Fenerbahçe iyi ama makine değil

Hedeflerin büyük olduğu Avrupa haftasını nasıl geçirdiğimiz sorusuna, bu kadar harcamanın yapıldığı yerde geri kaldık diyebilir miyiz? Yeni formata geçilen Şampiyonlar Ligi kura çekiminde gözler takımlarımızı aradı. Geçen yılın dikkat çeken iki takımı, Fenerbahçe ve Galatasaray, ön elemelerde rakiplerine elenmişti. Brest, Slovan Bratislava, Kızılyıldız ve Sturm Graz gibi daha düşük bütçeli takımları kura çekiminde görünce, parayla başarının gelmediğini görmüş olduk.

Okan Buruk, Şampiyonlar Ligi kupasının hedeflerimiz arasında olduğunu belirtti. Ancak Young Boys’a elendikten sonra hedefini Avrupa Ligi şampiyonluğuna çevirdi. Jose Mourinho ise Şampiyonlar Ligi maçları oynamayı sevdiğini, fakat gerçekçi bakarsak Fenerbahçe’nin şu an burada başarıya hazır olmadığını söyledi. Dün öğlen çekilen Avrupa Ligi kuralarında üç takım için dişli rakipler çıktı. Avrupa serüvenine devam edeceksek, bu grupları geçmek gerekli. Aksi takdirde, şubat ayında harcanan paraların hesabını tekrar açacağız.

Yöneticilerin çok sevdiği transfer dönemi bitişi yaklaşırken, en çok borçlu olan bu iki takım topyekün arayışa hız vermiş durumda. Rakipler dişli olunca, Fenerbahçe 2 aydır uğraştığı Amrabat transferini yüksek ücretle sonlandırdı (zorunlu satın alma). Alanyaspor maçını seyretmeye getirdi. Galatasaray boş durur mu? Onlar da resmi olmasa da iki oyuncuyla görüşmelerini sürdürüyor. Beşiktaş nokta transferler peşinde.

Farklı kazanılan Rizespor on birini bozmayan Portekizli teknik direktör, maç öncesi Türk futbolunda kolay maç diye bir şey yok, dedi. Maçların kolay olmasını istiyorsak, bunu bizim sağlamamız gerekiyor. Trabzonspor ile adı anılan Fatih Tekke: “Cesur oynayacağız. Fenerbahçe’ye karşı savunmayı da çok iyi yapmak zorundasınız ama ön alan baskılarımız olacak. Top bizdeyken set hücumlarımız olacak.

Çalıştığımız konular var” dedi. Taraftarın 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlayışı ve Christoph Daum’u unutmaması ayrı bir güzeldi. Takım halinde yapılan ön alan baskısı, ilk 15 dakikada üç pozisyon buldurdu ama zor gollerin adamı Dzeko yine kolayları kaçırdı. Kendi alanından pas yaparak çıkamayan Alanyaspor ise savunarak önlem almaya çalıştı.

Ön alanda yapılan baskının sonucu, final paslarının yanlışlığı ve Dzeko’nun şanssızlığı yüzünden meyvesini vermiyordu. Jayden-Saïnt-Maximin kanadından etkili olmaya çalıştı. Maximin ilk maçlarına göre daha durgundu. Beklenen gol ise Dzeko-Tadic işbirliği ile geldi. Sahanın en vasat oyuncusu Tadic, klasına yakışır bir gol atarak kilidi açmayı başardı. İlk yarı özeti, Fenerbahçe’nin yoğun presle sonuca gitmek, Alanyaspor’un ise defansı ön alana kuran rakibin arkasına sarkıp Yusuf ve Cordova ile etkili olmaktı. Soyunma odasına memnun giren Fenerbahçe oldu.

Sarı Lacivertliler ikinci yarıya maçı kazandık havasında başlayınca Alanyaspor ön alan baskısı ile etkili olmaya çalıştı. Rakibinin en zayıf yeri olan orta alanı etkili kullanan Akdeniz ekibi Livakovic engeli ile karşılaştı. Portekizli teknik direktör düşen takıma ilk müdahalesini Maxim - İrfan Can Kahveci değişikliği yaparak yaptı. Becao ise sakatlanan Djiku yerine oyundaydı.

Alanyaspor’lu Cordova’nın yapamadığı aşırtma vuruşunu, Fenerbahçe’li Tadic yapınca uyumaya geçen Kadıköy tekrar ayaklandı. İrfan - Dzeko işbirliği gelen gol ise Beni Sev müziğini çaldırdı. Gol öncesi Çağlar ile başlayan pres bu sezon sarı lacivertlilerin taktiğinin bir parçası olacak. Fatih Tekke goller sonrası oyuna üç oyuncu değiştirerek oyuna müdahale etti.

Son dakikaları rölantiye alan Fenerbahçe, milli ara öncesi hata yapmayarak üç puan almayı başardı.İlk golü bulana kadar zorlanan Fenerbahçe iyi olduğunu gösterdi ama makine gibi bir takım olması için daha çok antrenman ve tempo yapmalı.

Cesur oynayacaklarını açıklayan Fatih Tekke Alanyası ise ikinci yarı biraz etkili olmaya çalıştı ama istediği puanı alamadı.

YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum