Futbolcular’da tükenmişlik sendromu başlar mı?

Dünya’da futbol çok kazandıran mesleklerden olduğu doğrudur. 90 dakika topunu oynayacaksın idmanını yapacaksın paraları kazanacaksın gibi görülmekte büyük çoğunluğun bakış açısı ile.

Bellingham, Mbabbe, Rice, Yamal gibi genç oyuncular sezonda 50 maç üzerinde oynamaya başladılar. Avrupa Futbol şampiyonaları 8 takımdı, 24 takıma çıktı. Dünya Kupası 24 takımdan 48’e çıktı. Şampiyonlar ligi formatı değişimler gösteriyor.

Bunların yanına Uluslar Ligi, FİFA kulüpler Dünya kupası eklendi.2024 yazında Avrupa Futbol şampiyonası,2025 yazında Dünya Kulüpler şampiyonası 2026 da Dünya kupası oynanacak.

Futbolcular yoruldu, teknik direktörler tükendi, seyirci zevk almıyor. Ama futbolu yönetenlerin pastayı büyütme hırsı tükenmedi. Evet Superbowl 10 yıl için 110 milyar dolarlık yayın çeki aldı. Avrupa şampiyonası oynayan bir çok oyuncu çok dinlenemden takımlarının kamplarına katılacaklar.

Yönetmenler tarafından bakılınca durum mükemmel gibi gözükse de, oyuncular ve bazı seyirciler için durum karışık bir hal almaya başladı futbol konusunda.

İNGİLTERE NEDEN BAŞARISIZ GÖZÜKÜYOR

Yıldızlar topluluğu İngiltere Milli takımı taraftarına ve futbol izleyicilerine güven veremiyor. Tek tek bakıldığında her biri takımlarının yıldızı ancak bu yıldızları yönlendiremeyen bir hoca var ortada Southgate.

Tutucu davranışları, Saka gibi bir oyuncuyu sağ bekte denemesi bazı oyuncuları kulübeye haps etmesi, hocanın formsuzluğunu gösteriyor. Kendisi başarılı olduğundan bahsediyor ama İsviçre karşısında çok zorlanacaklardır.

İspanya - Almanya eşleşmesi değişik bir maç seyredeceğimizin etkilerini gösterecek gibi duruyor. Yenilenen İspanya gençleri emekli olan abileri gibi turnuvalara damga vurmanın sinyallerini veriyor. Ev sahibi Almanya kazanıyor ama düşündürüyor diğer taraftan.

EURO 2024’te 4 maçta aldığı 2 galibiyeti de rakiplerin kendi kalesine attığı golle alan Fransa zorlanarak yoluna devam ediyor. Mbappe vasat bir turnuva geçiriyor, Griezmann yorgun ,Kante takımı tek başına sırtlamaya devam ediyor. Altın jenerasyon Belçika ise hedeflediği sonuçlara yine ulaşamadı.
K.De Bruyne, Lukaku, Carasco gibi yıldızlar son 8’e kalamadan elendiler.

Çeyrek finalistler birer birer belli olmaya başlayınca futbol heyecanı da artıyor. Şimdi söz Bizim Çocuklar’da.

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum