Montella, Kerem Aktürkoğlu

Yabancı futbolcu sevdası kadar, yabancı teknik direktör sevdasını yakalayamadı ülke geneli. Sanki gelen bütün yabancı teknik direktörler, boşa gelip para kazanıp gidiyorlar. Türkiye Futbol Federasyonu’nda seçim biter bitmez ortaya atılan ilk olay Montella’nın geleceğiydi. Takımı EURO 2024’e götürmüş hoca için sinyaller iyi değildi. Galler karşısında oynanan kötü futbol, bazı yorumcuların, ‘Biz demiştik, bu hoca ile olmaz’ şeklindeki eleştirilerini zirveye taşıdı. İzlanda karşısında alınan güzel galibiyet ise bu yorumcuları yutkundursa da plan belli, bu hoca gönderilecek.

Beğenilir beğenilmez, Kuntz bu takımın yapısını oluşturdu, İtalyan hoca dokunuşlarıyla milli takımı EURO 2024’e götürdü. Forvetsiz neden maçlara çıkılıyor eleştirilerine gelince, ligin üç büyük takımının forvetleri (Dzeko, Icardi, Osimhen, Batshuayi, El Nesyri) ve Trabzonspor forveti Draguş ve Onuachu transferi bekleniyor. Birçok Süper Lig kulübünün forvet hattı yabancı oyunculardan kurulu. Cenk Tosun Fenerbahçe’de görev alamıyor, Semih Kılıçsoy sakat, Enes Ünal sakat. Barış Alper Yılmaz’dan sahte 9 numara çıkarma işlemleri başarısız gözüküyor. Elde tek kalan Umut Nayir İzlanda maçında sahadaydı ve görevini eksiksiz yaptı.

Bakıldığı zaman, ülkenin forvet oyuncusu bulmasında sorunlar var. Bu da hocayı yeni arayışlara itiyor. Ancak 4-6-0 oyun düzeni de uygunluk göstermiyor. Hoca bu oyun sisteminde devam edecekse, takım hızını yavaşlatan Hakan Çalhanoğlu’nu yedekleyip hamle oyuncusu haline dönüştürmesi gerekir. İsmail Yüksek, yanına yerleştireceği oyuncu ile rakip ceza sahasını karıştırarak sonuca gitmek daha iyi olacak gibi. Montella iki maç sonucunda az yara alarak olayı atlattı. Diğer maçlara kadar ne olacağı bilinmez, burası Türkiye.

Süper Lig’de 20 gol katkısı yapıp şampiyon olan yabancı oyuncular için besteler havada uçardı. Kerem Aktürkoğlu’nun payına düşen ise düzenli olarak protesto edilmek oldu. Oysa formda başlamıştı. Galatasaray ile Young Boys maçlarının ayakta kalan iki üç oyuncusundan biriydi. Adana Demirspor maçının en iyisiydi. Taraftarlar ve Okan Buruk, kamp yemiş Ziyech, Zaha, Icardi üçlüsünün hayallerine dalmışken, genç oyuncu bir anda unutuldu ve yalnızlaştı. Üzerinden çektiği stres ve gerginlikler gidince, o da rahat kafa ile gollerini attı. Avrupa’ya merhaba diyen oyuncularımız hemen sakatlıklar yaşıyor. bu geçişi iyi yaparsa, Portekiz sonrası İngiltere transferi neden olmasın?

YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum