Galatasaray’da sorun kibir mi?

Kibir ve inat bir kişinin kendini önce mükemmel görmesini sonra da sonunu oluşturur.Kibrin sonu felakettir.

Neden yazının girişi kibir derseniz Galatasaray futbol takımı bu hallere girmiş havasında.
Sarı Kırmızılılar son iki sezonun şampiyonluğundan kaynaklandığını düşündüğüm bir doymuşluk, yorulmuşluk ve isteksizlik var. Top başı yaptığı günden bu yana oynanan hazırlık maçları ve Cumartesi akşamı oynanan oyun takımı daha da geriye itmiş durumda.Yeni hiç bir oyuncu eklenmedi bu takıma gelenler oldu ama ilk onbir başlamadılar sonradan giriyorlar, yeni sağ bek Jelert ise sakatlandı.Muslera, Mertens, Torreira birşeyler yapma çabasında ancak onlarda iyice yaşlandı.Birbirleri ile yüzlerce idman yapmış takımın hali sezon başı diye geçiştirilmemeli.

Nellson kafası karışık gitme kalma düşüncesinde, Kerem Aktürkoğlu idmanlarda hep bir vukuat içinde takım arkadaşlarının bir çoğu ile arası bozuk. İcardi evet şampiyonluklar kazandırdı ama ligin son maçları hazırlık maçları Beşiktaş maçına bakın sahada yok.Barış Alper kendisini ben çok iyi topçu oldum havasına sokmuş bile.Zaha bir türlü form tutamadı.Bunları göremeyen Okan Buruk maç sonrası bahane değil ama bu stadyumu sevmiyorum burada futbol oynanmasına karşıyım.Bence hocalık ve futbol oynamak için gördüğüm en kötü stadyumlardan birisi, izleyen tarafından bakılır ise Okan hoca taraftarlara göre daha şanslı.

Dağılma sebebimiz 10 kişi kaldığımızda Zaha’yı çağırıp dizilişi anlattım,o girdikten sonra farklı şeyler anlattı.Bazen görev verdiğimiz oyuncular da yanlış anlayabiliyor…

Peki siz İcardi’ye hangi görevi verdiniz.Maç boyunca 6 kere top ayağına değmiş 5’i santra.Mesela siz İcardi istemeden onu oyundan çıkarabilme yetkiniz var mı? Ya da İcardi idmana çıkmasa keyfine göre gelip oynasa bir söz söylermisiniz.Burada konu İcardi değil çok iyi oyuncu başarılar kazandırdı ama bu tavırlar diğer oyuncular üzerinde olumsuz etki yapmaz mı?

Maçları takım kazanır, takım kaybeder Zaha kaybettirip, İcardi kazandırmaz.

Özellikle Galatasaray camiası geçmişte kazandırdığınız zaferlere bakmaz ilerisini düşünür Cumartesi akşamı yaşanan felaketin benzeri ligin ilk haftaları gibi olur ise yerinizi dolduracak kişiler düz koşulara başladı bile.

BEYAZ BİR SAYFA BEŞİKTAŞ

Beşiktaş yeni teknik adamı ve yeni oyuncuları ile Olimpiyat stadı’nda şahane bir gala yaptı.Geçen sezonun en büyük sorunu olan gri adamlar yerini siyah beyaz renklere bırakmıştı.Yeni oyuncular Paulista,Silva,İmmobile diri ve canlılardı.Colley,Swensson,Gedson,Musrati görevlerini eksiksiz yerine getirdi.Mert çok iş düşmesede formunu koruyor.Bir kaç takviye yedek kulübesinin güçlenmesi ile Beşiktaş bu sene farklı bir futbol oynayabilir.Kimilerine göre Hollandalı teknik direktör soru işareti gibi gözükse de heyecanı üst düzey yaptırdığı idmanlar oyuncular üzerinde farkı ortaya çıkarmış.

İsbaetli takviyeler ile siyah beyazlılar çakı gibi takım haline gelecektir.

Taraftarlar birbirleri ile maç sonları şakalaşır kızdırmalarını yaparlar bu doğaldır.Ancak bir spor kulübünün diğer kulübün simgesini aşağalayıcı bir duruma döner ise sonuçta böyle olaylar olur.Salıncak he zaman güvenilir değildir,ormanın kralıda olsa sallanırken düşersiniz…

YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum