3. Havalimanı niye yapıldı?
Bu yazıda bazı kelimeleri cümle aralarından çıkartarak aktaracağım.
Malum herkes çok nazik.
Cümleler saatlerce düşünüldükten sonra kuruluyor.
Hamdi Topçu, “ ‘Yerel’den Global’e’ THY’nin Yükseliş Dönemi” kitabında aslında ilk işareti kapakta veriyor.
Ne diyor Hamdi Topçu bu döneme “Yükseliş Dönemi”
Gerisini düşünün: (Yükseliş bitti...THY büyüyemiyor)
Bir de arka sayfalarda “Yükseliş Döneminde” hakkında yazı yazan gazeteciler var. Elbette onlar da yükseliş döneminde yazacaklar...
***
Evet, ne diyor Hamdi Topçu 3. Havalimanı hakkında.... Ya da ne denilmek isteniyor? Kendimce şifreleri çözeyim.
243. sayfa: “THY’nin agresif büyümesi sonucu, Atatürk Havalimanı artan hava trafiğini kaldıramıyordu. Sürekli iyileştirmelerle durumu kurtarıyorduk. Havalimanında bir paralel pist ve ek bir terminal işi kurtarabilirdi.”
“Üç alternatif hazırlandı. İki versiyonda THY yönetim binası ve cami minaresinin uçlarının yıkılması gerekiyordu. Kamulaştırmaya da ihtiyaç yoktu.”
“Atatürk Havalimanı’na inen 100 uçaktan yaklaşık 70 kadarı dar gövde uçaklardı. Bu da 2030’a kadar ihtiyacı karşılıyordu.”
Anlam: Yani küçük bir kaç hamle ile koskoca bir havalimanı boşa çıkmamış olacak ve bunca masrafa gerek olmayacaktı. Kısaca 3. Havalimanı ihtiyaçtan yapılmadı?
O zaman soralım kendi kedimize: 3. Havalimanı ihtiyaçtan yapılmadı ise milyarlarca dolar Hazine garantileri verilerek neden yapıldı?
(Sahi yılda iki bayramda sadece kuyruk olan Çanakkale Köprüsü sizce neden yapılıyor? Orada da tıpkı diğer köprü ve otoyollar gibi çocuklarımızın ve torunlarımızın gelecek gelirlerini ipotek eden Hazine garantileri var. Hızla yapılan Şehir Hastanelerinde, ya da kuş konmaz havalimanlarında da Hazine garantileri var...)
***
2012’de Binali Yıldırım ile toplantı durumu:
“DHMİ tarafına “işin nasıl olmayacağını anlatın” talimatı verilmiş, katılanlar tembihlenmişti. DHMİ yeni bir pist yapılma maliyetinin 15 milyar doları bulacağını anlattı. Binali Bey’e “2 milyar doları verin yapayım (yeni pist) THY’de hatırı sayılır bir para kazansın” dedim.
Binali Bey “Yeni havalimanının ilk bölümünü biz 2015’in ilk çeyreğinde teslim edeceğiz” dedi. Cemal Şanlı’da “Atatürk Havalimanı’ndaki iş de aynı sürede bitecekse, yeni havalimanı daha mantıklı dedi. “İmkansız” dedim. Binali Yıldırım “Biz, Bakanlık olarak söylediğimizden önce bitiririz” dedi.
Açıklama: Bir pist yapımı ile karşılanacak olan ihtiyaç, 2015 yerine 4 yıl gecikme ile 2019’da teslim edilebilen 3. Havalimanı ile karşılanmak istendi. Yeni liman da riskler ve maliyetler zaten başlıca diğer sorunları oluşturuyor.
***
245. sayfa: “Yeni havalimanının ekonomiye katkısı veya yükü nedir konusunda benim elimde veri yok. Yeri konusunda bazı tereddütlerim vardı ama, onun cevabını da zaman gösterecek. İhaleyi alan şirketler açısından bir risk olduğunu düşünmüyorum. Risk, daha çok ekonomiye yansımasıdır. Yeni havalimanının hizmetleri pahalı bir alan olma ihtimalidir. THY’ye ve özel havayolu şirketlerine ciddi mali külfetler getirmesidir. THY başta olmak üzere, tüm şirketlerin rekabet güçlerinde azalmalara yol açabilir.”
Yorum: 3. Havalimanının ekonomiye katkı yapmasını bırakın çok ciddi bir maliyet artışı oluşturacağı düşünülüyor. Hatta bu maliyet artışı öyle bir noktaya gidebilir ki, THY başta olmak üzere ülkemiz havayolu taşımacılığını çok ciddi zaafa uğratabilir. Ama bence daha önemli bir nokta daha var. Hamdi Topçu 3. Havalimanının yeri konusunda “bazı tereddütlerim var” diyerek çok nazik ifade ediyor. Cevabı da zamana bırakıyor...
Yine Hamdi Topçu’nun yazıda bahsettiği gibi 3. Havalimanı bir AVM mantığı ile yapılmıştır. Uçakların kalkış süreleri vs gibi verimlilik noktaları ikinci planda kalmıştır. Bu durum ise uçak şirketlerinin maliyetlerini artıracak ve muhtemelen THY çok ciddi yeni maliyetlerin altından kalkamayacak duruma gelecek.
***
Prof Dr. Mikdat Kadıoğlu verdiği demeçte şunları söylüyor:
“(Pistlerin yönü hakkında, rüzgarların uçak iniş ve kalkışını engellemesi meselesi) İnşaat haindeyken benden görüş istediler, incele dediler. Onlara ideal pist yönlerinin nasıl olması gerektiğini raporladım. Şimdiye kadar iki pist yapıldı. Diğerlerini benim önerilerim doğrultusunda yaparlar mı bilmem.”
“Yeni yapılacak pistlerin, yapılan iki pistin avantajları ve dezavantajları dikkate alınarak yeniden planlanması lazım.”
“Bundan sonraki pistlerin Ankara’nın ezberinden değil bilimsel analizlere göre yapılması lazım. Örneğin doğu-batı yönünde pistin savunulacak bir yanı yok. O olmaz!”
Nazikçe halen yapılmış iki pist yönünün öneriler doğrultusunda yapılmadığını söylüyor. En azından yapılmış iki pistten ders alınsın deniliyor.
***
Özet mi?
Hamdi Topçu net anlatmış: 3. Havalimanı ihtiyaçtan olmayan bir Binali Yıldırım projesi... Bütün sorumluluk onda.















Palavra palavra yalan dolan nekadar bilinçli insanlar varmış
Yanıtla (0) (0)İstanbul boğazından anlaşma icabı para kazanamıyorsun, kaptan istemezse kılavuz bile almak zorunda değil. Ama kanal İstanbuldan para kazanirsin. Mısır ıkıncı kanalı açtı, 5-6 milyar USD kazaniyor. İsrail ise üçüncüyü açıyor.
Yanıtla (0) (1)Savaşta ilk bombaların hedefi olan yerden bahsediyorsun biraz akıl fikir o köprü ilk füzenin olmasa bile ikinci füzenin hedefindedir size bir tavsiyem siyasilerin ki hangi görüşten olursa olsun solduruşuna gelmeyin onlar çok uyanıktır ve menfaatlerini çok iyi bilirler
Yanıtla (0) (0)Bu ifadeler ranta nasıl kovuşacağını bilen uyanık siyasi ifadesidir kardeşim köprün bol olsun ama eğer bir çıkarın yoksa ki olduğunu zannetmiyorum siyasilerin dilini kullanma onlar çok uyanıktır bu konularda kitleleri nasıl manipüle edeceklerini iyi bilirler
Yanıtla (0) (0)Hadi adil olalım. Karşı olunan köprü mü yöntem mi? Yahu 2 yılda maliyeti karşılanan köprünün 18 yılı neden bağışlandı. Biri bana anlatsın.
Yanıtla (0) (0)Ham hayal.Osmsnlı hayali kuranlar Suriyeyi ne hale getirdi.
Yanıtla (0) (0)Sn topçunun yazdıklarını okuyunca şu kanaate vardım.Ülkemizde akp döneminde sürekli inşaat işlerine önem veriliyor,ama maliyetlerle ilgili hiç bir eleştiri kabul edilmiyor.Yapılan özelleştirmeler gündeme geldiğinde ;yapılan köprü,yol,hastane ne ile yapıldı deniliyor.Halbuki bunların parasını daha ödemedik belki torunlar ödeyecek.Yani bu ihaleler ihtiyaçtan değil birilerini zengin etmek için yapılıyor.
Yanıtla (0) (0)EKstra 25 Milyon kapasitenin Bakırköy bölgesine getireceği ek trafik ve zaman kaybı maliyetini geçiyorum... 10 yıl önce incin top oynayan Sabiha Gökçen bu gün 3. pisti yaptığında da kapasite dolacak... Bir işi yaparken kısa vadeli değil uzun vadeli plan yapmak lazım... Taşımacılık ve lojistiğin geleceği daha da parlak... Maliyetleri eleştirin de bunların ihtiyaç olduğu gerçeğini es geçmeyin...
Yanıtla (0) (0)Bir de şöyle düşünün. Bir köprü, şehir hastanesi, arenalar, Avrasya tüneli vs. yapılıyor yap işlet devret ama hazine garantili. Maliyeti aslında 2 yıllık gelirle karşılanıyor. Üstelik yapım maliyeti de devlet bankaları kredileri ile sağlanıyor. Müteahhitler hep aynı adamlar. Al sana 18 yıllık gelir. Benden size hediye derken hep müteahhitlere mi verir?
Yanıtla (0) (0)Mensur kardeşim, kimsenin gerekli projelere karşı çıktığı yok, karşı çıkılan şey yapılma şekli. İş, adabına uygun yapılırsa, ruh hastası mı insanlar neden karşı çıksın. Bu şekilde anlatırsanız, samimiyetinizden şüphe duyulur.
Yanıtla (0) (0)O işin aslı: Şehircilik uzmanları diyorlardı ki: “İstanbul’un Nazım Planı yapılmadan, ilk köprü yapılırsa, çarpık yapılaşma gelişir. Önlenemez. Anadolu yakası yatakhane, Avrupa yakası işyeri olur. İnsanlar sabah uyanır. Anadolu yakasındaki işyerine gitmek için köprüden geçer. Akşam, uyumak için gene köprüden geçerek Anadolu yakasına döner. Böyle bir trafiğe bir köprü yetmez. Köprüler birbirini doğurur.” Bu gerçeklere aldıran olmadı.
Yanıtla (0) (0)Kütü hava şartlarında bile feribot seferi duruyor.2 ayrı kıta 2 ayrı dünya gibi imkan olsa her 100 kilometrede bir köprümüz olsa.çanakkale köprüsüne karşı çıkanlar feribotta yarım saat rotar olunca basıyorlar kalayı hangi devir yaşıyoruz.feribot mu olurmuş bu zamanda diye söyleniyor.şurda karşı çıkanlar bir 5 dk feribot bekleyin yazın sıcağında sonra yorum yapın.
Yanıtla (0) (0)Sizler boğaz köprüleri yapılırken de protesto ettiniz. Bu köprüden kapitalist komprador uşakları geçecek, ne gerek var, ülkenin parasını küçük burjuva için saçmayın demiştiniz. Sonra bir baktık herkesten çok siz kullanır oldunuz köprüleri. Metro, metrobüs, Marmaray falan hepsinde aynısını yaptınız. Bu ülkede tek çivi çakılsın istemiyorsunuz. 80'li yıllara geri dönelim derdindesiniz. Eski kemalist, Amerikan sömürgesi, küçük Türkiye hiçbir zaman geri gelmeyecek. Cihanşümül Osmanlı geri geliyor. İstemeseniz de...
Yanıtla (0) (0)Bizde büyüklük hastalığı var. Her şeyin büyüğü bizde olsun istiyoruz.
Yanıtla (0) (0)YANLIŞI ELEŞTİRMEK YERİNE DOĞRU LARI ÖNE ÇIKARALIM LÜTFEN. BAŞKA TÜRLÜ NASIL BAŞARILI OLACAĞIZ? ESKİNİN HATALARI YOKMU İDİ, BAKIN ECEVİT HÜKÜMET İNDE 1999 YILINDA DEVLET BANKALARİNİN GÖREV ZARARI 45 MİLYAR LİRA İDİ, KUZEY KIBRIS DAKİ BANKALARA 25 MİLYAR LİRA GOREV ZARARI ÖDEDİ BU HALK, HER DÖNEMİN HATALARI VAR İDİ, BİZE DÜŞEN ÜLKEMİZ İÇİN KATMA DEĞER ÜRETMEYE DEVAM ETMEK.
Yanıtla (0) (0)Kimin kabahati varsa..kimin ard niyeti varsa allah beladını versin.
Yanıtla (0) (0)Çok yaşa üstadım bu cevapla herkesi susturmuşsun. Alkışlar siz düşünürümüze gelsin.
Yanıtla (0) (0)Köprüden iaşe, ikmal... başka
Yanıtla (0) (0)Memleket tepe taklak dümdüz gidiyor hâlâ mı seçim.
Yanıtla (0) (0)Sentez diyorsun! Menderes, Ak Parti bu vizyon bizi 2070 e taşır. 2023 e bu ülke ne koşullarda girecek hepimiz göreceğiz. Bugünler iyi günlerimiz.
Yanıtla (0) (0)Önce Erdoğan sonra donemin Ulaştırma bakani olan kimse o kişidir. Belge nasıl bir belge anlaşılmıyor.
Yanıtla (0) (0)Karlılığa da bakalım mı? Yolcu sayısıyla aynı oranda artmış mı? Ölçek yönetmek akıl ister. Ben büyüğüm demeden önce hissedarlarına bu ülkenin vergi veren insanına sordun mu? Bakın bakalım dünya hava yollarına araplar ve bizden başka bu agresiflikte büyüyen var mı? Çin havayolları demeyin, çok anlamsız olur. Adamlar 7.5 altında büyümeyi kabul etmiyorlar.
Yanıtla (0) (0)Mega projelerin Ankara nın 5 kız kardeşi denilen sadece 5 firmaya verilmesi hiç mi dikkatinizi çekmiyor. Bu ülkede Enka diye bir dev vardı. Hâlâ dünyanın en büyük firmalarından ama bu ben yaptım oldu bu firmaya uymadı. Rant için ülkeyi çöplüğe döndürdüler. Gidin görün Anadolu da başlanmış bitmemiş gölet, yol, Toki mintikasindan geçilmiyor. Vergi verenin sagildigi ve hunharca yağma düzeni sürdürülemez. Sonuç buydu ve oraya geldik. Hazine garantili iş modeliyle de ülkeyi ipotek ettirdiler.
Yanıtla (0) (0)İnsanlardaki "Uçak kaygısı" na ilave OLARAK " HAVA ALANI KAYGISI" icat etmişiz :)
Yanıtla (0) (0)dünyanın en büyük hava limanı; dünyanın EN BÜYÜK SAÇMALIĞI OLMAK ÜZERE! Sert rüzgarlar bu aylarda bile sorun oluşyuruyorken; kış aylarında kapatırız herhalde. Şu ana kadar Silivri hava alanına yönlendirilen uçak sayısını merak ediyorum doğrusu.???
Yanıtla (0) (0)Yani yapılan yanlışların eleştirilmemesi mi gerekir sizce? Baştaki yöneticiler belki hatalarından ders alır umuduyla bu işlerden anlayan insanlar birşeyler söylemeye çalışıyor ama rant odaklı yapılan işler ancak bu kadar olur
Yanıtla (0) (0)İmamoğlu olsaydı böyle hata yapmazdı... Bu akparti var ya...
Yanıtla (0) (0)Beş para etmez yandaşları vergilerimizle finanse etmekten bıktık artık. Vatandaş can derdinde bunlar rant derdinde.
Yanıtla (0) (0)Madem millet evine ekmek götürsün diye açılıyor o köprüler, o zaman işsizlik neden rekora koşuyor?
Yanıtla (0) (0)Fabrikaları Anadolu’ya yapacaksın İstanbul’a değil. Osman Gazi köprüsü gidiş geliş otobanla beraber 400 lira kim gidebiliyor? İktidar borazanlığı yapacam diye saçmalayan ahmak. Kim fabrikaya çalışmaya giderken üçüncü köprüden geçiyor sor bakalım.
Yanıtla (0) (0)o halde kaç senedir dünyanın en iyi havalimanı seçilen singapur örnek alınsa daha iyi olmaz mıydı? hub olma iddiası ile terminal içinde 1 saat yürümek zorunda kalmak birbiriyle örtüşmüyor. O kadar "büyük" havalimanına iç tramvay gerekmez miydi?
Yanıtla (0) (0)Sonuç ıbrahim bey.....geleceğimizin riskleri dahada arttı mı
Yanıtla (0) (0)İmamoğlu olsaydı böyle hata yapmazdı... Bu akparti var ya... De hadi, söyle rahatla...
Yanıtla (0) (0)SILIVRİ HAVAALANI Ak Parti kurulmadan yıllar önce konuşuluyordu. Yeri değişti hepsi o. Izmit körfezine köprü mesut yılmaz döneminde ihaleyle birilerine verilmişti bile de sonra ihale iptal edildi. Ak Partiye tereddütleriniz gerçekleri unutturmamalı sizlere. Adil olmak lâzım.
Yanıtla (0) (0)Eminönüden Ankara arabayla daha yaķın.
Yanıtla (0) (0)farikaya nereden gelip gideceksin? urettigini nereden nakledeceksin bre biligiz fikir sahibi kurnaz avanak? sen evine ekmek gotur diye aciliyor o kopruler limanlar
Yanıtla (0) (0)Yeni Hava Limani sayesinde kac tane "yandas ve yandaslar'köseyi dönmüs olabilir(?)
Yanıtla (0) (0)THY belki de 1970 lerin Aeroflot'u olacak.
Yanıtla (0) (0)artan nüfus ve trafiğin bir şekilde çözülmesi de gerekiyordu.
Yanıtla (0) (0)Bir de sayın kahveci yapılacak yapılıyor bitiyor ile geçen yıllar sonunda şu istanbuldan limana kadar ve limanın çevresinde mal mülk arazi sahibi olanları metrekaremetrekare bir ortaya çıkartsanız...asıl rant oradamı acaba...ne kadar alanı mı sayalım...yolu izleyin yeter...kimlere mi...memleket hemşehri bakın yeter...
Yanıtla (0) (0)Derdime vâkıf değil cânân beni handân bilir Hakkı vardır şâd olanlar herkesi şâdân bilir Söylesem te’siri yok sussam gönül râzı değil Çektiğim âlâmı bir ben bir de Allah’ım bilir.
Yanıtla (0) (0)Skytrax, THY'nin 4 yıldızını 2019'da 3'e düşürdü. Skytrax sitesinde detaylara baktığınızda, check-in'den karşılamaya kadar servis kalitesine düşük puan verildiğini göreceksiniz, yani problem, çalışan kalitesi ve eğitimsizliği. Check-in sırasında bana "Bavulda sıvı var mı? Zeytinyağı falan varsa söyleyin ha, onlar yasak" diye sorgulayan THY görevlisini hala hatırlıyorum. Partizanlıktan kalite çıkmaz.
Yanıtla (0) (0)Devlet THY'na cok buyuk destekte bulunuyor. Benzin parasini oduyor, havaalanlarini ucretsiz kullandiriyor, ucuzlattigi ucuslardan oturu talep cok artinca THY kapasitesi artsin diye yeni havaalani yapiyor. Devletin bir sirkete dunyada tekel olmasi icin yatirim yapmasi kotu bir sey degil. Ama biz halk olarak butun bu projenin getirileri ve goturuleri ne kadar tam bilgilendirilmiyoruz. Yilin ilk 4 ayinda 1.25 milyar zarar etti THY. Bu proje icin daha cebimizden neler cikacak bilmek hakkimiz.
Yanıtla (0) (0)Fabrika yapın fabrika. İşsizlik 5 milyonu aştı. Köprü değil fabrika. Anladı mı?
Yanıtla (0) (0)Bu ahlaki veya ideolojik yaklasilacak bir mesele degil. Ormani kesmenin bir maliyeti var. Ucus trafigini arttirmanin kirlilikle bir maliyeti var. Ataturk havalimanini kapatmanin bir maliyeti var. Havalimani insaatina odenen para kendi basina bir maliyet. Istanbul havalimanlari daha cok trafik alsin diye havayollarindan cok az ucret aliyoruz, hatta THY'ye devlet para veriyor. Bu maliyetlerle getirilerin karsilastirilmasi gerekiyor. Siz kafadan aninda hesaplamissiniz herhalde.
Yanıtla (0) (0)Ataturk Havalimanini kapatmanin hicbir mantigi yok. Duzgun isleyen havalimani yikiliyor su anda. 3. havalimani kamuoyuyla yeterince istisare yapmadan, 'benim dedigim olur seklinde' yapildi. Bir suru secenek var: a. Ormanin ortasina degil baska yere havalimani yapmak b. Daha kucuk bir havalimani yapmak c. Var olan havalimanlarindaki ucus ucretlerini arttirarak talebi azaltmak. Olabilecek en dusuk demokratik mesruiyetle 'dedik ve olacak' seklinde bir mega proje yaptik. Ne kadar istikrar getiriyor gorecegiz.
Yanıtla (0) (0)Millet evine ekmek götüremiyor bunlar köprü havaalanı açma derdinde. Bir de hala utanmadan bize oy verin diyorlar. Akşama iftarda o köprüleri mi yiyeceğiz arkadaşım. İş alanları be fabrika yapılmasını istiyoruz. Bunu anlamak bu kadar zor mu?
Yanıtla (0) (0)dört yılda yüzde bir artış olmuş. o da olmuş mu belli değil ama bunu başarı diye mi yazıyorsun buraya?
Yanıtla (0) (0)Menderes imar planlarına, Sinan mescitleri (Vatan Cd.) dahil onlarca tarihi eseri yıktığı için karşı çıkıldı. M. Şevket Eygi, Cami Kıyımı adlı kitabında, “Cami kıyımı 1950-60 arasında yol açma bahanesiyle nice tarihi caminin temellerine kadar yıkılmasına sebep oldu." der. Tarihi eğmeyelim, bükmeyelim lütfen.
Yanıtla (0) (0)10:14 beycik, kıyıları yoğun yerleşim yerleri ile dolu olan Boğaziçi, defalarca olduğu gibi büyük tehlikelere gebeldir. 1936 İstanbul'unun durum, şart ve kriterlerinin bu günkü İstanbul'a yeteceğini var saymak akla ziyandır. Şehri günümüzün yeni şartlarına adapte edebilmek için Kanal İstanbul şarttır.
Yanıtla (0) (0)Ne güzel bir tesbit...
Yanıtla (0) (0)Hamdi bey 2015 Mayıs'ta ayrılmış. 2014 yolcu sayısı 50.4 milyon. Aşağıdaki rakamda 2018 sonu. Sizinki rakamla konuşan biri rakamları kıyaslayarak . THY yolcu sayısı artmıyor demenizle çelişmekte. THY'den yapılan açıklamada, şirketin Ocak-Aralık 2018 Trafik Sonuçları Değerlendirmesi yer aldı. Buna göre, 2018'de önceki yıla göre talepte ve yolcu sayısında yaklaşık yüzde 1 0 artış sağlandı ve yolcu sayısı 75,2 milyona yükseldi.
Yanıtla (0) (0)Çok güzel bir tesbit, aynen katılıyorum...
Yanıtla (0) (0)Aynen katılıyorum kardeşim...
Yanıtla (0) (0)Doğru dersin heykel yıkama dururken siha havaalanını yol köprü hastane yapmaya ne gerek var
Yanıtla (0) (0)hayır efendim öyle değil. itiraz beyanları , bir kısmı tarihi yapı olan 7289 binanın istimlakı içindi, bunların emlak birim değerleri ve istimlak nazım planındaki yıkılan 54 camii içindi. iptal edilen iett tramvay hattı içindi.. yıkılan Osmanlı konakları ve tarihi dersaadet mirasları içindi ve bu kadim şehrin kaderi Fransız mimar h. prost a emanetti, itirazların temeliesasi buydu.1479 tarihli camii, 2. mahmud han sebilleri içindi, dua ile kalınız...hepsine rahmet olsun.
Yanıtla (0) (0)Kullandın mı havalimanını da konusuyorsun?
Yanıtla (0) (0)Yanlış ,kardeşim,AKP li talancılar arıların hayat alanını basmış...
Yanıtla (0) (0)Gelibolu'nun içinden geçen ve limana giden TIR trafiği son 3 senedir güzel yönetilmiyor ve sanki halk ve sürücüler bıktırılarak "burada köprü şart kardeşim!" algısı oluşturuluyor, tipik bir "ölümü gösterip sıtmaya razı etme" olayı... halk da kanıksanış, emniyet, karayolları, şoförler, .. herkes tepkisiz vaziyette. köprü açılınca herşeyin düzene gireceğini düşünüyorlar.
Yanıtla (0) (0)Sn Kahveci yazilarinizi ilgiyle izliyoruz...Yeni hava limaninin Sn Yildirim'in projesi oldugunu soyluyorsunuz... Belki oyledir...Bilmiyoruz.. Elinizde bu savi destekleyen belge/veri varsa lutfen yayinlayin...
Yanıtla (0) (0)Sayın Baytar bey imkanların kısıtlıysa öncelikler sıralaması vardır.Ne kadar borçluyuz ve hangi faizle yeni borç arıyoruz.bir bak
Yanıtla (0) (0)COĞRAFYA KADERDİR DERLER NE KADAR DOĞRU. ÜLKENİN KADERİ DE NE YAPARSAN YAP DEĞİŞMİYOR. VATAN CADDESİ YAPILIRKEN DE MENDERESE KARŞI ÇIKMIŞLARDI 4 ŞERİTLİ YOLA İHTİYAÇ YOKKEN YAPILDI DİYE. AYNI KAFA DEVAM EDİYOR. GELECEĞE YATIRIM YAPIYOR AK PARTİ MAALESEF ANLAYANA... SAYIN KAHVECİ 28 ŞUBATI BİZE YAŞATAN ZİHNİYETE ODUN TAŞIMAYA DEVAM EDİN
Yanıtla (0) (0)Ücüncü havaalanının yapılmasının nedeni Istanbulu hava taşımacılığında merkez (hub) yapmak ve bu alanda Dubai ve Abu Dhabi ile rekabet etmektir. Her hub hava alanının kendi havayolu var. Etihad, Emirates gibi. Bizimkide THY. Gaye Amerika-Avrupa-Asya-Afrika uçuşlarında bağlantı merkezi olmak. Dubai ve Abu Dhabi havalimanları da AVM ve eğlenci merkezleri görünümünde. Yani rekabet büyük. Bizim de onlarında avantajlı ve avantajsız olduğumuz yanlar var. Gelecek 30 yılda kazananı göreceğiz.
Yanıtla (0) (0)Bence amaçları hizmet olsaydı Sabiha Gökcen hava alanı açılalı 18 sene oldu bir uçak iniyor kuyrukta bekliyorsun diğer uçak kalkıyor halen ikinci pist bitirilemedi.
Yanıtla (0) (0)One cekilen bir refahtan baska birsey degil. Borclan varlik sat yatirim yap milli geliri artirdim diye caka sat
Yanıtla (0) (0)Tam bir deha ornegi savas olsa sanki o kopruler kullanilabilecek gibi zeka kupu ornekler. Allah akil fikir versin
Yanıtla (0) (0)Gelişmiş ülkelerde devasa havalimanları yapılmaz (yapamayacak olmadıklarından değil mantıksız olduğundan) Bunun yerine şehrin farklı yerlerine küçük havalimanları yapar ki bu da insanların havalimanında çok zaman kaybetmemesini sağlar. Yeni havalimanında yürümekten yoruluyor insan. Bunun diğer sorunu Yap işlet devret sistemiyle yapılması. Uçuk garantilerle yandaş şirketler zengin ediliyor halkın parasıyla. Devlet farklı noktalara küçük havalimanları yapmış olsa hem ulaşım sorunu hem de abartılı maaliyetlerden kurtulmuş olacaktık. Karşı olunan hav
Yanıtla (0) (0)sayın yazar size çok teşekkür ederim bu ve tüm yazılarınız için doğruları yazdıgınız için elınıze sağlık ekonomın bu kadar kötü olmasının sebepleri bunlar sanayi yatırımı yok iş yeri yok iş yok kalkınma yok gelişmişlık yok çok kötü yönetılıyoruz ALLAH yardım etsin
Yanıtla (0) (0)Havaalanı yapılan yeri bir düşünün 3 uncu köprüyü çevre yollarını ve yeni havaalanından güneye şehre kadar olan araziyi bi düşünün. Ve burada son 10 yıldır kimlerin ne kadar arazi aldığını düşünün. Burada 10 - 20 yıl sonra yapılaşmayı düşünün. Bir de bu havaalanınin yapılma sürecinde finansmanı nasıl sağlandı, yap işlet devret ile ne kadar müşteri garantisi verildi. Bütün bunları düşününce insanın aklına gelen tek konu .Inşaat ya resullalah .cunku insaat karli bir is . Fabrika yapsan bi defa yapıyorsun sonrası zahmetli iş. Yaz
Yanıtla (0) (0)Avrasya tünelinin delme makinası ile Çanakkale tüneli açalım filan gibi bozguncu fikirler ortaya çıkınca makina alel acele satılmış. İlla da göze görünür olsun ve dunyanin en uzun koprusu unvani icin daha az ekonomik olan köprüye yönelim olmuş. "Nam olsun, kâr olmasın" durumu var tam olarak.
Yanıtla (0) (0)Bence yeni hava limanı Marmara denizine yapılsaydı çok süper olurdu. Biraz uzun sürerdi, maliyeti yüksek olurdu. Ama iyi olurdu.
Yanıtla (0) (0)avanta niye maliyetten sayılmıyor. muhasebe hesaplama yöntemindeki bir hata. normalde yöneticilerin ceplerinin de gider kaleminde görünmesi lazım.
Yanıtla (0) (0)Karar efendi senin kararlarının garantisi var mı ? Tövbe yarabbi
Yanıtla (0) (0)Arılar basmış hava limanını bugün. dogaya karşı bilime karşı icraat yaparsan olacağı bu olur. Biz bilirizcilikle reZil olursun millete de dunyaya da .
Yanıtla (0) (0)23 Haziran İstanbul seçimlerine giderken Ekrem İmamoğlu lehine iyi bir güzelleme...
Yanıtla (0) (0)Meksika Çevre ve Tabii Kaynaklar Bakanı Josefa Gonzalez-Blanco, iş seyahatine çıkacağı uçağı yarım saatten fazla bekletmesinin ardından yolculardan gelen tepkiler üzerine istifa etti.
Yanıtla (0) (0)Kardeşler kış gelsin göreceğiz yeni havalimanini. Yolcular çorlu bursa Ankaradan Karayolu ile taşınacak seyredin. Nisana kadar ertelediler tam beş ay. Neden, m? kışın yaşanacak sıkıntılar gözükmesin seçim öncesi diye. Yoksa fark 13 bin değil 1 milyon olurdu. AKP denince aklıma ilk gelen şey "İSRAF". Hani Allahın kul hakkı sebebi saydığı israf. Yatacak yeriniz yok bu kadar kul hakkı ile bilesiniz. Hala israfcilara destek olmak nedir derseniz açın mübarek kitabı bakın ne diyor.
Yanıtla (0) (0)Neden anlamıyorsunuz? 3 Hava alanı,Şehir hastaneleri,köprü,baraj vb YİD kılıklı yağma projesidir.Türkiye ekonomisini bu ahlak/zihniyet çökertmiştir.Olay şu gösterişli ÇILGIN PROJE İhtiyaçmış gibi pazarlanır.Amaç zamana yayılmış akçeli işler yandaş, yüzdeli çalışılacak mütacahhite verilir.Kredi,uygun şartla kamu zararı için çalışan milletin bankalarından karşılanır.Proje bitince yüksek hizmet bedeli ile mütecahite uzuzn vadeli gelir getiren işletme kurdurulmuş olur.Kamu geliri özel kişi cebine transfer edilir.kamu gelirden m
Yanıtla (0) (0)Sömürgeci sirtlanlardan niye para dileniyon o zaman. Seni sömüren sana niye 650 milyar dolar borç versin 17 yılda. Akıl fikir ekside... Kalkınmak isteyen çalısan fabrikayı kapatmaz, adalarini Yunana peşkeş çekmez dimi. Kalkınmak isteyen demiryolu ve denizyolu ulaşımını destekler,Karayolunu degil. Akıl fikir yine ekside. Adaleti yok ettiysen ne ile kalkinacaksin. Kendi halkını işsiz bırakıp beş milyon Suriyeliyi besleyerek mi. Hadi oradan.
Yanıtla (0) (0)Sabır beycik! Suveys panama hiç yoktu. Koca kıtaları ayırdı yolu kisaltti ticarete ivme kazandırdı. Gerek vardı ki olmayan kanallar yapıldı. Ama İstanbulda zaten boğaz var. İkincisine hiç gerek yok. İsraf oğlu israf. Sadece kendi zihniyetine yaranmak için haksızca yorum yazıyorsun. Biraz da siz düşünün artık kiralık beyinle olmuyor anlayın...
Yanıtla (0) (0)Kardeş, İstanbul un o kısmı çöl, kum fırtınaları oluyor.Yada o kısımda kutup soğukları var havada uçaklar donuyor deseydin daha inandırıcı olurdun.Türkiye de fırtına dediğinin en büyüğü 15 km/h den büyük değildir.Bundan da hiç bir uçak etkilenmez.Bu hava alanından şu ana kadar 100 binlerce iniş yapan uçaktan sadece 2 si güvenlik nedeniyle başka hava alanına yönlendirildi.Başkada yok.
Yanıtla (0) (0)???; Aynen, Avrupa'dan ve Trakya'dan Anadolu'ya ancak ve birtek 30 milyonun içinden ve İstanbul boğazını aşıp gidilebiliyor. Bu kabul edilemez bir stratejik bir zayıflıktır ve Türkiye için çok hayati bir handikaptır. Burada hükümete giydirebilmek adına ileri geri mesnetsiz teşhisler sıralayanlar, ya kapsamlı düşünmüyorlar, yada algı operasyonu yapıyorlar.
Yanıtla (0) (0)televizyona bile çıkmak için 'tek başına verebileceğim bir karar değil' diyen kafa bu...yazık bu memlekete...
Yanıtla (0) (0)Paris'te 5 havaalanı var. Kimse havaalanı içinde 45 dakika yürümek zorunda kalmıyor.
Yanıtla (0) (0)Bu yorum, 01:32'nin yorumunun devamı olarak okunabilir. Erdoğan belediye başkanı iken İstanbul’un nüfusundan şikayet ediyor ve İstanbul’a göçün önlenmesi için, Ankara'nın kanun çıkartmasını istiyordu. Gün geldi kendisi Ankara oldu. Bu konu gündemlerine hiç gelmedi. Zaman içinde gördü ki, İstanbul kalabalıklaştıkça rantı da artıyor. Madem rant var, o zaman İstanbul’a ihanet edebilirim, dedi. Etti de. İstanbul AKP’ye yeniden teslim edilmemeli.
Yanıtla (0) (0)Yorumları okuyunca bugüne şükretmek gerek diye düşündüm. Bu kafa ile bugünleri de ararız vesselam.... Tuz koktu kime ne, adalet öldü bana ne, ekonomi çöküyor sana ne, halk birbirinden kopuyor ona ne, vatandaşlık olgusu yıkılıyor size ne...!
Yanıtla (0) (0)Bedava yer varken para verip kanaldan geçecek gemi kaptanlari bulmak lazim. kimseyi zorla kanaldan geciremessin bunu yaparsan sonuclarina katlanirsin
Yanıtla (0) (0)Yap havalimanini tabii de , adam gibi yap. Kafana gore yaparsan , uzmanlarin pist onerilerini dinlemezsen eger son pismanlik fayda etmez. 3. Havalimani ucuracakti bizi . Almanlar bizi kiskaniyordu hesapta. Suan almanlar bize guluyor. Bunlar ne beceriksiz adamlar ya diyolar muhtemelen. Akm nin ihalesi 1 milyar tl. 25 milyon dolari cok buldular eski kultur bakani zamanninda kendileri 1 milyar tl harcayacaklar simdi. Ooperayii baleyi laikiyle izlersiniz artik. Millet icin hizmet budur iste.
Yanıtla (0) (0)2018'de İstanbul'da yıllık toplam yolcu Atatürk Havalimanı 64 milyon, Sabiha Gökçen Havalimanı 34 milyon idi. Toplam 98 milyon yolcu eder. Londra da ise aynı yıl, 188 milyon yolcuya 6 Havalimanı ile hizmet sağlandı. Atatürk Havalimanı rant amacı ile kapatıldı. 3. Havalimanı, doğru bir yere, büyüme planları ile beraber açılmalıydı. Her yeri hatalı, israf, günah.
Yanıtla (0) (0)Ben iki kere kullandim kardes . inis yapamadik saatlerce kardes. Bir tanesinde coruma indik kardes. Milletin paralari bosa harcanmis ama Muhim olan Akp ye laf gelmesin di mi kardes. Insanlar isinden asindan olsun ama beylerimize laf edilmesin di mi kardes. Hava muhalefetinden biz bulgar hava sahasini kullaniyoruz 10 ucustan 3 unde kardes. Bilmeden konus kardes ulke batsin, Akp kurtulsun kardes.
Yanıtla (0) (0)THY, yani Türkiye böyle yapmakla en doğrusunu yapıyor. Avrupa (Airbus) ve Amerika (Boeing), iki de bir Türkiye'yi çeşitli yönlerden sıkıştırırken, birine tamamen bağlanmak hiç akılcı değil. Suudiler, Batıdan satın aldıkları silah, mühimmat vs ile nasıl onları kendilerine mecbur ediyorlarsa Türkiye de öyle yapmalıdır. Oyunun kuralları böyle. Mesela, Amerika F 35 vs konularında terbiye bozarsa, Boeing almayarak cevap verilebilir.
Yanıtla (0) (0)Artik aya dort seritli yol da yapsalar akp'nin hikayesi bitmistir. Gecmis olsun.
Yanıtla (0) (0)Birinci köprü ihtiyaçtı. İkincisi de. Üçüncüsü israf. Zaten çalışmıyor. Müteahhide verilen garanti nedeniyle, Urfa'da, Hakkari'de, Edirne'de, Trabzon'da, Konya'da yaşayıp, bu köprüyü kullanmayan millete bedel ödetiliyor. ATATÜRK havalimanı, ek yatırımla -ki devletin kendi imkanlarıyla yapabileceği küçüklükte bir yatırım- en az on yıl daha ihtiyacı karşılayabilecekken, YAP- İŞLET modeli ile üçüncüsünü yaptırtmak, AKP ile özdeşleşmiş müsrifliklerden biridir. Bu projenin mimarına İstanbul teslim edilmemelidir.
Yanıtla (0) (0)Yürek yakan bir durum. Kullananlar yeni yerin ne kadar zahmetli bir havalimani oldugunu anlatiyor. AVM yapmak için yapilmis gibi. Çok uyari yapildi konunun uzmanlarinca zamaninda, ancak gösteris için inatla devam edildi. Caanim Atatürk hava limani battala çikarildi. Onca yatirim çöpe atildi. Artik kademe kademe insaat firmalarina ikram edilir.
Yanıtla (0) (0)Bence 3ncu hava alanı şehrin ortasında kalan ve çok değerli olan atatürk hava alanının arazisine tamah edildiği için yapıldı. Düşünsenize tam şehrin göbeğinde, denize kıyısı olan bilmem kaç yüz bin dönüm arazi, ne rezidanslar ne avm'ler yapılır.
Yanıtla (0) (0)Özet mi? Hamdi Topçu net anlatmış: 3. Havalimanı ihtiyaçtan olmayan bir Binali Yıldırım projesi... Bütün sorumluluk onda. Binali Yildirimi eleştirebilirsiniz. Boyle dolambaçlı yolları kullanarak algı oluşturmak,okuyucularin zekâsını hafifte aldığınız intibasinı oluşturuyor. Niyetiniz bu mu bilemiyorum ama onu ancak Allah bilir.
Yanıtla (0) (0)Amac is yapiyor gozukmek. Nede olsa millet Gonul belediyeciligin hizmetini bekler! Ortada para olsa hadi neyse. Borçla yol, köprü yapmak akla ziyan, astarı yüzünden pahalıya mal olmuş. Gereksiz (israf ) harcamanın sonu, batik devlet, isletme, hane halkı.
Yanıtla (0) (0)Bildigim kadariyla su an pistler kuzey-guney dogrultusunda ve ucaklar inis-kalkista yandan ruzgar yiyor (ki yilin 1/3unde siddetli ruzgar alan bir bolgede!), halbuki dunyada pistler lodos-poyraz dogrultusunda yapiliyor yani kuzeydogu-guneybati, ki bu ruzgari onden-arkadan almayi sagliyor.. bir de taksi yapilan yollarda da egim varmis ki bu da hem yakit hem fren mekanizmasindan tuketim demek, tabii taksi suresinin abartili bir 20-25-30dk olmasinin kayiplarina ilaveten.. avm formati bir yana 1) havalimanina ulasim 2) havalimaninin İÇİNDE ulasim! 3) ucagin İÇİNDE! ulasim sureleri cok uzamis
Yanıtla (0) (0)Sizin olaya milli bir gözle bakmadığınız anlaşılıyor.siz devlet yönetseniz.30. Kırk kişilik köylere fuzuli masraf devlet harcadığını geri olamıyor diye yol su sağlık eğitim hizmetlerini götüremezsiniz.maalesef olaya milli bakış açısıyla değil işletmeci gözüyle bakıyorsunuz.söyleyin bakalım ibrahim bey çanakkale köprüsünün yapılabilmesi için günlük kaç araç geçmesi şartı lazım
Yanıtla (0) (0)Allah'ın yarattıkları üzerindeki nimetleri sınırsızdır ve akıl nimeti bunların en başta gelenlerindendir. Ama bazıları düşünmeyi bir zahmet, aklı da zararlı bir işlev olarak gördükleri için bu dünyadan öylesine geçip giderler. Oysa insan düşünüp akledebildiği için eşrefi mahlukattır.
Yanıtla (0) (0)Sahi THY aynı anda neden Boeing 787 ve Airbus 350 uçaklarını alıyor? Airbus 350, Boeing 787 nin dengi bir uçaktır. Aynı sayıda yolcu taşır, aynı mesafe uçar, ve aynı miktarda yakıt yakar. Ikiside yeni uçaklardır. Havayolu şirketleri böyle bir model uçak alacakları zaman ikisinden birini tercih ederler. Ikisine de aynı anda müşteri olmazlar. Nedenleri ise: 1) Bütün bu model uçakları bir imalatçıdan alırsanız pazarlık gücünüz olur. 2) Tek model uçağın servisi daha ekonomik olur aynı model iki uçak bulundurmaktansa. 3) 787 uçuran pilot 350 uçuramaz. Iki
Yanıtla (0) (0)3 .havalimanı ile ilgili teknik olumsuzlukluklara tamam amma çanakkale köprüsü gibi iki kitayı birleştirecek bir projeye geçecek araç sayısı nedeniylehayır demenizin şahsi ihtirastan kaynaklandığını düşünüyorum.siz olaya bir şehrin ortasından geçen nehre yapılan köprü olarak bakıyorsunuz.yarın öbürgün allah korusun doğal veya savaş nedeniyle bir felakatle karşı karşıya kalınsa askeri veya sivil ikmal iaşenin feribot seferleriyle yapılamayacağı gün gibi o
Yanıtla (0) (0)İHTİYAÇ? NEYE GÖRE, KİME GÖRE, HAVALİMANİN YAPILMASI GEREKİYOR İDİ, YERİ MERKEZE UZAK ANCAK FSM KÖPRÜSÜ DE YAPILINCA GÜZERGAH I BOMBOŞ İDİ, ŞİMDİ BAKTIĞIMIZDA, HER YER DOLDU TAŞTI, BİRAZ PAHALI MI MALİYETİ? EURO ÇOK ARTINCA MALİYET DE HALİYLE ARTMIŞ OLDU, ATALARIMIZIN BİR SÖZÜ VAR, OLMUŞ İLE ÖLMÜŞ E ÇARE YOK, ARTIK BU HAVALİMANİN A ALIŞIP MORALLERİMİZİ BOZMAMAMİZ GEREKİYOR, BİZİM DAHA ÇOK NASIL OLUR DA ÜLKEMİZE KATKI SAĞLAMALIYIZ NASIL DAHA FAZLA KATMA DEĞER YARATMALİYİZ, LÜTFEN BUNA ODAKLANDIM, VESSELAM.
Yanıtla (0) (0)Aslinda anladigim problemlerin temelinde bir neden var gibi. Devletlerin omurleri indanlar gibi hizli degil. 3 -4 belkide 5 istikrarli lider yonetimin neslin gecmesi gereken zaman ve gelisim dobeni yerine 1 liderin toplumu ve devleti sadece kendi zamaninda kapaitesinin ustunde ilerletmeye calismasi devleti de bu toplumuda hararet yapmasina neden oldu. Yapilan yatirimlar dengeli ve zamana uygun yapilsaydi ne rantlar ne de bol gelmeler yasanacakti... dengeli olaydi saglikli olurdu be reis.
Yanıtla (0) (0)Elzem olan şey vardır, beklemeye gelmez yapılır. Boğaziçi Köprüsü de bunlardan biriydi. Alternatif çözümü de yoktur, yaparsınız.3. Havalimanı,3. köprü,Çanakkale Köprüsü, kanalistanbul,Bayburt'a havalimanı vs. gibi yatırımlar gerekli değildir, alternatif üretilebilir. En azından bekletilebilir,şartların müsait oluşuna bakılır.Populizm daha ağır basıyor maalesef.Haksız da sayılmazlar, seçmen böyle şeyleri çok önemsiyor.
Yanıtla (0) (0)Prof Dr. Mikdat Kadıoğlu “Bundan sonraki pistlerin Ankara’nın ezberinden değil bilimsel analizlere göre yapılması lazım. Örneğin doğu-batı yönünde pistin savunulacak bir yanı yok. O olmaz!” Nazikçe halen yapılmış iki pist yönünün öneriler doğrultusunda yapılmadığını söylüyor. En azından yapılmış iki pistten ders alınsın deniliyor. Hızlandırılmış tren projesinde de uyarılara kulak verilmemiş ve tren yoldan çıkmış ve büyük bir facia yaşanmıştı. İlginçtir DDY müdürüne de hiç bir şey olmamıştı.
Yanıtla (0) (0)Erdoğan düşmanlığı bunların gözlerini kör etmiş. Kendilerini yakan bu kin ve düşmanlık onları kimlerle aynı gemiye bindiriyor. Allah kimseyi bunları şaşırttığı gibi şaşırtmasın...
Yanıtla (0) (0)Çanakkale köprüsü dünyanın sayılı köprüleri arasında,Trakya yı Anadolu dan koparmak isteyenlere karşı yeni bir güzargah,yeni bir bağ,Sakın ha İstanbul dan öteye geçmeyin diyen teröriste bir cevap, 3 köprü yetmez 10 lar ca geçiş güzarga hı olacak.
Yanıtla (0) (0)Almanya, ABD, Fransa, ingiltere kisaca somurgeci, soykirimci Sirtlanlar ve icerdeki uzantilari; 3 kopru, 3 havalimani, Kanal istanbul vs vs yapilmasin'' diye teror estirdiler ve hala estiriyorlar. O yuzden, bir baskasi da; 3 havalimani, Canakkale koprusu niye yapildi'' diyorsa, onun ciddiye alinacak bir tarafi yoktur. iyi niyetli de degildir. O sadece insanlarin fikrini bulandiran bir fitne elemanidir. Turkiyenin kalkinmaya hakki yok mu? kalkinmanin ilk adimi ulasim/nakliye degil midir? ulasim/yol olmadan uretileni nasil nakledeceksin? isinlayacak misin?
Yanıtla (0) (0)Reklam kokan hareketlerden daha sonra ne kokular gelecek bekle gör. Maliyet ve verimlilik analizinde hep sınıfta kalınıyor neden acaba? ...
Yanıtla (0) (0)1.Köprü yapılmadan önce,İstanbul nüfusu 800 bin...Köprü yapıldıktan sonra,İstanbul nüfusu patladı.Bu gün 18 milyon. 2.3.Köprü,Marmaray, Avrasya Tüneli yapılmak zorun da kaldı, katrilyonlar harcandı. Fakat;Trafik sorunu bile çözülemedi. Anadolu,İstanbul'a aktı tarım,hayvancılık,istihdam olumsuz etkilendi.Şimdi şöyle düşünelim; İstanbul,tarihi bir kültür şehri olarak korunup,katrilyonlar Anadolu da sanayi ye,tarıma,hayvancılığa aksaydı,bugün üretim,istihdam sorunu olur muydu? YAŞASIN SAĞ PARTİLERİN RANT ZİHNİYETİ OLEY...
Yanıtla (0) (0)Süveyş kanalına da gerek yok panama kanalına da niye yapmışlar ki bunları masraf olmuyor mu?Bir büyük gemi geçtiğinde ecel terleri dökülüyor köprüye çarpacak diye,Bize faydası mı var.Ücretsiz geçiyorlar.Bari külfetini çekeceksek ücretli güzargah olsun. İşte kanal istanbul bunun için!
Yanıtla (0) (0)Bu zihniyete arabalı vapur bile çok.Bunlar kayıkla karşıya geçsinler.Oto yola da gerek yok.keçilerin açtığı yollar var oraları masrafsız onu kullansınlar.Altlarında lüks arabalar sağa sola çamur sıçratırlar Allah ıslah eylesin.
Yanıtla (0) (0)00.17 Zor bulunan kaynakları ihtiyaç olmayan ya da acil ihtiyaç olmayan şeylere yatırmak saflıktır. Hasbelkader doların kum gibi olduğu, paranın gökten yağdığı bir döneme düştük. Bulduğumuz parayı da teknolojik olan, daha fazla getirisi olan yerlere yatırmak yerine abuk sabuk yerlere harcadık. Yani eller aya biz yaya durumu. Daha bunun neyini savunuyorsun?
Yanıtla (0) (0)Biz borç bulduğumuz paraları buralara gömerken elin adamları teknolojiye yatırıyor. Almanya bizi kıskanıyormuş. Almanya bizi niye kıskansın? Aksine milyarları teknolojiye yatırmayıp betona gömdüğümüz için gayet mutlular. Biz de kıskanıyorlar diye kendimizi avutuyoruz.
Yanıtla (0) (0)Bir pist yapılırsa,2030 a kadar idare edermiş.. 10 yıl kurtardın,ya sonra,800 milyon dolar kamu yerini kullanma yani kira bedeli alınıyor.Krediler kamu bankalarından buradan da kamu bankaları gelir sağlıyor. Alman hava alanlarını kullananların yeni yeri İstanbul ne istiyorsun başka kulp ta bulamamışsın ama bunun kulpu var zannediyorum diyorsun art niyetini açığa vurmuşsun.Sen kullanma kardeş!
Yanıtla (0) (0)şimdi yine ihtiyaçtan kaynaklanmayan bir kanalistanbul ısrarı var.boğazların kapasitesi belliyse onu kullanmak isteyenler bu kapasitenin şartlarına uymak zorunda değilmi.elbette buna uymak mecburiyetndeler.o halde kanalistanbula neden gereksiz para harcanacak.ve bir sürü uluslar arası hukuk,baskı meseleleri doğacak.burasını kullanmak isteyenler hamama giren terler misali şartlara uymak zorunda.
Yanıtla (0) (0)Boğaz'a I. Köprü niye yapıldı? Çocuklarımızın sırtına bunca borcu neden yükledik? Bu köprüden kim geçecek? Köprünün ekonomiye maliyeti çok yüksek değil mi? Buraya harcanacak parayla okul açsaydık daha iyi olmaz mıydı? Birkaç zenginin geçeceği köprünün maliyetini fakirler neden yüklendi? Bilimsel öngürüler istanbul'da şiddetli yağmur ve rüzgarın olduğu dönemde köprünün işlev görmeyeceğini gösteriyor. Buraya harcanak parayla kaç tane daha arabalı vapur alınırdı hesaplandı mı? YAŞASIN CHP ZİHNİYETİ OLEY...
Yanıtla (0) (0)