Son Şampiyon devre dışı

İsviçre, Almanya karşısında son dakika golüyle grup liderliğini kaybetti. İtalya ise Hırvatistan'a son dakikada attığı golle ikinci sıradan üst tura çıktı. İsviçre son organizasyonlarda başarılı performans sergileyerek dikkat çekiyor:

2016'da son 16, 2020'de çeyrek final oynamışlardı. Son Şampiyon İtalya ise beklenmedik sonuçlarla dolu bir takım konumunda; grup aşamasında elenirken bir bakarsınız finale kadar gidebiliyorlar. İsviçre oyuncuları maç öncesinde favori olarak görünse de, İtalyanların maçın favorisi olduklarını belirtmişlerdi.

EURO 2024'te üç maçta 11 kurtarış yapan Donarruma, Buffon'dan bu yana en yüksek sayıya ulaşan İtalyan kaleci oldu. İsviçre daha dirençli bir düzenle oyuna başladı ve ilk ciddi fırsatlarını Embolo ile buldu, ancak Donarruma gol izni vermedi. Orta saha eşleşmelerinde Xhaka ve Freuler'in etkisiyle geçişler kolaylaştı ve golü rahat bir şekilde Freuler ile buldular.

İkinci yarıya hızlı başlayan İsviçre, Vargas'ın harika golüyle farkı ikiye çıkardı. Spaletti üç oyuncu değişikliğiyle müdahale etmeye çalışsa da İtalya direkleri geçemedi. İsviçre, turnuvadaki çıkışlarına bir yenisini daha ekleyerek ilk finalist olup rakibini beklemeye geçti. Son şampiyon İtalya ise bu kez sıçrama yapamayarak yıllar sonra rakibine mağlup oldu, turnuvaya veda etti.

Turnuvanın en enteresan maçı olabilir

Büyük turnuvalarda oynadığı son 15 maçta üç galibiyet alan Danimarka grubu’ndan 3 beraberlik alarak çıkabildi.

Turnuva’da çektiği 42 şutun % 55’inde payı bulunan Christian Eriksen (10 şut 13 pas)ile ülkesi adına büyük turnuvada bu iki kategoride çift hanelere ulaşan ilk oyuncu oldu.

EURO 2024’te verdiği 324 isabetli pasla Avrupa Şampiyonası grup aşamalarında en yüksek sayıya ulaşan oyuncu Toni Kroos 90 dakika başına en yüksek ortalamaya sahip isim.

Keyifli maç Almanya denemeleri, Schmeichel kurtarışlarıyla başladı. İlk 11 de oyuna başlayan Sane defansı yıpratma peşindeydi.15 dakikaya 4 isabetli şut sığdırdılar.

Fırtına gibi başlayan maça, fırtına şeklinde yağan yağmur bir süre engel oldu.

İlk yarının eksik olan tek şeyi golün gelmemesiydi.

Almanya attı gol faulden döndü, Danimarka attı ofsayttan döndü.

VAR’dan gelen penaltı kararı Panzerleri öne geçirdi. Havertz biraz şanslı olabilse maç 60.dakika kopmuştu.

Nagellsman orta saha ve forvet alarak topun kendinde kalması planına geçti. Değişiklik sonrası iki paslaşma ile Musiala golü buldu. İki teknik direktör son dakikalara yedek kulübesinde bulunan bütün kozlarını sermeye başladı.

Almanya son dakikaları tecrübesi ile oynayarak rakibini beklemeye geçti. Defans hattı ile güçlü görünen Danimarka ofansif yönde daha iyi göründüğü maçtan mağlup ayrılmış oldu.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum