Tek suçlu Servet Yardımcı mı?

Siyaset hiç bir zaman futbolun içine,futbol siyasetin içine girmemesi düşüncesinde olmaya çalışan bir futbol severim.

02 Temmuz akşamı Avusturya karşısında aldığımız galibiyet sonrası sevincin tüm doruklarını yaşadık.Bunları daha çılgınca yaşayan “Bizim Çocuklar”oldu.Hakları sonuna kadar.Maç bitimi oyuncumuz Merih Demiral bilinen bozkurt işareti,tarihe bakıldığında Türkçülük simgesini belirten bazılarının farklı görüşleri olan bir hareketi yaptı.Ertesi günü başta Almanya,rakibimiz Hollanda konu ile ilgili bir cezanın olması için baskı üstüne baskılar uyguladı.Futbol maçında olan hareket siyasi bir konuya dönüşü verdi.Sonuç olarak oyuncumuza 2 maç men cezası verildi.Daha önce turnuvalarda bunun gibi hareketlere para cezası yada uyarı cezası verilmesine rağmen Merih Demiral için önemli bir maç öncesi verilen ceza akılları iyice karıştırmıştı.

Haluk Yürekli: Servet Yardımcı TFF Başkanı olsun diyen kim varsa derdi Türk futbolu olamaz! Merin Demiral’a 2 maç cezanın önüne geçemeyen Servet Yardımcı ne UEFA’da ne de TFF’de görev alamaz!

Çek elini Türk futbolundan!

Candaş Tolga Işık:”Sahada kazanıp masada kaybettik çünkü bizimkiler maç biter bitmez ellerinde telefon cumhurbaşkanına sinyal peşinde koşup,maç sonu canlı yayınlarda oyuncular ve hocadan rol çalmakla meşgulken herifler bangır bangır lobi yaptı”.

Tahir Kum:SKANDAL ‼

Bugün Anadolu Ajansı’nın geçtiği, ancak kendilerine verilmiş böyle bir beyanatın olmadığı için sonradan “silinmek zorunda kalınan” Şenes Erzik’in ağzından verilmiş açıklamaların; TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından AA’ya servis edildiği ortaya çıktı.

Amaç; Ceza filan değil

Amaç; Tekrar TFF başkanı olabilmek

Amaç;TFF Başkan adayı rakip Servet Yardımcı’yı yıpratmak

EURO 2024’ün ilk gününden bugüne kadar Mbappe,Thuram ve Dembele Marine Le pen aleyhine açıklama yapıp,sandıkta bunlara oy vermeyin dediklerinde hiç bir yaptırım uygulanmadı.

Sonuç olarak bu siyasi- futbol işlerinin birbirine karıştığı bir ortamda birlik beraberliğimizi göstermede sanki yine eksik kaldık.Bir tarafımız Servet Yardımcı’nın diğer taraf Mehmet Büyükekşi’nin etkisiz kalmasından dert yakındı.

Saha içinde konuşacak olan Teknik Direktörümüz Montella: "Haksızlık. Ben Merih ile konuştum. Siyasi sembol değil. Bizim tarihimizin sembolü. Türk olmanın gururunu taşıyan bir sembol. Bize haksızlık yapıldı. Ancak bu bizden hiçbir şey eksiltmeyecek. Tam tersi bizi motive edecek. Ekstra güç katacak. Yanlış yaptılar."

Böyle kaos durumları bize yaramıyor.Oyuncular umarım bunlara kulak tıkayıp beklenen zaferi rahatlıkla alırlar.

İspanya Almanya finali olsa daha iyi olurmuydu?

Bütün bunlar yaşanırken turnuvanın en zevkli olan İspanya _ Almanya maçı sert geçen bir ortamda başlamıştı.İspanya gençlerine Almanlar tecrübesine güveniyordu.

Almanya maçının ilk yarısında ceza sahası dışından sekiz şut çeken İspanya, bir EURO 2024 karşılaşmasının ilk devresinde en yüksek sayıya ulaşan takım oldu.

Almanya EURO 2024'te en az isabetli pas yaptığı (202), rekip ceza sahasında topla buluştuğu (8) ve şut çektiği (3) ilk yarıyı İspanya karşısında oynadı.

İspanya’nın beklediği gol Olmo ile geldi.Golün sevinci İspanya kadar ülkemizin bir bölümünüde sevince boğmuştu.Gol sonrası çeyrek final ayrı bir havaya girmişti bile.Nagelsmann bütün kozlarını sahaya sürmüştü.İspanya kontra atak ile fırsat peşindeydi.Tecrübeli Almanya oyunu rakip sahaya yıkmıştı.Fülkrüg,Wirtz pozisyonları kaçırınca Alman teknik direktör Mülleri’de oyuna alarak takımı tamamen hücum hattına döndürdü.İspanyollar öndeki bütün hücum hattını değiştirerek topa sahip olup oyunu bitirme planına geçmişti bile.

Wirtz bu maçın böyle bitmeyeceğini 90.dakikada söylemişti.

Sabreden İspanyollar 119.dakikada gelen Merino golü Alman’lara siz turnuvayı artık evde televizyon başında izleyebilirsin dedirtti.Süper maç sonunun kazananı genç İspanyollar oldu.

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum