Transfere para var, borç kapatmaya yok mu?

Fenerbahçe’de Ali Koç’un yönetim kurulu listesine giren Acun Ilıcalı Takıma büyük yıldızlar alacaklarını söylemişti. “Neden mi eskiden yıldızlar inmiyordu? Çünkü batıktık. Başkanımız düzeltti, şimdi kemerleri çözdük. Pardon prangalarımızdan kurtulduk. Artık yıldızları indirme zamanı. Çok büyük işler yapacağız. Transferde yıldız isimler alacağız. İstediğimiz zaman alamayacağımız oyuncu yok.” ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamanın yakın bir söylemini Beşiktaş İkinci Başkanı Hüseyin Yücel yaptı: “Beşiktaş’ın yapamayacağı transfer yok. Yeter ki istesin, bir şekilde kaynak bulunur. Nasıl diğer kulüpler bulduysa, biz de buluruz. Rehavete kapılmak yok hayallerimiz çok büyük.”

Galatasaray başkanı Dursun Özbek ilk zamanlar bankalar birliği anlaşmasından hemen çıkmamız lazım büyük sorun bizim için dese dahi herhangi bir girişime başlayamadı. Gelen tepkiler onun da transfere yöneleceğini gösterdi.

Fenerbahçe tarafı: En Nesyri, Saint-Maximin transferlerini sabırsızlıkla bekliyor, yanlarına bonus oyuncular tabi olacak. Beşiktaş bir süre alımları durdurdu, elindeki yabancı oyuncuları gönderme uğraşında olacak. Galatasaray İngiltere’ye paket oyuncular için gitti teklifleri sundu haber bekliyor. Üç takımın kadrosuna transfer yapmasalar dahi şampiyonluk için en iyi adaylar, Avrupa tarafında ise mart ayını görürsek başarılı sayıyoruz kendimizi.

Cem Dizdar: Futbol sosyo-politiktir. Borcu olmayan takımlar transfer yapamıyor ama üç büyüklerin 20 kere şampiyon olsa bile ödeyemeyeceği borçları var. Krampon bile politiktir, ekonomiktir. Sen Sigorta primini ödeme bakalım emekli olabiliyor musun? Neden kulüpler için borçsuzluk kağıdına gerek yok.
Ülkemiz çok ciddi ekonomik krizden geçiyor. İçtiğimiz kahveye kadar fiyatlar 4 -5 kat artmış durumda. Gerçekler için futbol iyi bir okuldur, Futbol bize yarınlar için umut hazırlıyor ama illa transfer illa yıldız gelsin zersen işleri ekonomimiz için büyük sıkıntılara yol açıyor. Yöneticiler de bunu fırsat bilip biriken borçları azaltmak yerine üstüne koyarak yol alıyor.

FUTBOL AVRUPA'DA MI ZOR, AMERİKA'DA MI ZOR?

Bence, güzel seyir zevki olan bir turnuvaları geride bıraktık. Haziran temmuz ayı Avrupa ve Copa America futbolun Dünya da ne kadar ilerlediğini bize gösterdi. EURO 2024 de maç kaybetmeyen İspanya gençleri ile kupaya uzandı. Diğer tarafta Arjantin üst üste ikinci kez toplamda 16.zaferine ulaştı. Sıkıcı futbolu ile eleştirilen İngiltere futbolu evine yine getiremedi.

EURO 2024 Şampiyonu İspanya futbol kamuoyuna Bilbao, Sociedad karmasının Premier lig karmasına karşı ezici üstünlüğünü gösterdi.

Diğer kıtada, Uruguay Teknik Direktörü Marcelo Bielsa: Sahaların güzel olduğunu söylüyorlar. Bolivya antrenman yapamadı. Güvenlik ülkesi olan ABD’de tribündeki ayyaşlar ailemize saldırıyor. Güce hizmet eden gazeteciler var. Eleştirince tehdit ediyorlar. İzlemeye değer futbolcuların sayısı giderek azalıyor, maçlar giderek daha az keyifli oluyor.

Arjantin teknik direktörü Lionel Scalaoni: Bir Avrupa ülkesinin Copa America’ya davet edilmesini isterdim. Böylece Avrupa Şampiyonası’nın mı Copa America’nın daha zor olduğunu anlarlardı.

Ülkemize dönersek temmuz ayı içerisinde takımlarımız Avrupa serüvenlerine başlayacak. Sonrası Süper Ligimiz başlıyor. Avrupa, Amerika ikisi de birbirinden zordur ama Türkiye’de kimilerine göre futbol daha zordur kim bilir…

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum