Tek sorunumuz sarı kart mı?

Ülke futbolu kaos ve tartışmalar ile yola devam ediyor. Galatasaray’ın bahis reklamı, kombine bilet skandalı ve yabancı kuralı gibi konular sarı kart tartışmasının önüne geçemedi. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, temiz bir lig olacağını ve hata yapan hakemlerin cezalarının bizzat takipçisi olacağına dair açıklamalar yapmıştı.

Beşiktaş, kart konusu ile ilgili pazartesi günü Merkez Hakem Kurulu’na bir açık mektup yayımladı: “Daha ligin başında sayılırız. Hakemlerinizin faul, kart ve penaltı standartları konusunda yıllardır devam eden tutarsız kararlarının maalesef bu sezon da devam ettiğini görüyoruz. Kaygılarımızı şimdiden belirtiyor ve uyarımızı yapıyoruz! Faul başına en çok sarı kart gören takımın açık ara Beşiktaş olması tesadüf müdür? Oyuncularımızın yaptığı her 4 faulde 1 sarı kart gösterilirken, ezeli rakiplerimizden birinin her 8 faulüne 1 sarı kart, diğerinin ise ancak her 53 faulüne 1 sarı kart gösterilmesini olağan mı karşılamalıyız? Dünyanın neresinde 53 faulde 1 sarı kart gösterilebilir, bu istatistiği UEFA ve FIFA seminerlerinde izah edebileceğinizi düşünüyor musunuz?”

Siyah-Beyazlılar bu açıklamayı, Galatasaray’ın son oynadığı 5 Avrupa maçında 5 kez kırmızı kart görme istatistiğine dayanarak yapmış olabilir mi? 2001 yılından bu yana Avrupa kupalarında kırmızı kart gören Türk takımlarını incelediğimizde, en çok kırmızı kart gören takım Beşiktaş, ikinci sırada Fenerbahçe, üçüncü sırada ise Galatasaray olarak görebiliriz. Futbolun bütün problemlerini çözüme kavuşturmuşuz gibi tek sorunumuz şu an çıkan çıkmayan sarı kartlar.

Salı akşamı Galatasaray, Gaziantep FK karşısında kazanırken, yedek kadro çıksam kazanırım mantığı ile elendiği rakibi Young Boys, Şampiyonlar Ligi gruplarında ilk maçına çıktı. Birçoğumuzun açıklamaları değişmemiştir, biz olsak 3 atardık 5 atardık Aston Villa’ya. Mourinho dahi sarı kart konularına girdiyse. Başkanların ve yöneticilerin bu konu ile ilgili açıklamalarını çok uzun değil kısa zaman içerisinde alevlenmiş şekilde göreceğimiz kesin.

İLK BEŞ HAFTANIN DEĞERLENDİRMESİ

Süper Lig’de 2023-2024 sezonu, orta sınıfın zayıf kaldığı, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin puan ve gol rekorları kırdığı bir sezon olarak geride kaldı. 2024-2025 sezonunun ilk beş haftasında da benzer sinyaller var. İstanbul takımları lige iyi bir giriş yaptılar. Son şampiyon puan kaybetmedi. Fenerbahçe, zorlanmadan maçlarını kazanıyor. Beşiktaş geçen sezona göre çok farklı. Trabzonspor henüz galibiyetle tanışamadı; Şenol Güneş ile yeniden güneşin doğmasını bekliyor. Lige yeni merhaba diyen Eyüpspor, beklenenin ötesinde bir başlangıç yaptı. Rize, Sivas, Alanya ve Kasımpaşa gibi dirençli takımlar bu yıl aynı seviyede değiller. Daha evvel flaş transferlere imza atan Adana Demirspor, henüz galibiyetle tanışamadı; bunda transfer tahtasının kapalı olması en büyük etken. Bodrumspor bir galibiyet alsa dahi 4 mağlubiyet ile ligin en zayıf görünen takımı konumunda. Çağdaş Atan ile başarılı reaksiyonlar yakalayan Başakşehir, üç büyük takımı zorlayacak tek takım olarak görünüyor. Beşinci hafta biterken, hafta sonu oynanacak Fenerbahçe- Galatasaray derbisi ve Beşiktaş- Eyüpspor maçları puan sıralamasında değişikliklere neden olabilir. Ancak görünen o ki, bir Anadolu takımı bu sezon da zirveye oynayamayacak.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum