedi de BİM tü kaka oldu? Mahmud efendi cemaati yeni şeyh döneminde ne yapmak istedi de, mahkemede gizli gizli yürümekte olan erken yaşta zorla evlendirilen kız davası, bir kısım "muhalif" (!) Medyaya servis edildi? Muhalefet tarikatlara kol kanat geremez. Parçalı yapısı, bu konuda riske girmeyi kaldıramaz. Iktidar alternatifsizligini bu konuda pekiştirmeyi bilir.
Yanıtla (0) (1)Özetle hayrettin karaman demişki biz köşe başlarını tutanlar olarak iktidara, şatafata, güce fena halde alıştık, müslümana da güçlü olmak farz zaten. Siz gerekirse kurtlu bulgura talim edin ki bu iktidar sürsün, biz de alıştığımız bu düzende devam edelim.
Yanıtla (7) (4)Pr, Reklam firmaları, parayı verene, uygun bir reklam konsepti hazırlayıp, müşterilerini pazarlıyor. Acaba bir kısım ilahiyatçılarda bu şekilde bir profesyonel çalışma sistemi mi var?
Yanıtla (1) (0)Dün aksam Alman TV'inde iki kanalda 3 saatlik Erdogan'nin Türkiye'si isimli röportaj haberi gösterildi. Tüylerim diken diken oldu,Türkiye'de cok az kisinin bildigini,söylemekten korktugu bu bilgiler beni hiddetlendirdi, biz basimiza nasil bir dert almissiz
Yanıtla (28) (7)Almanlar bizden daha iyi anlamislar..Bizi 20 senedir narkozla uyutmuslar haberimiz olmamis,hala uykuda olanlar uyanin,
Türkiye elindeki son "jockeri" 14 Mayis'ta kullanmali aksi takdirde
"intihar etmek" olacak
Alman propaganda makinası çalışıyor dikkat et.
Yanıtla (4) (28)Yoksullastirilmis ve cahillige itilmis,cehaleti kutsayan toplumlarin sürünmeye mahkum oldugunu ne zaman kafamiza "dank edecek" AKP'nin en sevdigi halk kitlesi "kolay lokmalar"bunlar Bir kere narkozla bir daha asla uyanmazlar..Sürüden ayrilmazlar...
Yanıtla (18) (3)Sedat F: 20 yıldır uykudayım, aldatıldım diyen sensin. 20 yıldır aldatıldığımı düşünmediğim için; başka bir savrulma yaşama diye uyardım.
Yanıtla (3) (4)Ali can,Almanya'da kaç milyon Müslüman var biliyor musun? Bunun kaçı Türk biliyor musun? Niye bunlar ülkelerine dönmüyor biliyor musun?
Yanıtla (2) (1)Almanya da aydınlıkta karınları tok yaşayanlar..Verdikleri oylar ile bizleri karanlıkta aç yaşamaya mahküm ediyorlar..
Yanıtla (24) (4)Benim Ailem Millet Ittifakina ve Kemal Kilicdaroglu'na 5 oyumuzu seve seve verdik..Gönlümüz Türkiye'nin bir an önce "Din tacirlerinden"kurtulmasi,Türk Insaninin daha iyi yasamasi,baska bir dilegimiz yok..
Yanıtla (10) (4)İslami holdingler yardım derneği altında adı altında yüz binlerce gurbetçi kardeşlerimiz dolandırıldı..Akıllanmadılar..Altımızda toprak kükredi üstümüzde gök gürledi Kızılırmak Dicle Fırat oldu,yüzlerce insanımızın canını aldı..Bu iktidar tınmadı..Daha ne olmasını bekliyorsunuz..Sedat bey yorumum size değil..Geleceğimizi ipotek altına aldıran duyarsız insanlarımıza..
Yanıtla (6) (4)Üstad çözümü sunmuş: Bizim düşmanımız cehalet, zaruret, ihtilaftır. Bu üç düşmana karşı sanat, marifet, ittifak silahıyla cihad edeceğiz.
Yanıtla (18) (7)Ah bu "Meşveretçi"ler! Cehaletsiz körüklüyorsunuz..."Reis"iniz en büyük ihtilafcı, Erbakana ihtilaf etti, partisini kuranlara ihtilaf etti, milletin %50sine ihtilaf etti, tekfir etti....Öbür taraftan "ittifak(koalisyon)" yapanları tekfir etti, kendisi terör örgütleriyle ittifak yaptı...Ahirette hesabınız kolay olacak mı?. Said Nursi sizlerden davacı olmaz mı? Bu gün yaşasaydı sizler gibi "Reis"ci mi olurdu sanıyorsunuz? Allah'tan korkun, kendinize gelin, uynın!
Yanıtla (11) (5)İncirci Ali; meşveretcilerin tavrı üslubu tartışılabilir amma temelden sakat gayrımeşru denmez. Açıkça fikrini beyan ne zaman suç oldu. Sen Erbakan merbakan dolandırıyorsun amma net siyasi fikrin belirsiz. Önce aynı seviyeye gel bir..
Yanıtla (3) (3)Kardeş kim bu üstad isimsiz mi? Deveye binip yar' a/ dereye pusmak olmaz. O üstad B.SaidNursi ra değil mi? Çağın en sevgililerinden belki de 1.si.
Yanıtla (1) (5)Yolsuzluğun,hırsızlığın, rüşvetin,adaletsizliğin devamını dileyen sözde İslam alimi ve dinci taifenin temsilcisi Hayrettin Karaman taifesi İslam'ın,Kur'an' inbas düşmanları ve temsilcisinin hiç bir değeri yoktur.H.Karaman gibi kişiler in aziz milletime verecekleri bir değer yoktur.Tum değerler yerlerde sürünüyor.Bunlarin nesilleri kesilsin.
Yanıtla (4) (2)............ Sizin için kötü olduğu halde bir şeyden hoşlanmış da olabilirsiniz. Yalnız Allah bilir, siz bilmezsiniz. "Bakara, 216"
Yanıtla (0) (1)Hayrettin Karaman, doğruları da söylese onu sadece kendi görüş ve inancına göre söylüyor ve yönlendiriyor. Nitekim bunu kendi de açık ve net itiraf ediyor. Yâni bu ve böyle bir düzeni ancak Tayyip Erdoğan'ın yönetip yönlendirebileceğini söylüyor ve savunuyor. Böyle bir kişi ve kişiliğe sahip olan kişiye ( burada söz konusu olan Hayrettin Karaman'dır) asla güvenilmemeli, itibar da edilmemelidir.
Yanıtla (4) (1)Mehmet bey Hayrettin Karaman'ı parantez dışına alıyor. Hatırlatmak isterim ki kendisi şu sözlerin sahibidir: "İktidara zarar verecekse doğruları söylemek caiz değildir" ...
Yanıtla (6) (2)Allah sizden razı olsun hocam, bu doğru, gerçek olanları kaleme almışsınız. Saygılarımı sunuyorum.
Yanıtla (9) (2)Öncelikle milletin iradesine saygı gösterecek biz muhalefetiz herseye karşıyız demeyen bir muhalefet lazım. İktidara tökez değil iyi işlerinde destek olacak bir muhalefet lazım. Çok çalışkan bir muhalefet olacakki 20 yıl yan gelip yatmayacak. Bizde iktidar sorunu yok muhalefet sorunu var.
Yanıtla (3) (16)Bizde muhalefet sorunu değil sizde olduğu gibi muhalefete bakış açısı sorunu var.
Yanıtla (8) (5)6. madde de Hayrettin'e Allah söyletmiş: "Güç Kemalini bulsun" demiş, biz de "amiiin" diyoruz, Güç "Kemal"ini bulsun inşaallah!
Yanıtla (13) (2)85 milyonun ortak paydasına şahsi mülkü gibi davranmayan,bütün iş ve işlemlerini bağımsız denetime açık tutan yönetim olmalı.İktidar ve muhalefetin mecliste birbirlerini aklayıp pakladığını çok gördük.İnşallâh düzelirsin güzel ülkem.
Yanıtla (6) (0)Bize Eli sopalı lider lazim. Kodumu oturtan lider lazim. Dunyaya kafa tutan lider lazim. Kendi gibi dusunmeyen yasamayan inanmayan herseye dinsiz Vatan haini terorist diyen lider lazim. Hak Hukuk Adalet diyenlere bir ton Sopa atan lazim. Sendikalarda neymis, bunlar hep Komunist isi diyen lider lazim. Bunu itiaatsız uygulayan bir iktidar lazim. Şark kurnazı bir topluma sert iktidar hukumet lazim. Kemal Kilicdaroglunda bu ozellik yok. Bu Millete gore cok nazik kaliyor. Kodumu oturtan lider lazim.
Yanıtla (2) (3)Evet Hayrettin Hoca'yı rüşvet hırsızlık değildir diyenler, her ihaleyi kendi yandaşına verenler severler. Başkent Gaz'ın 10 milyon dolarını Kızılay'ya, oradan da Türgev'e aktaranlar ve bunlara fetva verenler sever ve sayarlar. Bunun adı dün Hizmet hareketi idi. Bugün dava ve Rabia dır. Bilmek istemeyen vatandaş: Göbels Teknoloji Enstitüsünün çalışmalarını gören ve irkilenler de var ülkede.
Yanıtla (9) (2)Bestepe Sarayi'nin "cici gazetesi" Hürriyet'in manseti söyle: Katar'in A-Haberi Al Jazeera adaylari mercek altina almis Erdogan'i galip ilan etmis,sasirdik mi,hayir Katar'in en iyi müsterisini maglup ilan etmesini bizde beklemezdik.Erdogan Katar'*da ev almis,belki birgün buna ihtiyac olursa düsüncesiyle.. Bakarsin bir gece ansizin Katar'a yolu düsebilir (!)..
Yanıtla (11) (3)Yazınıza konu ettiğiniz şahıs şu birden fazla yerlerden maaş alamlar kategorisinde olan bir isim ! Haliyle her şeyden önce bu şahıs, bu maaş keyfini asla kaybetmez istemez ! Yazdıkalrını bu filtreden geçirerek 9okumak lazım !
Yanıtla (10) (3)Bize nasıl bir iktidar lazım?..**.Prof olmaya gerek yok ,,Hakkari'de yasayanada ,,Edirnede yasayan icinde ve koyde,kasabada,sehirde,tarlada,trafikte,fabrikada sadece ADALET ve sadece ADALET yine ADALET..**Mazlum mis gibi uyuyup guvenecek,,Zorba,Eşkıya,psikopat vb ise altına kacirmali kabustan,,,,.ona,buna,suna göre degil,, TURK MİLLETİNİN guvenligi,refah ve konforu için ADALET...Cay,çorba,ekmek icin "asla" endisemiz,korkumuz yok..Muhtesem bereketli VATANIMIZ VAR çünkü...
Yanıtla (8) (0)Din fevri değil toplumsaldır. toplumsal olan her şey siyasidir. Peygamberin aynı zamanda devlet reisi olduğunu unutmamak lazım. onun için yapmayın, etmeyin demek işe yaramaz. Türkiye şu anda batı Avrupa'nın 150 yıl öncesini yaşıyor. modernite ile din savaş halinde. dini söylemin uzun vadede hiç şansı yok. kaybedecek ve kenara çekilecek. H. Karaman'da biliyor bunu.
Yanıtla (8) (4)Sayın Yazar yukarıda belirttikleriniz ile yolundan gittikleriniz, iş başına getirmek istediklerinizde büyük bir çelişki var. Terör örgütü destekçilerimi, AB ne derse yapacağız diyenler mi, Kürdüm aleviyim diye ayrımcılık yapanlar mı adalet getirecek. Allah akıl fikir versin sizlere. Bir Tayyip Erdoğan düşmanlığının, koltuk kaybedenlerin durumuna bakarmısınız?
Yanıtla (2) (11)Size Mücahid Kemal iktidarı lazım
Yanıtla (3) (4)yani ak partiyle devam...
Yanıtla (4) (15)B iktidarın din bağlamanda yaptığı: MAKULDA DURAN SAMİMİ MÜSLÜMANLARI DİNDEN SOĞUTU, GENÇLERİDE DEİST YAPTI...
Yanıtla (17) (6)Hadi oradan.Sen zaten dine soguksun.Iktidar ne yapsın.Kim hangi yola giderse güle güle.
Yanıtla (5) (27)Herkese güle güle,muhalife güle güle,doktorlara güle güle,mühendise güle güle,bilim adamına güle güle...Peki geriye kim kalsın?İktidar borazanı okumamış cahil cühela tayfası kalsın ki bu düzenleri baki olsun değil mi?Asıl sizin zihniyetiniz cehennemin dibine kadar güle güle.
Yanıtla (10) (4)Sayın yazar size şaşıyorum doğrusu. Dün Fetö'nün akil adamı olan ve bugün ise tek adam rejiminin fetvacısı olup:'' Yolsuzluk hırsızlık değildir. Olsa bile el aleme söylemek caiz değildir.'' diyen bir kişiyi referans alıp size tahsis edilen bu temiz sayfayı onun sahte sözleriyle kirletmeniz doğru değil bence. Adamın kendini gerçekten dini otorite olarak algılamasına neden olmayalım. Bu durum hem ona iyi değil, hem okuyucunuza iyi değil bence...
Yanıtla (9) (4)İslamda ruhbanlık yoktur..Atatürk bir Yozgat,ziyaretinde çok güzel KURAN okuyan bir genç hafız ayet okur..Atatürk tebrik eder..Evladım bu ayetin anlamı nedir ne anlatıyor..Bilmiyorum paşam..Anlamını bilmediğin bir şeyi okuma der..Ve kendisi ayetin anlamını açıklar..TRT güzel kuran okuma yarışması yapar..Bana göre KURAN ı GÜZEL anlama yarışması yapsa..Ülkede ne hırsız ne yolsuz nede zalim kalır.Oğluna bisküvit alamayan baba..Çocuklarına gemiler alan BABALARA oylarını vermez...
Yanıtla (14) (3)Sayın Ocaktan ,içinde hak,hukuk,adalet olmayan yukardaki taleplere sizin itirazınız olmayabilir ama ;fikri hür vicdanı hür her Türk vatandaşı itiraz eder.Sadece uhrevi kavramlarla bu iş olsaydı dünyada adalet denen bir kavram olmazdı.
Yanıtla (9) (3)Sn. Ocaktan Allah'la aldatıldığımızı söylüyorsunuz. Avukatınıza vekalet verdiğinizde sizi kolay kolay aldatamıyor. Neden? çünkü yaslarla korunuyorsunuz. Siyasette de durum aynı. J. Biden, Macron veya Merkel vatandaşlarını neden Allah'la aldatamıyor. Kendi partileri tarafından sürekli denetim altındalar da ondan. En ufak kusurları ifşa ediliyor. Bizdeki Siyasi Partiler Kanunu ve parti tüzükleri, liderlerin "parti içi muhalefet"çe denetlenmesine imkan vermiyor. Bunu neden görmek istemiyoruz.
Yanıtla (10) (0)Sacilan bunca pislikden sonra boyle yazilarin/soylemlerin hic bir anlami kalmadi. Olmasi gereken acil bir ""Temiz Eller"" operasyonudur, gerisi havanda su dovmektir...
Yanıtla (12) (5)Bize Erdoğan dışında her iktidar uyar. Onunla asıl ödeşme mahşerde olacak. Beni yoksullaştırdığı için orada da hakkımı helal etmeyeceğim için "dikilip duracak" öyle. Mahşer meydanında bekleyip durduracağım onu.
Yanıtla (12) (4)sn hayrettin hoca
Yanıtla (9) (8)50 yıllık kariyerini ,saygınlığını heba ediyorsun.
hergün milyarlar lağımı patlıyor .nerede yaşıyorsun
sana bunları anlatan yokmu?
gençlik dinden uzaklaşıyor önemi yokmu ?
peygamber müşrik dşmanlarına bu dili mi kullandı ?
ne diyordu efendimiz '' BEN GÜZEL AHLAKI TAMAMLAMAK İÇİN GELDİM nerede ahlak ???
sussaydınız daha iyi olurdu .....size de islama da .
konuştukça batıyorsunuz ve islama leke getiriyorsunuz
yaşlandınız ne dediğinizi bilmiyorsunu
"Bir İslamcı-parti dahil- bütün araçları ve imkânları davası için kullanır, kullanışsız olanlara iltifat etmez” (Hayrettin Karaman-Yeni Şafak, 30 Nisan 2017) Diyen birini tenzih etmenize ne gerek var ki sayın yazar* En tehlikeli olanlardan biridir kendisi.
Yanıtla (10) (4)""Bir millete bu yeryüzünde yüklenecek en büyük cehennem azabı ve en zalim ceza, yargı bağımsızlığından mahrum bir adalet cihazıdır.” John Marshall (1755–1835). Bu ülkede yolsuzluk ve hukuksuzluklarla anılır hale gelen (Mehmet Ocaktan) ve yargı bağımsızlığını ortadan kaldıran iktidarı korumak ve yerinde tutmak altından kalkılamayacak bir vebale yol açar. Vay Hayrettin Karaman'nın haline!
Yanıtla (9) (3)Boş mevzular. Ülke organize bir kötülük tarafından soyulmakta tüm değerleri kaybedilmekte. İslâm Müslümanlar tarafından o kadar çarpıtılmıştir ki Romanın sonrasında kilisenin Hristiyanlığa yaptığı hafif kalıyor. Dinsizlik çağına hoş geldiniz. Erdoğanin görev süresi dolmuş olup elimizde kocaman bir enkaz kalmıştır.
Yanıtla (10) (2)Maya bozuksa hangi rejim gelse sonuç değişmez.
Yanıtla (8) (0)"İsviçre medeni kanunu muhafazakar bir saikle hazırlandığı halde Türkiye o kanunun devrimci bir saikle iktibas etmiştir." Bakınız: Medeni Kanun Kitapları. Bunun Türkçesi şudur: "Ben şarabı ayran niyetine içerim." Bu sözün de ifade ettiği üzere Batı'nın özellikle kişiler ve miras hukukunu dini milli değerlerinden bağımsız düşünemeyiz. Hülasa, ithal hukukla adaletin sağlanıp sağlanamayacağı ciddi olarak masaya yatırılmalı. Şeriatın kestiği parmak acımaz diye adaletin zirvede olduğu bir toplum idik
Yanıtla (4) (37)Adaletin zirvede olduğu toplum şeriatın kopardığı parmak acıtmaz mı diyor... Vay anasını sayın okuyucular... Bu kafa ülkeden nereden Baksan 50 yıl geride kalmış, günümüzü takipte zorlanan, özellikle laiklikle sorunları olan devletin dini olarak yönetilmesini talep eden bir kafa. Ne kadar karşılığı var 14 Mayıs'ta onu da göreceğiz.
Yanıtla (8) (3)Yarı cahil yorumu. Adam gibi irade olsaydı Cengizhan yasaları bile yeterlidir. Mesele kanundan ziyade keyfiyete göre davranmak. Hani varya kanun hükmünde kararnamenin kanun hükmünde kararname ile değiştirilmesi analdim sen.
Yanıtla (5) (1)Hayreddin karaman hocamıza Allah sağlık ve afiyetler versin. Çok önemli bir yazı. Bu ülkedeki dindar muhafazakar kesimin kanaat önderidir. Seçimlerde kimi işaret ettiğini anladık ve Tayyip Erdoğan ile yola devam diyeceğiz. Verdiğimiz oydan sorumluyuz. Kılıçdaroğlu'na oy vermek haramdır.
Yanıtla (8) (86)Kanaat onderinden yolsuzluklarla ilgili bir ses yok malesef.Secim mevsimi gelince anca cicek acmayi biliyor.
Yanıtla (40) (7)Yolsuzluk hırsızlık değildir diye ufuk açıcı bir ayrım yaptı ya...
Yanıtla (40) (6)Kitap'a göre bir şeyin haram olabilmesi için zararının faydasından fazla olması gerekir (Bakara-219). Öyle gerekçesi olmadan şu haram, bu haram diye üfürükten fetva olmaz. Kır dizini, Kur'an'ı oku! Okumakla kalma, anla! Ondan sonra bize anlat, kime oy verirsek, kimler için, neden zararı faydasından, ya da faydası zararından büyük olacak, ki sana inanalım. Her saçmalığa, ahlaksızlığa, kötülüğe dini gerekçe gösteren cahiller ve ahlaksızlar yüzünden bu ülke bu hale geldi.
Yanıtla (34) (6)Karar okuru! Bir şeyin haram olmasının esas sebebi; Allah ve Resulü' nün haram demesidir. Dediğin fayda/ zarar oranına hikmet denir ki asıl değildir. Ayeti mealden ezbere okuma. İllet hikmet esbabı nüzul çalış..
Yanıtla (2) (3)Genel olarak verdiginiz mesaja katilmakla beraber Kuran'dan ayet vererek haramin nasil olacagi tanimini yapmaniz hatali. Haram ancak Allah'in haram kildigi seydir. Insanlarin Allah'in haram demedigi bir seye haram deme hakkida, iznide yoktur. Insan tabiiki vicdani curumemisse yaptigi fena isi bilir ama Allah adina hukum vermek yanlistir ve musade yoktur.
Yanıtla (2) (1)Allah kitabında akletmeyi yasaklamamıştır, emretmiştir. Kur'an için de yol gösterici, rehber tanımını yapmıştır. İnsanlara düşen rehbere göre akledip iyi olanı, doğru olanı, güzel olanı yapmaktır. Zararı önlemek ve iyiliği yaymak Avrupalıların Kur'an'dan bin yıl sonra "keşfettiği" evrensel bir ahlaki ilkedir. Zararı faydasından çok olan şeyleri haram olarak görmekte bir sakınca yoktur. Nokta!
Yanıtla (3) (0)Sn.Demokrat;haram ve helali yalnızca Allah belirler.İslamda o dur zaten,müslümanlar ise ancak uygun ve uygun olmayan gibi ifadelwr kullanabilir,diye düşünüyorum.Sonra bende bir müslüman olaraktan,şimdiye kadar malesef Akp.ye oy verdim.Bu seçimde Sn.Kılıçdaroğluna oy verecegim.Çünkü camiye imam degil,ülkeye yönetici seçecegim.Aklıma göre Akp.perişan etti,birde oraya bakacagım.Gerisi vayu vela derler anadoluda.Sn.Karaman'da bence harakiri yaptı.İlan olunur.Anladıgım dilden başka Kur'an okumam.Sygl
Yanıtla (19) (6)Neyin haram, neyin helal olduğunun nasıl belirlendiğini Allah kitabında Müslümanlara tembihlemiştir: Zararı faydasından çok olan madde veya fiiller haramdır (Bakara-219). Zararın ve faydanın varlığı veya yokluğunu, varsa kapsamı ve ölçüsünü bilim belirler. Bunları tartıp haram veya helal kararı vermek Müslümanlara düşer. Müslümanlara Hristiyanlar gibi koyunluk telkin edilmediğinden, her Müslüman yine kitapta tembih edildiği üzere akledip haram-sevap kararını kendi verebilir. Önemli olan niyettir
Yanıtla (5) (2)İstanbulsuz! umarım cigara tiryakisi falan değilsinizdir. Bir çok müslüman Bakara 219'u nefsine/zaafiyetine yontarak sigarayı iradesiyle terketmiyor (ezberine müslüman!), muhtemelen ta ki kanser teşhisiyle mecbur kalana kadar. İnanıpta uyuşturucu kullananların da dayanağı aynı mantık. Kur'an'da yazıyor mu ki "haram olsun"muş! Genelde, müslümanların geri kalmasının en önemli nedenlerinden biri ezbercilikten akıllarını yeterince geliştirememiş olmaları. Tabi bu "Akıl*İman Sentezi"ne göre böyledir.
Yanıtla (3) (2)H.B! Bilim sigaranın zararının faydasından çok olduğunu tespit etmişse, sigara haramdır. Bunun ayrıca kitapta yazması gerekmez. Yalnız burada dikkat edilecek hususlardan biri ölçüdür. Öyle madde ve fiiller vardır ki azı yarar, ortası karar, fazlası zarardır. Ona dikkat etmek etmek, bilim ne diyorsa dinlemek gerekir. Tabii ki bilimi de din gibi çıkarları için çarpıtmak isteyecek bedhahlar olacaktır. Bu hususta uyanık olmak Müslümanlara düşen bir görevdir.
Yanıtla (3) (1)İstanbulsuz; Hayatta sigara ve içki'den çok daha güzel alışkanlıklar var! "azı yarar, ortası karar, fazlası zarar" diyorsun da bu ikisinin yarar ve kararla alakası yok. Şeytan görsün yüzünü. Alkol insanın kimyasına ters bir sıvı, Bilime referansla bazıları eskiden azı yarar diyordu. Bilim bunları yalanlar durumda. "Sigara daha da beter" Tam bir keyfekeder! Nefsine hükmen mağlup olan her iman, ezberine müslüman. Hem DiN ve Bilim için kaliteli eğitim! Çünkü hayat çok çetin!
Yanıtla (2) (0)Keşke bende dindar olsaydım da ‘günah işleme’ özgürlüğüm olsaydı.
Yanıtla (17) (4)Öyle deme ey yorumcu! Ne bir ilksin sen, ne sonuncu! Dindardan dindara fark var! Ne dindarlar var, günah-savar. Korur kendini iblise karşı. Diğerleri şirk içinde, nefsine tapar. Her iki cins te özgür! yapan kendine yapar! Hafife alma bu işleri yoksa "Keşke" dersin. Bu vesileyle sana, Allah selamet versin! Dindar ol, örnek ol sözde dindarlara, Nefsine yontan, o aciz simsarlara... (Anlaşıldı mı?!)
Yanıtla (2) (0)Allah herkesi ameliyle başbaşa bırakacak Hayrettin Karamanın fetvasıyla hareket edeceğinize Allah sana hicmi iyiyi kötüyü görecek göz ,kulak ,izan vermedi mi Devletimizin yetiştirdiği nice adı sani duyulmamış hocaları çıkaracak yönetime talip kimse oyumuz onadir
Yanıtla (18) (4)Nasıl demotlık bu böyle. Böyle bir fetvayı nasıl verebilirsin?
Yanıtla (9) (3)Ne kadar da kolay söleye verdin "haram dir" biz halife mi seçiyoruz. Biz adil yönetici seçme derdindeyiz. 21 yıllik iktidarinda ilk 10 yilı dış gücler oldu dost güçler dolarlar geliyor, faizler gidiyor, betona yatırimlar yapılıyor, rantlar havada uçuşuyor, milyar dolarlar cebellezi edilen (iddia) bir düzene evrildik.Benim anlamadığim Bekediye başkanıyken bile cebellezi eden(iddea) adami nasil parti kurdurdular.
Yanıtla (7) (1)Antidemokrat! Bu günah hangi kitap ve sünnette var. Yeni günah icat etme. Seçim/ biat konusu; içtihad icma ve kıyastır. Kurallarına uyarak yapılan içtihadta; isabet eden 2, nisbi isabet eden 1 sevap alır.
Yanıtla (5) (2)Bence Karaman'a Ali Yeşildağ'ı izletmek lazım.
Yanıtla (11) (2)Oy vermek haramsa vereceğim,üstelik üstüne de şarabımı çekeceğim oldu olacak katmerli olsun( bu arada içki ile aram pek yoktur). Şu hale bakın ya oy vermek harammış daha ne saçmalıklara muhatap olacağız. Neyseki defolup gidecekler de biz de rahat bir nefes alacağız.
Yanıtla (8) (3)Zalimi hırsızı desteklemek haram değil mi?
Yanıtla (6) (2)Bize yurtta/dışında sağlam eğitim görmüş. Kültürünün kıymetini bilerek yabancılara özenmemiş, onların arasında ne boynu bükük kalmış ne de dümen suyuna gelip eriyip kaybolmuş, bilakis entegre olarak onların arasında aslanın ağzından ekmeği kapacak kadar rekabetçi olan, ekonomi bilen, teknoloji uzmanı seviyesinde kendini ispatlamış.yaratıcı özelliği engin Allah inancından kaynaklanan, üretken, idealist & fedakar insanlarımızın iktidarı lazım. Bunları bulup ülke adına faydalanmak devletin görevi.
Yanıtla (5) (0)Hayrettin Karaman,benim söylediklerimi yapın; yaptıklarımı yapmayın, diyor...
Yanıtla (2) (3)“Bize din lazım, güç ve birlik lazım” öyle mi? Sorarım Hayrettin Karaman Bey’e; Mü’minin değeri dinidir. Ancak Müslümanların din anlayışında tüm vaktini ibadetle geçirse bile insanlara dili ile eziyet eden (iftira atan, yalan konuşan, tekfir eden, nifak sokan, kötü ahlak sahiplerinin hükmü nedir? Peygamberimiz, insanlara dili ile eziyet edenler gündüzleri oruçlu olup geceleri namaz kılanlar İçin “onlarda hayır yoktur, onlar cehennem ehlidir” Hakim, 7368 buyurmuştur.
Yanıtla (6) (2)Hayrettin Karaman'ı islam alimi olarak değerlendirmek en baştan yanlış bir varsayım zaten. Tarihde örnekleri dolu bunun gibi şahısların, İslama en büyük zararı verenlerdir. Ülkede bunların desteklediği iktidar döneminde ateistlik, deistlik patladı, İmam hatip öğrencileri bile deist oldu. Bunların günahı hepimizin, bu düzeni oyları ile destekleyen herkesin.
Yanıtla (2) (4)Nihayet beklenen itiraf AKP nin hocasından geldi.Peygamberimizin bize öğrettiği islamda:GÜZEL AHLAK,ADALET,KUL HAKKI,HARAM,YALAN ,İFTİRA,İNKAR gibi kötü davranışları RED EDER.Ama peygamberin ümmetinden ayrılanlarda,HER ŞEY MÜBAH.HARAM ,ADALET,KUL HAKKI,VİCDAN,VEBAL GİBİ BİR KAVRAM YOK.bİZ BU ANLAYIŞI EMEVİ dininde görüyoruz.Ama açıkça MUAVİYEYİ,YEZİDİ,savunamıyorlar.Bize Allahın yasakladıklarını İSLAM diye yutturmaya çalışıyorlar,Acaba bu da BOP 'UN BİR PARÇASI MI?
Yanıtla (2) (2)Artık "hoca" demesek mi? Şahsen ben ilgili şahsın "hoca" vasfını çoktan kaybettiğini düşünüyorum. Görüşlerini bu kadar ciddiye almayı da doğru bulmuyorum.
Yanıtla (3) (4)Size liberal ahlakla donanmış
Yanıtla (2) (11)Sadece demokrasiye inanmış
Nirvana’ya ulaşma yolunda kendini feda edebilecek bir iktidar.
Batı değerlerine tam entegrasyon batının bir parçası ( bu bölüm Kılıçdaroğluna ait) olmuş Rusya’ya nato üyesi olduğunu hatırlatacak, içerde her türlü özerkliğe açık, dışarda pkk ve ypg nin yolunu açacak, akdenizde olmayan, dünür ötesi güvenliği PKK’ya bırakan
1930 lara dönüş bir zaman makinası iktidar lazım.
Halka ne lazım derseniz onlar. Biliyor zaten.
SEÇMEN. Açıkça HAYRETTİN HOCA,Münafıklara arka çıkmayın demek istemiş de.ANLAYANLARA..
Yanıtla (2) (13)Cumartesi Millet Ittifakinin Maltepe mitingini izledim, bütün adaylar eşleriyle elele çıkıp vatandaşı selamladı, gözleri guleç, elleriyle kalp işaretleri yaptılar, .pazar günü Cumhur ittifakının İstanbul.mitingini izledim, muhalefete hakaret eden rayban marka koyu renkli gozluklerin arkasinda çatık kaşlı adamlar..Türkiye de seçmen 14 mayista kendisini hangisine layık gördüğünün seçimini yapacak...
Yanıtla (31) (6)İşte olay bu kadar basit. Sevgiyi mi nefreti mi tercih edeceğiz? Sn Ali Babacan bunu mitinglerinde güzel sorguluyor.
Yanıtla (6) (3)Düşünce yapısı hakkında fikir vermesi açısından; Hayrettin Karaman Hocamız ‘sözde İslami’ Katılım Bankaları hakkında da olumlu görüş bildirir. Yanlış olan uygulamaları içinde zorunluluk (mevzuat) hallerine dikkat çeker. Ama bakarsınız bu bankalar hallerinden gayet memnun, problemli alanları düzeltmek için bir çaba, ya da yeni mevzuat düzenlemelerinden yararlanıp hallerini düzeltme dertleri de yok. Şimdi bunları hala savunacak mısınız, Hayrettin Hocam?
Yanıtla (2) (1)Osmanlı'da kadın cinayetleri ne oranda imiş??? Osmanlı kadınının güçlü konumunu ve mahkemelerde eşlerine karşı haklarını nasıl çatır çatır aldıklarına dair Mehmet Akif Aydın: Osmanlı Aile Hukuku kitabının özellikle mahkeme kayıtlarına yer veren kısımlarını satır aralarıyla okumak bu konuda net bilgi verecektir. Bugün kadın cinayetiyle sonuçlanacak nice olayların sıradan bir mesele olduğunu görülecektir.
Yanıtla (5) (8)kadına şiddet. İki tokat vurduysa ne olmuş, gir kocanın koynuna afffet affolun. Osmanlı'da kadının önemi anne olabilmesi ve elinden her ev işinin gelmesi. Bugün sizler gibilerin işine gelmeyen kadınların istihdama, üretime ve özellikle bilime odaklanmış olup doğal olarak daha çok söz sahibi olmaları. Seçme hakkı bile olmayan bir dönemde her şeyin güllük gülistanlık olduğundan bahsetmek doğrusu en hafif tabirle kendinizi fazla akıllı zannetmek oluyor.
Yanıtla (4) (1)Mehmet bey bize bizi kandırmayacak, kendine dürüst, cahil olmayan, bildiğinin arkasında duran bilmediğini danışan ve en önemlisi bir lokma haram yememeye and içmiş olan birileri lazım. 14 Mayıs'ta bulabilecek miyiz? Görelim.
Yanıtla (9) (3)Reis dogalgaz bedava demişti. İptal edildiği söyleniyor bir de, çıkan gaz Putin'in gazı olduğu rivayet ediliyor. Kime, nasıl? guvenecegimizi şaşırdık.
Yanıtla (6) (3)Sasiracak bisey yok. Tayyip soyluyorsa itibar etmeyin. Ne dunya itibar ediyor ne dostu putin itibar ediyor. Arada bae katar falan eglence olsun onlari guldursunler diye ariyor cagiriyor tayyibi. Yakinda arap seyhlerin dugunlerinde sunnetlerinde de sahneye cikarsa sasirmayin. He deyin gecin tayyibe..
Yanıtla (4) (3)bu iktidar düzenine oy veren hayrettin ve sürekası,bu düzende kendilerini ayrıcalıklı gördükleri içindir ki iktidarı desteklerler.yoksa rezilliğin herbir türlüsünün paçalardan aktığını bilmeyecek kadar geri zekalı değillerdir.özetle işin içinde ne din ne insanlık vardır.işin içinde yalnızca var olan kişisel çıkardır.
Yanıtla (4) (2)Aslında çok şey istemiyoruz. Her konuda Adil (Eğitim'de,Hukuk'da, gelir dağılımında, vergi toplarken),şeffaf, denetlenebilir ve hesap verilebilir bir yönetim, liyakatlı insanları göreve getiren, herkesin kendi inancına veya inançsızlığına müdahale etmeden özgürce yaşamasını sağlayan ve de millete yalan söylemeyen, güvenilir bir yönetim istiyoruz. Peki! Şimdi düşünelim,bugün kü yönetim de bu sıraladıklarımdan 1 tanesi var mı?!
Yanıtla (5) (1)terörle işbirliği içinde olmayan bir iktidar lazım menfaati için değerlerini üç beş koltuk sevdasına satmayan iktidar lazım. yazamamışsın bazılarını ben tamamalayayım dedim memet
Yanıtla (2) (4)Putin gazını Türkiye nin doğal kaynağı diyen yalancılardan kurtulmak lazım. Hayrettin hoca 7. Maddeye bunu koyaydın iyi olurdu. Hslkın malını peşkeş çekenler halkını dilenci haline getirenler...
Yanıtla (12) (3)İktidar aradığımız sürece kim gelirse gelsin muktedir olduğunu gösterecektir, yönetim arasak daha iyi olur...
Yanıtla (4) (0)Bir ilave de benden, seçşm için popülizm yapmayan bir iktidar lazım, ve en önemlisi, ahlaksızlıga prim vermeyen seçmen lazım
Yanıtla (8) (2)Ben kimseyi öldürmedim, zina yapmadım, yalan söylemedim, hırsızlık yapmadım. Dini inançım yok. Sadece ve sadece vergi veren bir aptalım ben…
Yanıtla (21) (1)Dedemin, üstüne düşeni yapan, haram yememiş, namazında niyazında, piyasaya borcu olmayan, alacaklarını tahsil edemeden, hayat boyu emeğinin sefasını süremeden ölen sıradan bir Anadolu çiftçisi olması ile gurur duyuyorum. Rahmetliye bir faydası oldu mu? İnanıyorum ki şu an görüyor. Haramzade birisinin torunu olmadığıma şükr ediyorum.
Yanıtla (11) (0)Hayrettin Karaman, Cübbeli Ahmet vs. gibi hocalar , AKP li yöneticiler dini, kitabı sorgulanır hale getirdiler.
Yanıtla (10) (4)Binali Yıldırım’ın açıklamalarını okudum ve bir politikacı “bu kadar zavallı duruma düşmemeli” diye düşündüm. Aklı sıra milleti kaldıracağını zannediyor.
Yanıtla (12) (3)Akp hakikaten işini iyi yapan adamlarla çalışıyor. Takdir etmek lazım. Fahreddin altun ekibi gibi bir ekip cumhuriyet tarihinde var mı? Bu bağlamda Hayrettin Karaman gibi işinin ehli bir ilahiyatçı ile çalışan bir iktidar geldi mi? A. Davudoglu şeffaflık yasası diye tutturdu. Teşkilatlarin köküne kibrit suyu dönecekti neredeyse. Zamanında müdahale ile kenara alındı. Maksada uygun eleman değerlendirme konusunda bu iktidarın eli öpülür. (Protez dudak kullanın)
Yanıtla (8) (0)Hayrettin hocanın aklı dinin vesayetinde olduğu için hür düşünemez. Sn. yazarın yazısında belirttiği konulara yabancı olmasa da görmezden gelir. Turkiyede dindar olduğunu zanneden insanların büyük çoğunluğu kulaktan dolma dindardir. Bu nedenle iktidarı dindar zanneder. Kuranda yazan ayetlerin çoğu ile yoneticilerin düşünceleri ve eylemleri uyuşmaz.
Yanıtla (8) (2)Kariyeri nedeniyle Hayrettin Hoca'yı parantez içine almak mı?Yapmayın Sayın Ocaktan; açıklamaları hep gücü elinde bulunduran İslamcı iktidara payanda hüviyetindedir.İslam ahlakı diye bir şey var di mi?Oysa bunların islami söylev ve demeçlerinde ahlak yok.Ara ki bulasın.Bu şahıslara 'hoca' diye gösterdiğiniz hürmet yüzünden halkın sırtında geziyorlar.
Yanıtla (7) (1)Karaman, bütün ülkeyi soyup soğana çevirkleri halde hâlâ bu iktidarın alternatifi yok diyor. O zaman zamanında iktidara gelmesi çok düşük bir ihtimal olan Refah partisini niye destekledin, niye Anap'a vermedin? AKP o zamanki ANAP'tan daha mı dindar? Niye şimdi Saadet'i desteklemiyorsun?
Yanıtla (9) (3)H.Karaman ilim adamı olarak değerlidir, fakat siyaseten değil. Yolsuzluklara, hırsızlıklara İslam cevaz verir mi hiç? Hoca bunu nasıl savunur, İslam adına hüküm verir? Üstelik müslüman gayri müslimlere değil, yine müslümanlara karşı yolsuzluk hırsızlık yapıyor. (hırsıza yolsuza malını parasını kaptıran milletimiz gayri müslim mi yoksa?, Ben Hak davası gayri müslime karşı verilir diye biliyordum, acaba ben mi yanlış biliyorum.)
Yanıtla (3) (3)Gayri Müslime karşı da yolsuzluk yapılmaz. Emanete ihanettir. Müslüman emin olmalıdır, güvenilir olmalıdır. Hayrettin karamanin dini konularda yaklaşımı, fetvaları ciddi olarak problemli.
Yanıtla (9) (2)Ak Parti Sözde din adamlarını piyasaya çoktan sürdü. Hayrettin Karaman, yolsuzluk, hırsızlık yapmak.Bir baht dır iktidarımız için meşrudur derken.Cübbeli Ahmet adındaki.Şahıs.Cumhuriyet Halk partisiyle muhalefete oy vermek günahtır, insanı cehenneme götürür diye fetva vermeye başladı.AKP tipik emevi.Saray rejimi kurdu.Birebir aynı.Zaman değişir, emevi kafası değişmez.
Yanıtla (5) (5)Bize nasıl bir iktidar lazım?Çalmayan.Yolsuzluk yapmayan.Adaleti yok etmeyen.Özgürlükleri yok etmeyen.Insanlar arasında ayrım yapmayan, mezhepçilik yapmayan.Siyasal islamcı olmayan, osmanlıca olmayan, kendi çocuklarını, yandaşlarını zengin etmeyen, kara para atlamayan bankaların içini boşaltmadan.Kendi yandaşlarını zengin etmeyen çoluğuna çocuğuna sülalesine.Gemicikler satın almayan 12 uçak filosuyla gezmeyen 5.000 korumayla gezmeyen bir iktidar. Cumhurbaşkanı lazım işte o da Kemal Kılıçdaroğlu.
Yanıtla (9) (4)Hayrettin Karaman gibi hocalar hikaye anlatıyor,gerçekleri eğip büküyorlar.Hırsızlık,rüşvet,beytülmala çökmelerden,hukuksuzluk ve adaletsizliğin zirve yaptığı durumlardan hiç bahsetmiyorlar. Bu tür hocalar en büyük zararı yüce dinimize veriyorlar.
Yanıtla (9) (4)Allah Hayrettine acısın Hırsızlık yapan kızım fatıma da olsa elini keserdim diyen muhammedin ümmeti hırsızlığıyla maruf oldu Çalıyolar ama çalışıyolar diyerek sıradanlıştırdılar
Yanıtla (7) (4)Biz artık "kurtlu bulgur" yemeyeceğız. Tabakdaki etin rengi ve kokusu değismiş ise gıda mühendisi olmaya gerek yok. Bu et yenmez.Erdoğan 21 yılın sonunda artık seçilmemesi gerek bir durumdadır. Adil olduğundan süphe duyulmayan bir lider Kılıctaroglu ve liyakatli ekibine vermek "farz" dır. Diye düşünüyorum.
Yanıtla (8) (5)Çalıyor ama çalışıyoru hararetle savunursan sonuç bu olur güzel kardeşim bu sefer aklını başına topla hak hukuk adalet deki daha fazla içimiz yanmasın
Yanıtla (6) (4)Ben ağaç kökü yerim kurtlu bulgur yemem , sen de ne yersen ye.Yolsuzluğu hirsizlik saymayan ve bu günkü Akp nin tüm hırsızliklaeindan vebalin var. Bunuda böyle bil saray fetvacısı hoca.
Yanıtla (14) (3)Velinimetinin düdüğünü çalmak ona farzı ayn olsa gerek. Maaş ve mevkiye kulluk eden bir zavallı vesselam!
Yanıtla (10) (2)Nasılsanız öyle idare edilirsiniz ülkede önce insanlar dürüst olmalı, haksızlığa karşı durmalı gelişmiş ülkeler böyle, insanlar duyarlı bizim gibi değiller bana dokunmayan yılan bin yaşasın demiyorlar ateş düştüğü yeri yakar, kurunun yanında yaş da yanar demiyorlar önce böyle atasözlerini kaldırmakla işe başlamalıyız.
Yanıtla (10) (1)Allah razı olsun Mehmet Bey. Aynen düşüncelerinize katılıyorum. Hatta bizi camilerden uzaklaştırmayan, fakirin sırtından alarak 'nas' ın yasakladığı faiz ile küçük bir zengin grubuna kıyak çıkmaya başladı merhaba bir iktidar lazım.
Yanıtla (7) (3)Hem Hayrettin Karaman'ın hem sizin saydığınız kriterlere en uygun Millet İttifakı gibi duruyor. Mevcut iktidar dini, dünyevî amaçları için araç olarak kullanıyor. Bu da ters tepiyor insanları dinden soğutuyor. Asıl tehlike de bu, ama umursamıyorlar.
Yanıtla (22) (5)Aman aman millet ittifakindan uzak dursun...
Yanıtla (7) (8)Ben de akpartiye oy veren biri olarak tercihim millet ittifakından yana oy kullanmak Allah'ın izniyle...
Yanıtla (16) (5)Onun gibi düşünen ne hocalara nede müslümanım diyene ihtiyacımız yok Anadolu milliyetçisi müslümanları olarak Biz hak ,hukuk nerede oradayız Asla hırsızın yanında yer almayız
Yanıtla (12) (3)Bize YASA hâkimiyeti bilincine sahip özgür BİREYler lazım.Kişi kültünün hâkim olduğu kul/köle/nesneleşmiş insanlardan oluşan toplumlardan hiçbir cacık olmaz.
Yanıtla (14) (1)Hayreddin Hoca'nın hak, adalet, yolsuzluk, haksızlık, rant, insan hakkı ve hukuku, gelir dağılımı, iftira atılması, olmayanı var gösterme gibi konularda fikirlerini gözden geçirmesi gerekir.
Yanıtla (8) (1)Mehmet Bey, benim düşüncelerimi ifade etmişsiniz, sayın Karaman Allah (c.c) ile aldatanlari ,dinimizin nehyettigi bir çok konuyu işleyenlerin iktidarını mi savunuyor, yazık!!
Yanıtla (8) (2)Hocam allah inancım var ama ben kendimi pek dindar sanmazdım,hatta çevremde öyle bilirdi. Ama pek gariptir ki ben hepsinden dindarmışım ve o çevreye inancı anlatıyorum artık,kul hakkı yetim hakkı nedir,yolsuzlukların yalanların soygunların kötülüklerin sonucunu,öte dünyada karşılaşacakları vaziyeti ben anlatıyorum iyi mi? Garip ama böyle.
Yanıtla (10) (1)Hayrettin hoca ve sizin büyüdüğümüz hukukun üstünlüğü ve adalette bir devletin ve milletin olmazsa olmazı. Ama bunu en iyi yapacak kimdir. Dini ve manevi hassasiyeti olan mı, olmayanlar mı? Artık buna millet karar verecek? Yıllarca üniversite imtihanlarında meslek liselerine puan düşürme, devlet kurumlarına askeriye, polisliğe almama vb birçok mağduriyeti yaşamama adına millet en doğru kararı vermek durumunda... Seçim bitiyor. Hürriyet, ahlak, Adalet olmazsa olmazlardır. Sudan ibret.... Allah ko
Yanıtla (3) (0)Hoca olmak önemlidir Mehmet Bey. Hayrettin Karaman gibilere "hoca" demek büyük bir yanılgıdır, "hoca" olma kavramına tamamen terstir. Sizlerin ve bizlerin nasıl bir iktidar istediği bellidir. Ancak Hayrettin Karaman ve bu yönetime koşulsuz, şartsız oy verenlerin nasıl bir iktidar istediği de Erdoğan ve yöneticilerinde tezahür etmektedir. Erdoğan, tam da kendileri gibi olan bir liderdir ve bu kadar sevilmesinde Hayrettin Karaman gibi hocaların payı büyüktür. Olay budur...
Yanıtla (17) (4)Bize önce hukuk, adalet, liyakat ve ahlak lazım Sn. Hayrettin Hocam; Unutmayınız ki mevcut iktidar Kızılay Başkanı, bir kamu bankasının genel müdürü gibi (çok çok yüksek maaş alan) idarecileri ne olursa olsun görevinde tutar. Üst düzey yöneticilerin de aileleri yanlarında görevlendirir. Ballı kaymaktan istifade ettirir. İhaleleri istedikleri şirketlere verdirirler. Bu öncelikler iktidarın vazgeçilmezleri arasında 21 yıldır bulunmaktadır. Bu yüzden oyum Millet İttifakına saygılarımla.
Yanıtla (7) (3)Dini imani para olanlar Icin harcadiginiz zamana yazik Ali Yesildagi dinleseniz yeter
Yanıtla (8) (3)Neden Hayrettin Hoca'yi bu parantezin disina almak zorundayiz? Kendisi Islami camiaada bir kanaat önderi ve 20 yildir AKP'nin her icraatini destekledi. Hatta yolsuzluklara bile cevaz verdi. Ocaktan'in tutumu Islamcilar arasinda cok yaygin bir tutum. Asla öz elestiti yapamiyorlar. Ocaktan'in söylemesi gereken su: Su andaki ucube rejimin olusumunda Karaman'in da payi vardir ve Karaman iktidarin yanlis kararlarini da destekeleyerek, hata yapmistir. Neden Islamcilar icin bunu söylemek bu kadar zor?
Yanıtla (10) (1)Sakın hainlerin savunucusu olma, Allah'tan bağışlama dile, Şüphesiz Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir, Hainlik edenleri savunma. Zira Allah hiçbir haini sevmez... Tume bin Ubeyrik...
Yanıtla (3) (0)21 yıllık rehaveti at, gücün ve şiddetin lokomotifliğne güvenme! Rizikoya giriyoruz; toplum zelzeleye maruz, reis hacıyatmaza oynuyor.. Bir şans versen; nefis muhasebesi yapamaz; gururu katlanır kitleler daha sıkı eteğe yapışır..70 inden sonra değişim olur mu! O zaman kadim siyasi formül YİNE EHVENŞER. 21yılda; hayır/ şer ne yaptıysa yeter.DAHA FAZLA ŞERRE DUR DE!
Yanıtla (15) (2)Kitap ehlinden öylesi vardır ki, ona yüklerle mal emanet etsen, onu sana (eksiksiz) iade eder. Fakat onlardan öylesi de vardır ki, ona bir dinar emanet etsen, tepesine dikilip durmadıkça onu sana iade etmez. Bu da onların, “Ümmîlere karşı (yaptıklarımızdan) bize vebal yoktur” demelerinden dolayıdır. Onlar, bile bile Allah’a karşı yalan söylerler.[96]
Yanıtla (12) (2)"Vellezine hüm liemânâtihim ve ahdihim râûn" müminlerin özelliklerini anlatan ayetlerden biri. Allaha ve kullarla olan sözleşmelerine uyarlar. Toplum sözleşmesi, kanunlar, emanname, kul hakları vs...
Yanıtla (7) (0)Bize tamda şimdiki gibi bir iktidar lazım.
Yanıtla (2) (8)Nasılsanız öyle yonetilirsiniz
Yanıtla (5) (1)Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yanıtla (1) (1)Siz AKP'nin siyaset, bilim, bürokrasi, medya ve ticaret alanlarındaki sahnelerde önlerde yer alan ve Suret-i Hak' tan görünüp aslında dünyevi menfaat için çırpınanlar, biliniz ki bu ülkenin mütedeyyin,temiz ahlaklı dindarlarının başlarını öne eğmelerine sebep oldunuz.
Yanıtla (14) (2)Herkes istediği gibi yaşamak istiyor. Laiklik aslında bu demek. Lütfen oy verirken bunu dikkate alınız.
Yanıtla (9) (1)Sn.Ocaktan;yetmez,ama herşeye rağmen güzel bir yazı olmuş.Sn.Karaman hoca nasıl olduda bu hale geldi inanamıyorum.Hocayı yurt dışı Stk.çalışmalarından birebir tanır ve ayrı bir deger verirdim.Nasıl ki Akp.yi birçok insan daha geriye 2013-14'e götürsede ben Vb.sistemiyle bozulan diyorum.İşimde tambir siyset takipçiligi olmaktan çıktığı için,yeniden biraz takibe koyuldum ve gördüm ki abesmi abes.Malesef o kadar güç ve imkan kötüye kullanılıyor.Devlet bu kadar bozulmamalıydı.Adalet yok,gerisi yok.S
Yanıtla (8) (1)Dusundum tasindim bu saatte" Hayrettin Karaman hocaysa bende deistim'' yazasim geldi.Gercekten bu tür hocalar sayesinde aydınlama çagına girdim.
Yanıtla (17) (1)Anayasa, hukukun aynı zamanda meşruiyet kaynağıdır. Anayasa'ya olan inanç aynı zamanda meşruiyetini ondan alan hukuk sistemine de olan inancı etkiler. Beşer aklının ürünü denilen ama esasında Hristiyanlık ve Roma Paganizmi'nden bağımsız olması asla mümkün olmayan ithal bir hukuk sistemine inanmayan bir halk içinde ithal hukukla adaletin temini mümkün demek farklı bir kan nakledilen kimseye neden tedaviye cevap vermediğini sormak gibidir.
Yanıtla (1) (16)Batırdılar hala konuşuyorlar ya , işte bu insanın zoruna gidiyor, “ne umduk ne bulduk” bir gecede (24/12/2021) duman olduk, öyle konuşmayla olmaz,!!!
Yanıtla (12) (2)