Zor olan deplasman, çok zor geçti

Haziran başı sen Fenerbahçe’sin sana Mourinho getirmek yakışır, Portekizli teknik direktör geldi. 15 Ağustos İsmail Kartal daha iyiydi söylemleri. Acun Ilıcalı; “Oyuncular Fenerbahçe’de oynamak için can atıyorlar”. Bugün gelinen nokta Fenerbahçe transfer yapabilmesi için bütçe dengelemesi yapmak zorunda. Gelir gider dengesi şaştı, gönderilmesi gereken oyuncular zorluk çıkarıyor. Ali Koç’un düşüncelerini çözebilen yok.

Mourinho “zamana ihtiyacımız var, taraftar sabırsız.” Temel plan olan Lille maçları olumsuz sonuçlanınca Şampiyonlar Ligine katılım olan yüksek meblağ başka bahara kaldı. Burada yönetim mi suçlu? Mourinho mu suçlu? yeni sisteme ayak uydurmaya çalışan futbolcular mı?

Pahalı kadrolara sahip Türk takımları için ana hedef Şampiyonlar Ligi. UEFA’dan elde edilen gelirlerle finans ediliyor. Ters yönden bakıldığında Fenerbahçe 15 yıldır Şampiyonlar Ligi’ne gidemiyor ama borç yükü en çok giden Galatasaray Kulübü ile hemen hemen aynı!

Jose Mourinho; resmi maçlar sonunda takımların kendilerini yenmek için yerden kalkmadığını defansif bir oyun oynadıklarından bahsetti. Şu an Fenerbahçe ve Mourinho bir vitrin bazı oyuncular sizden bir şey öğrenmek için takımınıza geliyorlar, rakip oyuncular sizden bir şey kapmak için sizi izliyorlar, rakip teknik direktörler sizi yenmek için çalışıyorlar. Oyuncu kendini gösterip Fenerbahçe ve Galatasaray gibi takımlara yüksek meblağ dan imza atma peşinde. Bakıldığı zaman bunlar normal şeyler.

Sakatlıklarını atlatan Ferdi, Fred yedekler arasındaydı. Mourinho defans hattında Çağlar Söyüncü yanına Becao, forvet hattını Dzeko, En Nesyri yaparak çift forvet ile maça başlamıştı. “Sürpriz kadro için rakibimizi iyi çalıştık, defansif bir takım direkt oynuyorlar. Neler yapabileceklerini biliyoruz. Duran topları tehlikeli bunlara karşı bizimde bir oyun planımız var” açıklaması da sisteme ışık tuttu. Süper Lig Göztepe’yi, Göztepe bu ligi özlemişti. Med Cezir söylemi bu özlemi kanıtlar gibiydi. Çağlar - Osayi Samuel geriden oyun kurma yanında pas hataları da yapınca Göztepe ani çıkışlarla etkili olmaya çalıştı. Üstüne ön alanda yapılan baskı kaleci Livakovic’in isabetli pas yapmasına engel oluyordu. Fenerbahçe Saint Maxim dışında topu rakip kaleye götürebilen çıkmamıştı 30 dakika dolduğunda. En Nesyri ve Szymanski topsuz oyundaki hareketlilikleri ile hücumdaki ritmi belirlemeye çalışıyorlardı.T adic ve Dzeko da ise yorgunluk belirtileri vardı.

Direkt çıkışlarda etkili olan Göztepe Fenerbahçe defansının döküldüğü anlarda gol buldu ama VAR devreye girerek bu golü iptal etti. Bağlantı hatları kopuk olduğundan dolayı üretemeyen bir takım durumundaydı. Rakip defansın arkasına sarkan Osayi ilk vuruş da kaleciye takıldı ikincisinde penaltı alarak takımını öne geçirmeyi başardı.Ortalıkta gözükmeyen formundan uzak bir görüntü çizen Szyamanski yeni golcüsüne harika orta yaparak hoşgeldin asistini yapmıştı. İlk yarı özeti sarı lacivertliler için 45 dakika farklı uzatma dakikalarında oynanan oyun farklı düşüncedeydi.

Mourinho öğrencilerinin oynadığı oyuna trip olsun diye mi yoksa başka bir sebepten dolayı mı bilinmez ama ilk yarı bitmeden soyunma odasına gitti,ikinci yarı ise kulübeye erken döndü ve oturdu.

Sarı Lacivertliler ikinci yarıya, skorun verdiği rahatlıkla başladı.İki dakika içerisinde girilen üç pozisyondan sonuç çıkmadı. Tadic kolay pozisyonları dışarı atarak dün akşamın en formsuz oyuncularından olduğunu gösterdi. En Nesyri ise çok rahat pozisyonlar bulabiliyordu.Göztepe teknik direktörü Stoilov 65. dakika 4 oyuncu değiştirerek oyuna müdahale etmeye çalıştı. Değişiklikler golü de beraberinde getirdi. Duran toplara iyi çalıştıklarını soyleyen Mourinho golü de çalıştığı yerden yemiş oldu.Ataklarını sıklaştıran Göztepe’ye karşı Portekiz’li oyuna Ferdi ve Mert Müldür’ü alarak kanatları sağlama almaya çalıştı.Bu sefer orta saha hakimiyeti kaybolunca Göztepe buraları denemeye başladı.Livakovic kurtarışları ile ayakta kalmaya çalışan bir takım vardı son dakikalara girilirken.Mourinho son anları bizler gibi izlerken taraftar saç baş yoluyordu.Cenk ,Krunic hamlesi skoru böyle bitirmek içindi ama Mourinho tripleri Fenerbahçe’nin ikinci golü yemesine engele olamadı.

Sonuç olarak zor olan deplasman göründüğünden daha zor geçti. Fenerbahçe iki maçta da çok iyi oynamadan bir galibiyet bir beraberlik aldı. Portekizli teknik direktörün dediği gibi Fenerbahçe hazır değil ama Fenerbahçe çok yavaş ve dağınık bir görüntü içerisinde.

YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum